$
בארץ

פרסום ראשון

מאבק התקציב: האוצר בוחן צמצום פרויקטים בתחבורה

בין הפרויקטים הגדולים שמועמדים לדחייה או ביטול - כביש הכניסה החדשה לירושלים; הרכבת הקלה בתל אביב עשויה להתעכב

ליאור גוטמן 22:4410.08.14

משרד האוצר בוחן אפשרות לצמצם פרויקטי תחבורה עתידיים במטרה לאזן את התקציב לשנה הבאה. מדובר במיזמים שונים בתחומי התשתיות והרכבת שעליהן אחראיות בין השאר חברות נת"ע (שאחראית על פיתוח וסלילת הרכבת הקלה בתל אביב), נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ) ורכבת ישראל עצמה.

 

כוונת האוצר אינה חדשה - כבר בסיבוב הקודם של גיבוש התקציב נלחם המשרד לבטל סלילת כבישים, בעיקר בצפון הארץ, אבל שר התחבורה ישראל כץ הצליח לצמצם את הקיצוץ לחצי מיליארד שקל בלבד. הפעם, מעריכים בענף התחבורה, משימת הבלימה תהיה קשה יותר כיוון שכל הפרויקטים בצפון כבר יצאו לביצוע בשנה החולפת.

 

ישראל כץ שר התחבורה. יתקשה לצמצם את הקיצוץ ישראל כץ שר התחבורה. יתקשה לצמצם את הקיצוץ צילום: אוראל כהן

 

אחד הפרויקטים הגדולים שמועמדים לדחייה או ביטול הוא כביש הכניסה החדשה לירושלים. מדובר בפרויקט ענק בהיקף של כמיליארד וחצי שקל שטרם יצא למכרז, וביטולו או דחיית ביצועו ל־2016 ישחרר לאוצר לא מעט כסף.

 

פרויקט נוסף שנמצא על הכוונת הוא מערכת האיתות והרחבת הרציפים של חשמול הרכבת בהיקף של 2 עד 3 מיליארד שקל. זאת, מאחר שההערכות בענף הן שהקרונות החשמליים יגיעו לישראל רק במחצית השנייה של 2017. הכוונה היא להשהות את היישום של הפרויקט בשנה, כלומר קרוב יותר ל-2016.

 

עוד פרויקט שנמצא על הכוונת הוא הרכבת הקלה בתל אביב. עלות המיזם, לפי מבקר המדינה, התנפחה כבר ל-17.33 מיליארד שקל, לעומת 10.8 מיליארד במקור וטרם ההלאמה בסוף 2010. מאחר שתאריך ההשקה הרשמי הוא סוף 2021, בענף התחבורה מעריכים שדחייה של שנה שם תשחרר כסף ותאפשר גמישות תקציבית גבוהה לאוצר.

 

אפשרות רביעית שעלתה לאחרונה היא דחייה של שנה בבניית הנמל החדש בחיפה; עם זאת הסיכוי לביצוע צעד זה נמוך - מאחר שהמכרז כבר יצא לדרך והגיע לישורת האחרונה עם שני מתמודדים.

 

מהאוצר נמסר בתגובה: "הדיון בנושאים אלה טרם הסתיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x