לפיד מבטיח: "לא יועלו מסים בעקבות מבצע צוק איתן"
שר האוצר כינס מסיבת עיתונאים עם סיום הלחימה בעזה והודיע : "אנו מעריכים שנוכל להכיל את עלויות המבצע בתקציב של 2014. לא נחסוך שקל מהביטחון. לביטחון יש דרישות לגיטימיות אבל לא מנהלים תקציב לפי מצב רוח. הפגיעה במשק תהיה מוגבלת. אנחנו עומדים על גירעון של 2.6% ואנחנו יכולים להגיע ל-3%". לפיד הדגיש כי נשקלת האפשרות לגירעון של כ-3% בשנת 2015, בשונה ממה שסוכם בעבר - 2.5%
שר האוצר יאיר לפיד כינס לפני הצהריים (ה') מסיבת עיתונאים עם סיום "צוק איתן" והבטיח שלא יועלו מסים בעקבות המבצע. לפיד אמר כי באוצר "מעריכים שנוכל להכיל את עלויות המבצע בתקציב של 2014".
עוד אמר לפיד: "הוצאה המרכזית היא העלות הישירה של הלחימה. משרד הביטחון הגיש לנו נייר ראשוני ואנחנו נבחן אותו ונקיים דיאלוג. כבר העברנו 600 מיליון כמקדמה. לביטחון יש דרישות לגיטימיות אבל לא מנהלים תקציב לפי מצב רוח", הדגיש לפיד.
"לא נחסוך שקל מהביטחון. הפגיעה במשק תהיה מוגבלת. אנחנו עומדים על שיעור גירעון של 2.6% ואנחנו יכולים להגיע ל-3%", הדגיש לפיד והוסיף: "לא אגיד שהמבצע לא ישפיע על תקציב 2015".
בתשובה לשאלה כיצד תמומן עלות הלחימה מתוך תקציב 2014, אמר לפיד כי "יש לנו לא מעט דרכים לחסוך כסף ולייעל את המערכת, כמו כן נשקלת האפשרות לגירעון באזור של 3% בשנת 2015, בשונה ממה שסוכם בעבר (2.5%).
"המטרה שלנו היא לא להקשות אלא להקל, לא להאט אלא לזרז", אמר לפיד. "אנחנו בוחנים עכשיו בקפדנות את ההשלכות המקיפות של המבצע הזה על המשק ועל התקציב. מבדיקות ראשוניות שלנו אנחנו מעריכים במידה גדולה מאוד של ודאות שנוכל להכיל את עלויות המבצע מתקציב 2014. למדינה שיש בה חוסן כלכלי הוצאות בלתי-צפויות שנובעות מאירועים ביטחוניים נלקחות מראש בחשבון. המשק זקוק עכשיו למנועי צמחיה, לא למשקולות על רגלי האזרחים ואין שום סיבה להעלאת מסים בעת הזו. עד כה הוגשו 2,500 תביעות על נזק שישיר לרכוש ובכולן אנחנו מטפלים ונטפל", אמר שר האוצר.
"שילמנו מחירי יקר במבצע הזה, איבדנו 67 מבנינו, זה כואב לכל אחד ואחת מאיתנו. אני מרגיש בכאב הזה גם את הגאווה. במהלך החודש האחרון כולנו נחשפנו לזה שצומח פה דור מוּפלא של צעירים. מתברר שבני דור הפלייסטיישן הם לוחמים טובים לא פחות מהוריהם, שנלחמוּ בגבורה מוּל אויב רצחני, כדי להבטיח ששום רקטה לא תפגע ברקטה בשדרות. נחשפנו לעשרות אלפי מילואימניקים שעזבו הכל והתייצבו ברגע.
"מאז תחילת הפסקת האש מנסים גם תושבי הדרום לחזור לאט לאט לשגרת חייהם. אנחנו כאן כדי להבטיח שהחזרה הזאת תהיה קלה ככל האפשר. לאורך המבצע היו תושבי הדרום העורף החזק והחוש שאפשר לנו לפעול ברצועה. כרגע תפקידנו במשרד להוות להם צוק איתן כלכלי. זו הסיבה שפעלנו במהירות לגבש מתווה פיצויים שאושר עוד בטרם סיום המבצע כי מגיעה להם ודאות כלכלית. הוריתי לרשות המסים כבר ביום שני הקרוב לפתוח סניפים בדרום שיקצרו את כל התהליכים הבירוקרטים.
"המקומות שבהם אפשר לחסוך במערכת הביטחון בעינינו נמצאים במקומות אחרים לגמרי בתוך המערכת. לא נחסוך בפיצוי לתושבי הדרום ולאנשי המילואים. מבחינתנו אלה ואלה לוחמים ואלה ואלה זכאים מאיתנו לטיפול מיוחד.
"אני רוצה בהזדמנות זו לקרוא לתושבי הארץ: צאו לחופשה בארץ. עכשיו אוגוסט, יש לנו ארץ יפהפיה עם שירותי תיירות נהדרים. בעת הזו זה גם מעשה ציוני, תיירות-פנים. במקום שהכסף הזה יילך לטורקים שיילך לסייע לעסקים ישראלים ולמקומות עבודה שבהם עובדים ישראלים", אמר לפיד.
עוד הוסיף שר האוצר: "מבחינתי אין הבדל בין ההנהגה המדינית לבין ההנהגה הצבאית של חמאס. כל מי שעומד בראש ארגון טרור רצחני הוא בן-מוות ואנחנו נגיע אליהם והם מבינים שאנחנו נגיע אליהם. הם מבינים למה הם עדיין מתחת לאדמה ואיש אינו חסין מפנינו.
"המצב בעזה חייב להשתנות. יש לנו הזדמנות עם הקהילה הבינ"ל והמדינות המתונות באזור לחתור לפיתרון, להחזיר את השליטה בעזה לידי הרשות הפלסטינית כולל התיאום הביטחוני שיש לנו איתם. זה אינטרס ישראלי מוּבהק", אמר לפיד.
"התחלנו מנקודה טובה וזה סייע לנו במבצע"
אמיר לוי, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אמר כי "המשק התחיל עם נתוני צמיחה יפים מאד, התחלנו מנקודה טובה. וזה תרם ליכולת שלנו להתמודד עם המבצע. זה מחדד את החשיבות של המהלכים שעשינו בהיבט הפיסקלי. כשאנו מנהלים את המדיניות התקציבית שלנו אנחנו שומרים יכולות להתמודד עם מצבים מסוג זה, כדי שהמשק יוכל לחזור לצמיחה מהירה אחריהם, ונוכל להשתמש בתקציבים לצרכים אזרחיים.
"הניהול התקציבי היומיומי- גם במבצע וגם מכאן והלאה היה טוב. אנחנו יושבים על התקציב ועל הוצאות הביטחון, ישבנו בצורה הדוקה עם מערכת הביטחון, נתנו סיוע כדי לאפשר מבצע רציף וכדי שהמערכת תתעסק במבצע עצמו. אני מעריך שתוך שבוע שבועיים נגבש יחד איתם מתווה בנוגע לעלויות המבצע החד-פעמיות. כששנת 2014 תהיה זו שתספוג את העלויות. שיתוף הפעולה עם משרד הביטחון היה מצוין ואנו מקווים שימשך".
לוי התייחס לתקציב הביטחון ואמר כי "באופן עקרוני תקציב משרד הביטחון הוא הכי גדול, כ-60 מיליארד שקל. התקציב מנוהל בצורה יחסית עצמאית על ידי מערכת הביטחון ורמת המוערבות שלנו כאוצר היא נמוכה. לכן האחריות היא של הביטחון. זה לא סוד שאנו שואפים שתהיה הסטה מתקציבים קשיחים לנושאים שיותר קשורים להתעצמות והצטיידות. ועדה ברשות לוקר הוקמה כדי לטפל בזה. אנו מקווים שיהיו מסקנות שיאפשרו התעצמות".
מנכ"לית האוצר, יעל אנדורן, הוסיפה לגבי תקציב הביטחון: "מערכת הביטחון מכירה את הצורך לעשות שינוי, אנו רוצים לקדם סדר יום חדש עם מערכת הביטחון ביחד, יש לנו אמון מלא בהם".
החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ציינה כי "אנחנו ממשיכים את הקו של סיוע לעסקי הדרום. הקרן לעסקים קטנים ובינוניים בדרום התחילה לעבוד, קיבלנו כבר 65 בקשות לקרן. אנחנו ממשיכים לסייע לרשויות. לגבי תקציב הביטחון אמרה כי "בשיתוף פעולה עם משרד הביטחון, אנחנו מסתכלים עליו בזכוכית מגדלת, עוברים מספר מספר ומאמינים שנגיע להסכמות. אנחנו מגייסים כסף בעלויות מאד נמוכות לאגרות החוב הממשלתיות".