בג"ץ שלח את האוצר והכנסת לגבש תוך 90 יום נוהל על ההעברות התקציביות
הנשיא אשר גרוניס: "ראינו שחלה התקדמות, אנו מציעים שתשבו יחד ותגיעו להסכמות". ח"כ שפיר שיזמה את העתירה אמורה להיות חלק מהמו"מ. שפיר: "כשהממשלה נדרשת לשבת עם ח"כ להסכים איך תיראה הדרך זו תחילתה של מהפכה"
לאחר דיון קצר שהתקיים הבוקר בבג"ץ בעתירה של ח"כ סתיו שפיר נגד מנגנון ההעברות התקציביות של ועדת הכספים נשלחו הצדדים לגבש נוהל תוך 90 יום. "ראינו שחלה התקדמות, אנו מציעים שתשבו יחד ותגיעו להסכמות איך לנהל את העניינים מכאן ולהבא. אם לא תגיעו להסכמות, תחזרו אלינו", אמר הנשיא אשר גרוניס. "נקווה שעד הסתיו, המצב יהיה שפיר", סיכם אליקים רובינשטיין.
סתו שפיר ובאי כוחה עורכי הדין אפי מיכאלי וחגי קלעי אמורים להיות חלק מהמשא ומתן. ב"כ המדינה עו"ד דנה בריקסמן הודיעה אמנם שהאוצר לא יישב עם כל חבר כנסת בנפרד, אלא עם הכנסת ויו"ר ועדת הכספים, אולם לפי השופטים גם שפיר ובאי כוחה יהיו חלק מהמו"מ.
שפיר סיכמה את ההתפתחות כניצחון: "שיטת התקצוב קובעת איך תיראה המדינה. וכשהממשלה נדרשת לשבת עם ח"כ להסכים איך תיראה הדרך זו תחילתה של מהפכה. כפי שאמרה השופטת נאור, זה שהעניינים התנהלו כך שנים, אולי צריך היה את הילד הקטן שיבוא ויביא את השינוי".
הוכחה נוספת לכך שמדובר בעתירה שמעלה שאלה אמיתית היא סדרת הסכמות בין יו"ר ועדת הכספים ניסן סלומינסקי וראש אגף תקציבים באוצר אמיר לוי לשיפור התהליך. ההסכמות נוגעות לפרוצדורה ולמהות.
בג"ץ נדרש לעתירתה של ח"כ שפיר נגד השימוש שעושה האוצר בוועדת הכספים להכשרת העברות תקציביות. לטענת שפיר זהו "מסלול עוקף" להליכי חקיקה מלאים הנדרשים בחוק התקציב והפרה חוקתית של הוראות חוק יסוד: משק המדינה וחוק יסודות התקציב.
בחודשים האחרונים גובשו מספר הסכמות שהובילו את שופטי בג"ץ לנסות ולהאיצן. בצד הפרוצדורלי גובש נוהל עבודה חדש המשפר את יכולתה של ועדת הכספים לפקח על ההעברות התקציביות. הבקשות לאישור מועברות לוועדה חמישה ימים לפחות לפני מועד הדיון. לחברי הכנסת הזדמנות לשאול ולקבל תשובות מהאוצר לפני הדיון. פרטי ההעברות מפורסמים באתר האינטרנט של הכנסת על מנת ליידע את הציבור.
בעניין המהותי, הסכים האוצר ששני שינויים מרכזיים האמורים להיכנס לתוקף החל מתקציב 2015: הכללת הוצאות חד פעמיות לחוק התקציב והוספת ביאורים ביחס לכמה סוגי העברות שחביבים על האוצר בשינוע תקציבים. למשל, "ניהול סיכונים" שמניח כי לא כל פרוייקט יושלם במהלך שנת התקציב ולכן נדרשת העברה תקציבית, או מקרים שבהם פעולה של משרד מסוים עשויה להתבצע בסופו של דבר על ידי גורם ממשלתי אחר שיחייב העברה לאותו גורם. האוצר מציע שגם מימון ההסכמים הקואליציוניים יוכנס למנגנון הביאורים, העותרים דורשים שההסכמים האלה יוכנסו לחוק התקציב עצמו ויוצאו כליל ממנגנון ההעברות.