$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

נשות הדסה מחדשות את ועדת האיתור למנכ"ל בית החולים

בעלות בית החולים ממשיכות במאמצים לדחוף את המדינה להכריע בעניין מינויו של זאב רוטשטיין למנכ"ל. לאחר שהאולטימטום שהציבו למשרדי האוצר והבריאות בנושא נתקל בהתעלמות, הן הורו לדירקטוריון לחדש את החיפוש אחר מועמדים אחרים

מיקי פלד 06:5030.07.15

מינויו של פרופ' זאב רוטשטיין למנכ"ל בית החולים הדסה נתקל בעוד פיתול בעלילה. מרסי נתן, הנשיאה היוצאת של ארגון נשות הדסה, הורתה אתמול ליו"ר דירקטוריון הדסה ארז מלצר להקים מחדש ועדת איתור לתפקיד מנכ"ל בית החולים. כך נודע ל"כלכליסט". זאת לאחר שפג האולטימטום שהציב הארגון למנכ"לי משרדי הבריאות והאוצר לגבי מועד מינויו של פרופ' זאב רוטשטיין, כיום מנהל בית החולים שיבא.

 

תסבוכת אפשרית

 

משמעות הדבר היא שאם הוועדה תמצא מועמדים מתאימים חדשים לתפקיד, המדינה תתקשה להצדיק את מינויו של רוטשטיין בבג"ץ. אם בסופו של דבר המדינה תכריע בעד מינויו בתקופה הקרובה, ועדת האיתור תישאר ללא עבודה, כך שבמובן מסוים זהו ניסיון לחץ מצד נשות הדסה על משרדי האוצר, הבריאות והיועץ המשפטי לממשלה להכריע בעד המינוי, אבל מהלך זה עוד עלול להוביל לתסבוכת של ממש ולעכב או אף לבטל את אפשרות המינוי של רוטשטיין.

 

בשבוע שעבר שלחה נתן מכתב למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ולמנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, ובו כתבה כי אם בתוך שבוע לא תתקבל הכרעה לגבי המינוי היא תורה על חידוש ועדת האיתור בראשות מלצר.

 

עם זאת, שני המנכ"לים לא החליטו עדיין רשמית מה ימליצו, אף שכבר ראיינו את רוטשטיין בשבוע שעבר. ההחלטה של השניים אמורה להישלח למשנה ליועמ"ש דינה זילבר כדי שהיא תבחן אם נימוקיהם טובים מספיק כדי להצדיק משפטית את מינוי רוטשטיין. זאת בהנחה שגם באב"ד יתמוך במינוי. בר סימן טוב צפוי לתמוך במינוי, שכן רוטשטיין הוא מועמדו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן.

 

בעיות סמכות

 

מינויו של רוטשטיין לתפקיד היה נראה יחסית בטוח בשלב מסוים, לאור תמיכתו של ליצמן. אולם שני אירועים מקשים על המינוי. האחד הוא תובענה שהגישה נציבות שירות המדינה, ובה נטען כי רוטשטיין אישר עבודה של רופאים בקליניקה פרטית בתוך שיבא בזמן שהם מקבלים שכר מהקופה הציבורית.

 

פרופסור זאב רוטשטיין פרופסור זאב רוטשטיין צילום: סטודיו לם וליץ

 

האירוע השני שמקשה על המינוי הוא דו"ח של החשבת הכללית במשרד האוצר מיכל עבאדי־בויאנג'ו על ליקויים לכאורה בהסדרי המקרקעין בבית החולים. במכתב לשני המנכ"לים זילבר מציינת את שני האירועים ומוסיפה כי נראה שרוטשטיין מתקשה לשתף פעולה עם הרגולטורים הממונים עליו.

 

במקרה שוועדת האיתור של דירקטוריון הדסה תמצא מועמדים לתפקיד, המדינה עדיין תוכל למנות את רוטשטיין מאחר שעל פי הסכם ההבראה של בית החולים, שנחתם בשנה שעברה בין המדינה לארגון נשות הדסה, לשני המנכ"לים יש זכות החלטה על זהותו של המנכ"ל.

 

אולם תרחיש זה, שבו הוועדה תצליח למצוא מועמדים בעלי שיעור קומה דומה או קרוב לזה של רוטשטיין, עלול להיות קשה במיוחד. הסיבה היא, כפי שזילבר רמזה במכתבה למנכ"לים, שכדי להגן משפטית על המינוי של רוטשטיין, יש לטעון כי אין מועמדים חלופיים ראויים, ורק אם מנכ"לי שני המשרדים יטענו את טענה זו בצורה החלטית יהיה אפשר להגדיר את המינוי כמעין "צו 8" ולהצדיקו בפני בג"ץ.

 

בית החולים הדסה מתפקד ללא מנכ"ל קבוע זה יותר משנה, וכיום ממלאת את התפקיד באופן זמני פרופ' תמר פרץ.

 

ממשרד האוצר נמסר כי "ועדת האיתור בראשותם של מנכ"לי משרדי האוצר והבריאות ראיינה את פרופ' רוטשטיין לתפקיד מנכ"ל בית החולים הדסה, זאת לאחר המלצת דירקטוריון בית החולים. הוועדה תמסור את המלצתה בימים הקרובים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x