"הדחתו של דנקנר מאי.די.בי אינה מפלט לחברה מדין פלילי"
הפרקליטות מגיבה לבקשת אי.די.בי אחזקות לבטל את כתב האישום נגדה על הרצת מניות: "יש לראות במעשיו של דנקנר ככאלה של החברה"
"נוחי דנקנר שימש כקברניט הספינה ולכן יש לראות במחשבתו ומעשיו כאלה של אי.די.בי אחזקות", כך טוענת הפרקליטות בתגובה שהגישה בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב בעקבות בקשת החברה לבטל את כתב האישום נגדה על הרצת מניות.
תגובת הפרקליטות הוגשה לקראת הדיון בבקשת אי.די.בי, שייערך ביום שני בפני השופט חאלד כבוב. כתב האישום הוגש נגד בעל השליטה ויו"ר הדירקטוריון לשעבר באי.די.בי נוחי דנקנר, אולם הפרקליטות מבקשת לייחס אחריות פלילית גם לחברה עצמה. בפרקליטות טוענים כי "תרמית המניות היטיבה בראש ובראשונה עם אי.די.בי אחזקות ופגעה בציבור המשקיעים".
במסגרת הפרשה מואשמים דנקנר ואיתי שטרום, בעלי חברת ISP, בעבירות של תרמית במניות והלבנת הון. כתב האישום עוסק בהנפקת מניות של אי.די.בי אחזקות שבוצעה בפברואר 2012, ושבה גויסו מהציבור 321 מיליון שקל. דנקנר, כך נטען, רקם תוכנית להרצה של מניית החברה כדי לתמוך בשער גבוה בהנפקה, וכך לסייע לה לגייס יותר כסף מהציבור. עוד נטען כי דנקנר ניצל את קשריו מול הבנק הבינלאומי כדי להשיג לשטרום מימון בהיקפים גדולים, כדי שיוכל להריץ את המניה.
על פי תורת האורגנים, המייחסת את האחריות לעבירות של נושא משרה גם לתאגיד שהוא פעל במסגרתו, כללה הפרקליטות את אי.די.בי אחזקות בכתב האישום. אם תורשע החברה, יוטל עליה קנס של מיליוני שקלים. החברה, המיוצגת בידי עו"ד משה ישראל, מעלה שתי טענות מרכזיות לביטול כתב האישום נגדה: ראשית, כי דנקנר הודח מהשליטה בחברה, ולכן אין סיבה "להעניש" אותה על מעשיו. שנית, כי אם היתה תוכנית השפעה תרמיתית על המניות, הרי שדנקנר עשה אותה בכובעו כאדם פרטי.
לעניין הדחת דנקנר טוענים התובעים בתיק, עורכי הדין חנה קורין, עמית בכר ומאור ברדיצ'בסקי ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב כי "חילופי השליטה והחלפתו של דנקנר אינם קשורים להליך זה". לדבריהם, "לא ניתן לחלום שכל 'הסדר נושים' יהווה בבחינת 'חוף מבטחים' מפני הדין הפלילי בעבור תאגיד".
לטענת הפרקליטים, "הבקשה מתעלמת ממעמדו הרם של דנקנר בזמן אמת הן לעניין ההנפקה והן לעניין הכוונת דרכה ופעולותיה. דנקנר שימש כרוח החיה והדומיננטית מכוח היותו בעל שליטה ויו"ר".