האוזר: "אני מקווה שב-2016 נסיים את תהליך הפרטת הבורסה"
יו"ר רשות ני"ע אמר בוועידת הצמיחה של "כלכליסט" כי חשוב שגם רגולטורים יחשבו מחוץ לקופסה בדרך של הקלות לחברות טכנולוגיה ושיתוף פעולה בינם לבין הממשלה, היזמים והמשקיעים. "אם לא נעשה כן, אנחנו עלולים לפספס את ההזדמנות של מימוש הפוטנציאל להיות מעצמת הייטק ומרכז פיננסי בינלאומי", הזהיר
"הצעת החוק בנושא הפרטת הבורסה ממתינה בכנסת ואנו עובדים על השלמת המהלך הזה. אני מקווה שבשנה הבאה נסיימו", כך אמר יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר בוועידת הצמיחה של "כלכליסט" בתל אביב.
"כפי שלהקת דגים יכולה לנווט את דרכה במדויק כך אנחנו יכולים לשתף פעולה בין רוח היזמות לבין הרגולציה", אמר האוזר. הוא הדגיש את הצורך לשינויים הדרושים בתעשיית הפיננסים. "רק ב-3 השנים האחרונות כמעט 25 חברות טכנולוגיה גייסו הון בארה"ב ששווי השוק שלהן כמעט 28 מיליארד דולר (כ-1/7 משווי השוק של החברות בישראל). המגמה הזו קיימת גם בחברות רבות שפנו לאפיקים אחרים מחוץ לישראל, במיזוגים ורכישות ובבורסות אחרות, בסכומים משמעותיים של עשרות מיליארדי דולרים נוספים".
האוזר מנה את הצעדים הדרושים כדי לבצע שינוי כגון הסרת חסמי הרגולציה, והתנערות מאווירה אנטי-עסקית כדי שישראל תוכל להינות מפירות המחקר והפיתוח שהיא משקיעה בהם כל כך הרבה. האוזר פנה לרגולטורים שצריכים לדבריו לחשוב מחוץ לקופסה: "זה לא רק רשות ני"ע. זה הבירוקרטיה, הפופוליזם, האווירה האנטי-עסקית והחוקים שפוגעים בחברות היצרניות. העתיד הוא יזמות, טכנולוגיה, יצירתיות. בעת הזו, חשוב שגם רגולטורים יחשבו מחוץ לקופסה ויכירו בעובדה שהשלם גדול מכל חלקיו ולכן חשוב לשלב בין כל המרכיבים הטובים שכבר ישנם בדרך של הקלות לחברות טכנולוגיה ושיתוף פעולה בין הרגולטורים, הממשלה, היזמים והמשקיעים. אם לא נעשה כן, אנחנו עלולים לפספס את ההזדמנות של מימוש הפוטנציאל להיות מעצמת הייטק ומרכז פיננסי בינלאומי".
בסיום דבריו האוזר מנה צעדים נוספים שחלקם כבר החלו להתבצע, צעדים שלדבריו יביאו את הבשורה: "תארו לכם עכשיו תרחיש דימיוני שבורסת לונדון הגדולה פותחת סניף בישראל (London-TASE (LTASE, והסניף הזה הוא אינקובטור לחברות צמיחה וטכנולוגיה שיבקשו להירשם ב-LTASE בשלבים מוקדמים כדי להיות במסלול ירוק ל-LSE אח"כ. בנוסף,
תארו לכם גם שיש הקלות ברגולציה, במיסוי ובהנפקות חדשות שמושכות עוד חברות לגייס הון בבורסה בת"א.. וגם, תארו לכם שהמשקיעים המוסדיים בלונדון ובתי ההשקעות בלונדון משקיעים באנליזה בחברות שנרשמות ב LTASE".
כמו כן, ציין האוזר הקלות למיזמים מתחילים, פטור מעול הרגולציה בדרך של גיוס הון מההמונים crowd funding, כגורמים העשוים להיות נדבך נוסף לשוק הון שתומך במיזמים טכנולוגיים.
האוזר ציין גם כמה צעדים שכבר נעשים או נרקמים כדוגמת הקמה של קרנות הייטק נסחרות, הצעת חוק בעניין פטורים שונים שיקלו על חברות בעת הנפקה או גיוס הון, לאפשר לחברות הייטק לדווח לפי חוקים אמריקאים בדו"חות הכספיים שלהן, הצעת חוק שמתהווה בתחום תמריצי המיסוי, והגברת תחום האנליזה של חברות טכנלוגיה שתוכל לעזור להביא לכך שמשקיעים מוסדיים בישראל ישקיעו יותר בחברות טכנולוגיה במיוחד אם הן נסחרות בבורסה בת"א.