עשרות קיבוצים יתנתקו מחברת החשמל - ויעברו לדליה אנרגיות
מדובר באספקה של כ-150 מגה וואט, שהם כ-1.1% מכושר הייצור המקסימלי של חברת החשמל. החיבור מתוכנן להתבצע ברבעון השני של 2015
- פרודוור תיישם מערכת מידע עבור תחנת הכח של דליה אנרגיות
- המדינה הקפיאה הקמת תחנות כוח פרטיות: "יש מספיק חשמל"
- יצרני החשמל הפרטיים: "לרשות החשמל אינטרס לנפח תעריפים על חשבוננו"
דליה אנרגיות מוחזקת על ידי קרן תשתיות ישראל (20%), משק אנרגיה (חברה פרטית בבעלות משקי הקיבוצים ומשקי התק"מ, 47.7%), חירם-אפסילון (25.6%) וחברת אס.אי אינט-אנרג' גרופ (חברת בת של חירם אפסילון, 6.7%). עלות הקמת התחנה נאמדת בכ-5 מיליארד שקל, כאשר עיקר המימון לתחנה (80%) התבצע באמצעות קונסורציום בנקים ומוסדיים בהובלת בנק לאומי. דליה אנרגיות תפעל באמצעות גז טבעי ממאגר "תמר" בהסכם אספקה לכ-17 שנה.
עבור חברת החשמל מדובר בבשורה רעה: לפי דו"ח החברה לרבעון השני של 2014, רק בשנה האחרונה היא איבדה נתח שוק בהיקף של כ-12% מנתח השוק שלה, בעיקר בגלל כניסת תחנות כוח פרטיות גדולות כגון OPC שבשליטת החברה לישראל (כ-440 מגה וואט, החלה לפעול ביולי 2013) ודוראד (כ-850 מגה וואט, החלה לפעול במאי 2014). בדו"ח לסוף 2013 הודיעה חברת החשמל שבמהלך השנה הבאה (2015) היא תאבד כרבע מנתח השוק שלה, זאת במציאות בה גורל הרפורמה שם לא ברור.
ביום שני האחרון העבירו משרדי האוצר והאנרגיה הצעת רפורמה שכוללת בין השאר מכירת תחנות כוח ופיטורים של כ-2,500 איש. וועד העובדים וההסתדרות כבר הודיעו שהם דוחים את ההצעה, אבל מאז פרסום הדברים בין האוצר, ההסתדרות וועד עובדי חברת החשמל קיים נתק. כאמור, היזמות הפרטית לא מחכה שמישהו יקבל החלטה והיא מתקדמת במהלכים לניתוק צרכנים מחברת החשמל.