פרשת המירמה בנגב קרמיקה: הבכירים לשעבר שנעצרו שוחררו ממעצר בית
מנכ"ל החברה לשעבר, אבי מוטולה, וכן סמנכ"ל הכספים ומנהלת שירות הלקוחות שוחררו לאחר שרשות ני"ע החליטה לא לבקש מביהמ"ש להאריך את המעצר
מעצר הבית המלא של בכירי נגב קרמיקה, החשודים בביצוע רישום חשבוניות כפולות, הסתיים הבוקר (ו') לאחר שהרשות ני"ע החליטה לא לבקש מבית המשפט להאריכו. השלושה - מנכ"ל אפריקה תעשיות ונגב קרמיקה לשעבר, אבי מוטולה, סמנכ"ל הכספים לשעבר של נגב, אביהו איבשיץ, ומנהלת שירות הלקוחות לשעבר בנגב, גלית בן מאיר-דורי – נעצרו ביום שלישי ונחקרו במשרדי
הרשות בת"א בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במירמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מירמה והפרת אמונים, ועבירות דיווח לפי חוק ני"ע. כן הם חשודים בשיבוש מהלכי משפט כדי לפגוע בחקירה הפלילית שהחלה בעקבות בדיקה פנימית בנגב שביצע משרד החקירות ויצמן-יער לבקשת מבקר הפנים עמי פיבל.
קראו עוד בכלכליסט:
- אפריקה מצאה מחליף למוטולה: עמרי לוטן ימונה למנכ"ל נגב קרמיקה
- "אבי מוטולה עיוות דו"חות של אפריקה תעשיות בעשרות מיליוני שקלים"
- הבור של מוטולה: אפריקה תעשיות תרשום הפסד של 73 מיליון שקל
שופטת בית משפט השלום בת"א, אפרת בוסני, שלחה בשלישי בלילה את השלושה למעצר בית מלא עד היום בבוקר, תוך הפקדת ערבויות בנקאיות ואישיות. הם זומנו במהלך השבוע להמשך חקירה. כאמור, רשות ני"ע החליטה לא לבקש להאריך את מעצר הבית שלהם.
צילום: אוראל כהן
במרכז החקירה עומדת ההתנהלות החשבונאית בנגב בין השנים 2011-2014, שהובילה לאחרונה למחיקה של 73 מיליון שקל מדו"חותיה. על פי החשד, מוטולה, אבישיץ ובן מאיר, שפוטרו במרץ 2015, גרמו ביחד עם אחרים להצגת נתונים כוזבים בדו"חות הכספיים של נגב. זאת באמצעות יצרית שינויים באופן שיטתי, מתוחכם ומתמשך בערך המלאי, בהכנסות החברה ובסעיפים נוספים בדו"חות הכספיים.
לטענת הרשות, על פי ממצאי החקירה המעורבים "בישלו" את התוצאות בדו"חות הכספים, שגרמו להטעיה משמעותית של המשקיעים, במספר שיטות. כך למשל הם ביצעו רישום מוקדם שלא כדין של הכנסות, רישום כפול של הכנסות, רישום מוטה של סעיפי הלקוחות וכן גידול מלאכותי בסעיפי המלאי של חברות קבוצות נגב. המעורבים ביצעו את פעולות המרמה, כך טוענת הרשות, משום שנהנו מבונוסים המבוססים על התוצאות הכספיות המסולפות. על פי החשד, בן מאיר הקימה בהנחיית מוטולה ואיבשיץ, מערך מתוחכם של הפקת חשבוניות כפולות שיאפשרו מצג גידול הכנסות בדו"חות הכספיים.
בנוסף, בתקופה הרלוונטית התקיימו בין המעורבים יחסים מקצועיים וחבריים. יחסים אלו תוגמלו על ידי החשודים, בין היתר, בטובות הנאה שמומנו מכספי החברה. כפי שנחשף בשבועות האחרונים ב"כלכליסט", על פי ממצאי הבדיקה של וייצמן-יער, מוטולה, חילק טובות הנאה לעובדים ומקורבים אליו בחברה, כגון אבישיץ ובן מאיר, שסייעו לכאורה בניפוח ההכנסות. מוטולה, כך עלה מהתלונה שהגישה נגב לרשות ני"ע ומעדויות של עובדים, עשה לכאורה בקופת החברה כבשלו, תוך ניצול האמון שניתן בו על יד מוסדות החברה. מלבד שימוש בכספים לצרכים אישיים, מוטולה הרעיף צ'ופרים וטובות הנאה כספיות על עובדים ובכירים בחברה, שעל פי החשד סייעו בביצוע פעולות המרמה בדו"חות.