$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

הסיווג של הרכבת עלה, ושכר בכיריה שודרג באלפי שקלים

דירקטוריון הרכבת אישר בשבוע שעבר את העלאת שכר הבכירים בעקבות שינוי הסיווג של החברה בידי רשות החברות הממשלתיות. שכר המנכ"ל יעלה ב־7,000 שקל ל־51 אלף שקל ברוטו, שכר הסמנכ"לים ובכירים נוספים בחברה יתעדכן כלפי מעלה בהתאם

ליאור גוטמן 06:5316.02.15

בכירי רכבת ישראל זכו לאחרונה לשדרוג שכר בהיקף של אלפי שקלים לכל מנהל. הסיבה: רשות החברות הממשלתיות העלתה את סיווגה של הרכבת כחברה ממשלתית בסיווג 9 לחברה בסיווג 10. על רקע שינוי הסיווג של רשות החברות הממשלתיות אישר דירקטוריון החברה בשבוע שעבר העלאה של שכר העובדים הבכירים, בהם מנכ"ל החברה, סמנכ"לים ובכירים אחרים ששכרם כפוף לשכר המנכ"ל.

 

 

הסיווג החדש תואם חברות ענק כגון מקורות, והוא נובע בראש ובראשונה מההיקפים פעילותה של החברה הממשלתית. פועל יוצא של הדירוג מחדש הוא ששכר הבכירים, מהמנכ"ל ועד לסמנכ"לי החטיבות השונות, שודרג אוטומטית בכמה אלפי שקלים ברוטו לכל בעל משרה. כך למשל, לפי נתוני רשות החברות הממשלתיות (נכון לינואר 2014), שכר מנכ"ל חברה בעלת דירוג ברמה 9 הוא 44 אלף שקל לחודש ברוטו. לעומת זאת, שכר מנכ"ל בדירוג 10 הוא 51 אלף שקל לחודש, שיפור שכר של 7,000 שקל לכל חודש.

 

השינוי נעשה לקראת הגיוס המתוכנן של רכבת ישראל בהיקף של עד 2 מיליארד שקל, כמו גם משום שמחזור הפעילות של הרכבת יצמח משמעותית בשנים הקרובות לאור הקמת שתי חברות־בנות להובלת מטענים ופיתוח נדל"ן למסחר, שאמורות לגלגל לקופתה מאות מיליוני שקלים בשנה.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: גיל נחושתן

 

אתמול אישרה הממשלה פה אחד את החלטת רכבת ישראל להנפקת האג"ח. מדובר בהנפקה ראשונה בתולדות הרכבת שנועדה לממן את עלויות התפעול שלה לשנים הקרובות (פיתוח, רכש, חשמול). הרכבת סיימה את הרבעון השלישי של 2014 ברווח נקי של כ־32 מיליון שקל, לעומת הפסד של 77.38 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

 

תוספת השכר של בכירי רכבת ישראל הפתיעה בכירים בענף. רק בשבוע שעבר הושבתה חטיבת המטענים ברכבת לאחר האשמות בין ועד העובדים להנהלת החברה בשאלה מי אחראי למהלך. בהנהלה טענו שוועד העובדים הקפיא את תנועת הרכבות בנמלים ובכך השבית הלכה למעשה את פעילות החטיבה, ואילו בוועד טענו מנגד שמי שהשביתה את עבודת החטיבה היא דווקא הנהלת החברה, וזאת כדי לפגוע בתנאי העבודה.

 

 

כך או כך, החברה הצהירה ש"הנהלת הרכבת שומרת על הקופה הציבורית ולא משלמת שכר על ימי שביתה ועיצומים. בגין העיצומים והשביתה נגרמים לעובדים נזקים כספיים גדולים, בזמן שחברי הוועד ממשיכים לקבל שכר מלא - דבר המעלה תהיות לגבי דאגתם לעובדים ששבתו בהנחייתם". כעת מתברר כי בהנהלת החברה עברו משמירה קפדנית על שכר העובדים לתוספת שכר אוטומטית לבכירים.

 

בתוך כך בכירי ענף התחבורה, לרבות השר ישראל כץ ומנכ"ל הרכבת בעז צפריר, חנכו אתמול את תחנת הרכבת החדשה בשדרות. מדובר בתחנה חדשה שהוקמה בהיקף של כ־50 מיליון שקל, כך שזמן הנסיעה מתחנת הרכבת בנתיבות לתל אביב ינוע בין כשעה (רכבת אקספרס) לבין כשעה ורבע (קו מאסף).

 

מרכבת ישראל נמסר בתגובה כי "סיווג חברות ממשלתיות נעשה על ידי רשות החברות הממשלתיות. רכבת ישראל עלתה בדירוגה לאור הפרמטרים הבאים: הגדלת פעילות החברה, מעבר מהפסד לרווח, גידול בהיקף הכספי ומורכבותה. לאור זאת, עודכן גם שכר מנכ"ל הרכבת, וכנגזרת מכך גם שכר המנהלים נגזרי שכר מנכ"ל. ההחלטה על שכר כל מנהל היא בידי המנכ"ל שהוסמך לכך ע"י הדירקטוריון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x