ועידת G300
מנכ"לית סות'ביס ישראל: "2014 תהיה שנת שיא של השקעות באמנות"
סיגל מרדכי אמרה בכנס G300 של "כלכליסט" ו-UBS כי סין וארה"ב מובילות בהשקעה באמנות, וכי השיא של 2007 - בו גלגל השוק 48 מיליארד יורו, יישבר מעבר לתחזיות
"ב-2014 מצפים לשבירת השיא של שוק האמנות". כך אמרה סיגל מרדכי, מנכ"לית סות'ביס ישראל היום (ד') בועידת G300 של "כלכליסט" ו-UBS. היא הוסיפה כי "השיא של שוק האמנות היה ב-2007 - אז גלגל 48 מיליארד יורו וב-2009 ירד ל-31 מיליארד יורו".
מרדכי הוסיפה כי "בארצות הברית יש דרישה עצומה לאמנות. ניו יורק היא מרכז האמנות של העולם. יש הרבה יותר מיליונרים בעולם ורבים מהם אספני אמנות. 32 מיליונרים יש בעולם כיום ועידן הגלובליזציה משפיע רבות על השוק. השוק הסיני מגלה התעניינות עצומה בשוק זה, אבל ארה"ב שומרת על רוב העוגה אבל סין כבר מספר 2 בתחום זה".
לדברי מרדכי, גם ברוסיה ודרום אמריקה יש התעניינות עצומה: "יש מספר מצומצם של אמנים שחצו סכום שהוא חסר תקדים של 100 מיליון דולר. האמנים בייקון ואנדי וורהול הם דוגמא לאמנים שעשו את זה. וזה רק יצירות מיוחדות שלהם. שוק האמנות העכשווית היא אמנות שנעשתה לאחר מלחמת העולם השנייה ואמנים שנולדו לאחר 1945 וזה הסקטור עם הגידול הרב ביותר".
מרדכי אמרה כי "ב-2013 היו עסקאות של 4.9 מיליארד יורו של אמנות זו. גף קונץ אמן אמריקאי הוא דוגמא טובה לכך ומוכיח שלא כל אמן חייב להיות עני . הוא מחזיק כ-90 עוזרים ומחזור המכירות שלו עומד על כ-100 מיליון יורו. פסל שלו נמכר ב-48 מיליון דולר וזו היצירה הנמכרת ביותר לאמן חי מאז ומעולם".
מרדכי אמרה כי "צריך שליצירות תהיה חשיפה מוזיאונית עם הרבה הד תקשורתי וחיבור לגלריות מובילות בעולם. אלה אמנים שהם מיועדים להשקעה והם מייצרים ערך למשקיעים. אמן בשם וויד גייטון שהמציא שפה דיגיטלית חדשה, מכר ב-2010 תמונה ב-50 אלף דולר, ב-2014 מכר במיליון דולר וחודש אחרי זה ירד המחיר לכ-850 אלף דולר. זה אינו שוק אליטסטי למיליארדרים. החלק הארי בטווחים הבינוניים והקטנים".
מרדכי סיכמה כי "יש הנאה בגילוי גלריות חדשות ואמנים צעירים בתחילת דרכם. זה עולם שמציע הרבה אירועים חברתיים ומעגליים חברתיים של הנאה ועולם של שקט. אין הנאה גדולה מהחזקה אמנות ברמה גבוהה".