בעקבות צוק איתן: ירידה חדה בענף התיירות הקטינה את העודף במאזן התשלומים
לפי הלמ"ס, סך יצוא השירותים של ישראל ירד ברבעון השלישי של השנה, בהשוואה לרבעון הקודם, ב-5% והסתכם בכ-8.4 מיליארד דולר. הדבר נובע בעיקר מירידה של 27% ביצוא שירותי תיירות בימי המבצע הצבאי
החשבון השוטף במאזן התשלומים כולל את סך יבוא ויצוא הסחורות והשירותים, הכנסות מהשקעות פיננסיות ומשכר עבודה של תושבי ישראל בחו"ל ושל תושבי חוץ בארץ, וכן העברות חד-צדדיות שונות, כגון מענקים ותרומות. לעומת זאת, לא כלול בו חשבון ההון, שבו נרשמות ההשקעות הזרות בארץ והשקעות של ישראלים בחו"ל.
מנתוני מאזן התשלומים שמפרסמת היום (א') הלמ"ס מתברר כי יצוא הסחורות, בניכוי השפעות עונתיות, גדל ברבעון השלישי של השנה ב-1.6%, ואילו ביבוא הסחורות נרשמה עלייה גדולה יותר של 2.2%. כתוצאה מכך, הגירעון בחשבון הסחורות, שהוא הפער בין סך יבוא ויצוא הסחורות, גדל ברבעון השלישי בכ- 200 מיליארד דולר והסתכם בכ-2.6 מיליארד דולר. העודף בחשבון השירותים ירד בהשוואה לרבעון הקודם ב-14.4% והסתכם ברבעון השלישי ב-3 מיליארד דולר.
עודף נוסף של כ-1.3 מיליארד דולר נוספים נוצר ברבעון השלישי של השנה כתוצאה מהפער החיובי בין העברות הכספים השוטפות לארץ לבין חשבון ההכנסות הראשוניות (הפער בין ההכנסות של תושבי ישראל מהשקעות פיננסיות ומעבודה שכירה בחו"ל לבין ההכנסות של תושבי חו"ל מהשקעות פיננסיות ומעבודה שכירה בישראל).