$
משפט

אישום מתוקן בפרשת פישר: קיבל שוחד בסכום של 2.8 מיליון שקל והעלים מס

בכתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים נוספו סעיפים המייחסים לפישר כוונה לשחד את ניצב ירון בארי, שעניינו הועבר להליך מינהלי. סניגוריתו של פישר: "במאמץ להעמיס אישומים על פישר המדינה מגרדת את תחתית החבית של הטיעונים המשפטיים"

זוהר שחר לוי 00:0017.07.15

המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) הגישה הלילה (ה') כתב אישום מתוקן בפרשת עו"ד רונאל פישר, לו נוספו סעיפי אישום בעקבות עדותו של קצין המשטרה ערן מלכה המואשם אף הוא בפרשה, והמשך החקירה.

 

 

 

אחד מהסעיפים שנוספו לכתב האישום המתוקן שהוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים מתייחס לראש אגף התנועה, ניצב ירון בארי , ולתקופה שבה שימש כראש אגף משאבי אנוש במשטרה. באותו זמן עו"ד פישר שימש כבא כוחם של שוטרים שהתנהלה נגדם חקירה פלילית במח"ש ובמסגרת זו ייצג אותם בפני גורמי המשטרה האמונים על נקיטת צעדים מינהליים נגד השוטרים, ובכלל זאת בפני בארי.

 

 

 צילום: אוהד צויגנברג

 

לפי האישום, בתקופה הזו פעל פישר "כדי לשחד את ניצב בארי על מנת שזה האחרון יסייע לו במסגרת תפקידו במהלך קבלת ההחלטות לגבי השוטרים". כך, מפורט, כי ביוני 2013 פעלו בארי ורעייתו לפי תומם על מנת לגייס תרומות לילדים מפנימיית "רננים". כשנודע הדבר לפישר הוא תרם 3,000 שקל ובהמשך סייע בגיוס תרומות מאנשים אחרים, בהם יאיר ביטון והאחים נחמיאס, הנאשמים גם הם בפרשת פישר. פישר, נטען, "ביקש לוודא כי ניצב בארי מודע לתרומות שתרם ושעלה בידו לגייס".

 

לאחרונה הודיעה מח"ש כי לא נמצאה תשתית ראייתית להעמיד לדין את בארי וכי עניינו יועבר להליך מינהלי. במקביל נמסר לאיש העסקים עופר נמרודי על סגירת התיק בעניינו מחוסר ראיות.  

 

סעיף אחר נוגע לניסים מרום, פרקליט בפרקליטות מחוז תל אביב. בהקשר זה נטען בכתב האישום כי במהלך החקירה בפרשת ב.יאיר, בה נחשד בעל השליטה בחברה יאיר ביטון בפלילים, פנתה אליו עו"ד רות דוד, שותפתו של פישר ובעבר פרקליטת מחוז תל אביב, והציעה לו לשמש בתפקיד יועץ משפטי בחברת נתיבי ישראל. "פישר ודוד", נכתב בכתב האישום, "קשרו קשר להביא לכך שמרום יטפל בתיק בעקבות תובנה אליה הגיע דוד לפיה מרום היה הפרקליט שאחראי על תיק זה והכוח המוביל את התיק, וכלשונו של פישר במהלך החקירה 'המוהנדס' של התיק. זאת עשו הנאשמים מתוך הבנה כי עזיבתו של מרום תעכב את המשך החקירה ותפגע באפקטיביות הטיפול בתיק ובניהולו".

 

כתב האישום המתוקן מייחס לעו"ד פישר גם עבירות מס. לפי האישום הוא קיבל כספי שוחד במזומן בסכום מצטבר של 2.8 מיליון שקל. פישר, נטען, פעל בכספי השוחד "במזיד ובכוונה להתחמק ממס" בכך שקיבל את הכסף במזומן ובכך שנמנע מרישום התקבולים ומהפקת חשבוניות מס. בדצמבר 2014 הגיש פישר לרשות המסים דו"ח שנתי על הכנסות למשרד שבבעלותו ובו דיווח על מחזור הכנסות של 6.4 מיליון שקל – בכך השמיט את הכנסותיו, כך נטען. עוד מצוין בכתב האישום כי הנפיק חשבוניות פיקטיביות כדי להלבין כספי עבירות. במסגרת החקירה נחקר במח"ש גם ניצב בדימוס ברונו שטיין בחשד למעורבות בפרשה, ובפרקליטות אמרו הערב שהנושא "נבחן וטרם התקבלה החלטה בעניינו".

 

בתגובה לכתב האישום המתוקן שהוגש הלילה מוסרת ד״ר קרן שפירא-אטינגר, סנגוריתו של פישר: "במאמץ להעמיס אישומים על כתב האישום נגד פישר, המדינה מגרדת את תחתית החבית של הטיעונים המשפטיים, ומוצאת שם טענות מופרכות לגמרי. גם לדעת המדינה התרומה לעמותה, שלאשתו של בארי היה עניין בה, לא הייתה יוזמה של רונאל פישר, אלא תגובה לבקשה של בארי. אף על פי כן, בארי עצמו – לא זו בלבד שלא הואשם בשוחד, אלא אפילו לא נחקר כחשוד בעבירה הזאת, ובצדק. אלא שאותה מסקנה צריכה הייתה לחול לגבי פישר, וביתר שאת.

 

"לפי ההיגיון של כתב האישום חלק גדול מאד של התרומות למטרות ציבוריות בישראל, שיש בהן איזה שהוא יתרון תדמיתי לתורם, נחשבות כשוחד. אנחנו מבקשים לברך את ניסים מרום, על כך שמדינת ישראל כותבת במסמך רשמי שאילו היה פורש לשוק הפרטי לא הייתה המדינה מסוגלת להמשיך ולטפל בתיק של חברת ב. יאיר. אנחנו מאחלים למדינה שהדבר לא יקרה, שאם יפרוש חלילה מרום לשוק הפרטי תיפול עטרת ראשנו וניוותר יתומים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x