כלכליסט TV
ראשל"צ תחת אש: "דיכאון זה מחמאה"
בראשון לציון, 53 ק"מ צפונית לעזה, הסוחרים בהחלט מרגישים את השפעות מבצע "צוק איתן"; הציבור מתחיל לשוב למרכזי הקניות, אך בעלי החנויות במרכז העיר מדווחים על ירידה של כ-70% בתנועת הלקוחות
ביום רביעי האחרון, לפני שהדיבורים על הפסקת אש אפשרית שוב נדחקו הצידה, יצאנו לבדוק איך משפיע מבצע "צוק איתן" על חיי המסחר בראשון לציון, 53 ק"מ צפונית לעזה, 19 ק"מ מתל אביב.
- תביעות לשון הרע - צוק איתן כמקרה מבחן
- חברת החשמל תיקנה את קווי המתח שניתקו את הרצועה מהרשת הארצית
- יאיר לפיד: "אין שום סיבה להעלות מסים; מבחינת הגירעון עוד מוקדם לדעת"
בקניון G שכולל בתוכו את מתחם הקולנוע "סינמה סיטי" וחנויות רבות אחרות ניכרה תנועה ערה של משפחות עם ילדים. ירון אשל, משנה למנכ"ל גזית גלוב, בעלת המתחם, ציין שהציבור כבר התרגל במידה מסוימת למצב הלחימה, וחזר לפקוד את מרכזי הקניות.
לדבריו, בתחילת העימות ניכרה ירידה בהגעת קונים לקניונים הגדולים, משום שרבים מהם העדיפו לבצע קניות זריזות וקרובות לבית. כעת, לאחר כשלושה שבועות של לחימה, החלו הישראלים לחזור למרכזי הבילוי הגדולים שגם יכולים לספק מרחב מוגן.
גם במתחם בתי הקולנוע "יס פלאנט" במערב העיר ניכרה תנועה ערה. אוטובוסים הביאו קבוצות בני נוער מהדרום להפוגה, והיתה גם נוכחות של משפחות עם ילדים ממרכז הארץ. ליעד גרינברג, מנהלת השיווק של המתחם, אמרה לנו שבתחילת העימות ניכרה ירידה מסוימת בתפוסה, אבל בהדרגה הציבור חוזר לשגרה, וכיום יש ירידה של כ-20% בתפוסה ביחס לחודש יולי שגרתי.
לעומת זאת, במדרחוב במרכז ראשון לציון ראינו מציאות שונה מהותית. חנויות רבות סגורות, וגם בחנויות הפתוחות כמעט ולא ניתן למצוא קונים. בעלי החנויות מדווחים על ירידה של כ-70% בתנועת הלקוחות והפדיונות, ומציינים שככל הנראה מצב הלחימה משפיע על רצונם של אנשים לצאת מהבית לרחוב, וגם על המוטיבציה לקנות מוצרים שאינם הכרחיים.