ועידת הנגב
הפגנה סוערת בנאומו של מנכ"ל כיל; העובדים: "תוריד מהמשכורת שלך אז נשרוד"
העובדים, שמוחים על כוונת ההנהלה ליישם תוכנית התייעלות, הוציאו את האוויר מצמיגי מכוניתו של סטפן בורגס. בורגס אמר בוועידת הנגב של כלכליסט כי "הרגע הקשה ביותר בחייו של מנכ"ל הוא בעת פיטורי עובדים. טוב שיש עובדים שנלחמים - זה בריא לחברה"
מאות מעובדי קבוצת כיל מפגינים מחוץ למשכן אמנויות הבימה בבאר שבע, שם מתקיימת ועידת הנגב בה משתתף בין השאר סטפן בורגס - מנכ"ל החברה. העובדים מוחים על צעדי התייעלות שמתכננת הנהלת כיל, בזמן שלדבריהם החברה מרוויחה ותנאי הבכירים לא נפגעו. למכוניתו של בורגס נגרמו נזקי פח קלים וכן רוקן האוויר בגלגלים.
כמה מהעובדים נכנסו לאולם הוועידה - ואף הפריעו לדברי מנכ"ל כיל, שהשתתף בפאנל. בשעה זו צרים העובדים על האולם, כאשר בורגס אמור לצאת ממנו.
אביבה ברגל, מוועד עובדי תרכובות ברום, הבהירה שפגיעה בעובדי כיל תגרום לפגיעה במשאבים רבים בנגב שתלויים בעובדים בקבוצה. היא הבהירה שהעובדים ינקטו צעדים חריפים נגד תוכנית ההתייעלות.
כיל הודיעה בסוף השנה שעברה על כוונה להתחיל בתוכנית של שינוי ארגוני שכוללת בין השאר גם הוצאה של עובדים לפנסיה מוקדמת ופיטורים. המספר היחידי בו נקבה כיל עד כה הוא של 130 עובדים ברותם אמפרט, כאשר 106 כבר הסכימו לפרישה מוקדמת. העובדים מתנגדים לכל צעד של פיטורים ודורשים כי תיעשה פרישה מוקדמת בלבד, על פי תנאים שמוסכמים ברובם על ידי שני הצדדים וכוללים מענק של 800 אלף שקל ומענק חודשי של כ-20 אלף שקל עד גיל הפרישה.
לדברי הנהלת כיל, הסיבה לצורך בקיצוצים היא הירידה בהכנסות החברה וגידול בהוצאות עקב "גזירות שהממשלה הנחיתה" כמו במקרה של מימון קציר המלח בים המלח בכ-3 מיליארד שקל. השבוע כיל פריסמה כי סיימה את שנת 2013 ברווח של 819 מיליון דולר, רווח נאה אך ירידה של 37% לעומת השנה הקודמת. עם זאת, עלות שכרו של מנכ"ל כיל, סטפן בורגס, גבוהה ב-51% יותר מאשר קודמו בתפקיד, עקיבא מוזס. עלות שכרו של בורגס בשנה שעברה הגיע לכ-1.7 מיליון שקל בחודש. עלות השכר של עובד ממוצע בכיל עמדה על כ-28 אלף שקל בחודש.