דומיניסיני התפטרה מניהול רשות בתי החולים
נראה כי המסקנה היחידה של ועדת גרמן שיושמה - הקמת רשות לבתי חולים ממשלתיים - מתפוררת גם היא, עם התפטרותה של אסתר דומיניסיני שמונתה על ידי השרה הקודמת
ראש רשות האשפוז הלאומית, אסתר דומיניסיני, התפטרה הבוקר מתפקידה על רקע מחלוקת עם סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, על המשך פעילותה של הרשות. דומינסיני אמרה ל"כלכליסט" כי "אני סבורה שחשוב להקים את הרשות אבל סוג רפורמה כזו אי אפשר להוביל מבלי שיש מחוייבות של השר הממונה לקידום הנושא הזה. אם אין גיבוי ומחוייבות אז אתה לא יכול לעשות את זה".
דומינסיני הוסיפה כי "היות וסגן השר הודיע לא אחת שכל מה שהשרה הקודמת החליטה לקדם, הוא לא רואה בו חשיבות, והוא גם טוען שהוא לא רואה חשיבות להקמת רשות האשפוז ויש לו סדרי עדיפויות אחרים אז ברור שגם אם הוא היה אומר 'אני לא מתנגד' זה לא מספיק. הוא היה צריך להגיד 'אני מחוייב ואני אוביל'".
לדבריה, הקמת הרשות גורמת להוצאת סמכויות ומשאבים ממשרד הבריאות שברור שמי ששולט בהם לא מוכן לוותר עליהם. בנוסף, מכיוון שעד כה מנהלי בתי החולים לא היו תחת גורם שביצע פיקוח שוטף עליהם, היה סיכוי לבניית תוכנית ארוכת טווח שמסתכלת על התשתיות, על הסוגיות הכלכליות ועוד, וזה לא התממש. היא אמרה כי "אני חושבת שזה חיוני ורשויות בתי חולים קיימות במרבית מדינות העולם ואפשר היה לנהל אותה, אבל רק עם גיבוי מאסיבי של השר. להקים רשות נכה ורוב הסמכויות לא נתונות לה - אני לא מעוניינת לנהל רשות שכזו".
רשות האשפוז הוקמה בעקבות מסקנות ועדת גרמן, ולמעשה זו המסקנה המשמעותית היחידה של הועדה שיצאה לפועל, ולו באופן חלקי. הרשות היתה אמורה לרכז את הניהול של בתי החולים הממשלתיים הכלליים, כגון תל השומר, רמב"ם, ברזילי וזיו ולהוות למעשה מעין דירקטוריון של בתי החולים. זאת על מנת להפריד בין היותו של משרד הבריאות רגולטור של המערכת לבין היותו הבעלים של בתי החולים הממשלתיים. דווקא הקמת רשות האשפוז היוותה את אחת הנקודות הבודדות שלא יצרו מחלוקת מבין מסקנות הועדה, שכן כבר שנים רבות דורשים גם באוצר וגם בכירים במערכת הבריאות את ההפרדה הזו, ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, פרופ' רוני גמזו, אף התבטא באופן מפורש בעד ההפרדה. עם זאת, גם אז ליצמן, שהיה בקדנציה הראשונה במשרד הבריאות התנגד לתוכנית.