רופאים בריטים תוקפים את "שתיקת" האקדמיה בארץ
פרופ' צ'חנובר אמר ל"כלכליסט": "המאמר מוטה לצד אחד, חסר את עובדות הצד השני, ומהווה לכן סטייה חמורה אם לא הפרה של סטדנדרטים מדעיים בסיסים"
מאמר דעה ב"לנסט", עיתון מדעי רפואי בריטי מוביל, ועליו חתומים 24 רופאים, מאשים כי "95% מאנשי האקדמיה בישראל שותפים לטבח ולהרס בעזה מכיוון שסירבו לחתום על פניה בעצומה המופנית לממשלתם בקריאה לעצור את הפעולה הצבאית נגד עזה".
המאמר תוקף את מדיניות התקיפה ההגנתית של ישראל וטוען כי "הטבח בעזה אינו פוסח על אף אחד, כולל נכים בבתי החולים, מרפאות, אמבולנסים, מסגדים, בתי ספר, ילדים ששיחקו על חוף הים או על גג, בתים פרטיים, כשרובם הגדול של הנפגעים אינם לוחמים... האזור נמצא לקראת חורבן, האזור כולו נהרס, 20 אלף עקורים נותרים ללא קורת גג מה שמהווה הרבה מעבר למטרה המוצהרת של הרס מנהרות".
בכירים בעולם האקדמיה הישראלי, ביניהם זוכה פרס נובל פרופ' אהרון צ'חנובר, ונשיאת אונ' בן גוריון פרופ' רבקה כרמי, פועלים לניסוח תגובה למאמר. פרופ' צ'חנובר אמר ל"כלכליסט": "המאמר מוטה לצד אחד, חסר את עובדות הצד השני, ומהווה לכן סטייה חמורה אם לא הפרה של סטדנדרטים מדעיים בסיסים. הוא מעיד לכן על כוונה לא כשרה של המחברים, וחמור מכך, של העורכים".
פרופ' כרמי אמרה כי "אנחנו רגילים להטלת רפש בנו. אך העובדה שעיתון מדעי מפרסם כמסקנה מדעית ש־95% מאנשי האקדמיה בישראל משתפים פעולה עם הטבח וההרס – הורג אותי לשמוע את זה. ישנו הרג עצוב של חפים מפשע אך הוא מגיע בקונטקסט שלא ניתן להתעלם ממנו בעיתון מדעי. אין התייחסות להקשר של ההתנתקות, לעליית החמאס, לשימוש הציני בבני אדם".
לדבריה, "'לנסט' משקף את הלך הרוח הבריטי ברחוב, גם בחיי היומיום אנחנו מתמודדים עם דברים מאוד קשים היום. אנשי אקדמיה שמסרבים לבדוק עבודות דוקטורט של סטודנטים שלנו, שמסרבים לכתוב מכתבי המלצה, שזה חלק יסודי מההוויה האקדמית, הקושי שלנו הולך ומתגבר. אנחנו מנסים להדוף כל מיני החלטות של ארגונים ואגודות מקצועיות כנגדנו, ומצליחים באופן חלקי בלבד". כרמי מפיצה מכתב תגובה למאמר שכתב רופא אמריקאי מהרווארד, דיויד סטון, שמביע תמיכה במהלכי ישראל בלחימה בעזה.