נשיא בורסת היהלומים העיד בפרשת הבנק המחתרתי: "המצב בענף קשה"
כך לדברי שמואל שניצר, שציין כי בכל זאת "אנחנו לא מרימים ידיים"; גם הנשיא לשעבר, אבי פז, העיד במשפט
שלב ההוכחות במשפטם של המעורבים בפרשת הבנק המחתרתי נמשך באולמו של שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן. בשבוע שעבר עלו לדוכן העדים נשיאי בורסת היהלומים הישראלית, בהווה ובעבר, שמואל שניצר ואבי פז, שהעידו כי ביצעו עסקאות יהלומים אמיתיות עם הנאשמים.
- מנחם מגן, שהורשע בפרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים, נשלח ל-4 שנות מאסר
- הבנק המחתרתי: נותן שירותי מטבע בבורסת היהלומים הורשע בהלבנת הון
- "50 אלף דולר ואני יוצא בעבודות שירות"
פרשת הבנק המחתרתי, פרשה המכונה "צ'ק ליסט", החלה בשנת 2012 וחשפה העברות מיליוני שקלים לחו"ל דרך הבנק ללא דיווח, ובנוסף הוצאת חשבוניות פיקטיביות ככסות לביצוע עסקאות יהלומים שלא היו תוך שיתוף פעולה עם יהלומנים בבורסה.
לפני שנה הגישה הפרקליטות כתבי אישום פרשה נגד 3 נותני שירותי מטבע - מנחם מגן, מאיר אוחנה ודורון אלעד - המייחס להם שלל עבירות על חוק הלבנת הון, פקודת מס הכנסה, פקודת מע"מ ועוד. בחודש שעבר הורשע מגן במסגרת הסדר טיעון ונידון ל־4 שנות מאסר. בטרם ניתן גזר הדין בעניינו טען מגן לכשלים בחקירה המשטרתית ועל כך שבמסגרת הפרשה לא נחקרו בכירי הבורסה ליהלומים. מגן העיד עוד כי כל ראשי הבורסה, לרבות שניצר ופז, ידעו על עיסוקו כנותן שירותי מטבע ויתרה מזו השתמשו בשירותיו אלו.
במהלך חקירתו על ידי עו"ד דרור מתתיהו, המייצג את אוחנה, נשאל נשיא הבורסה המכהן , שניצר, על עדותו של מגן ואמר כי הדבר "תלוש מהמציאות לחלוטין מבחינתי, אני לא ידעתי מי זה בכלל. רק ברגע שהתפוצצה הפרשה הראו לי תמונה שלו, לא הכרתי אותו, לא ידעתי מי זה, זה ממש תלוש מהמציאות". "אני מכחיש את זה בכל תוקף", העיד פז, נשיא הבורסה בעבר.
"מצב הענף הוא מאוד קשה", הוסיף שניצר בעדותו, "קודם כל יש פחות קונים בגלל שיש הרבה צרות כלכליות ברחבי העולם. מצד שני יש לנו תחרות מאוד מאוד קשה בעולם בייצור מהודו, שכר העבודה שם אפסי. לכן המצב כרגע לצערנו בעייתי בענף היהלומים, אנחנו מנסים לשנות אותו, אנחנו לא מרימים ידיים, גם מצב הכלכלה בעולם ישתנה, זה לא דבר שיישאר כמו שהוא לעולם ועד".