$
מעסיקים

"חברות הטכנולוגיה הורסות לעובדים את החיים"

את הדברים האלה לא אמר עובד ממורמר אלא דסטין מוסקוביץ', אחד ממייסדי פייסבוק והמנכ"ל הנוכחי של הסטארטאפ אסאנה. לדבריו, אם חברות ההייטק לא יפסיקו להעביד את העובדים כל כך קשה - התעשייה תכלה את עצמה

שירות כלכליסט 12:5224.08.15
תעשיית הטכנולוגיה עומדת לכלות את עצמה, שכן היא מאלצת את כוח העבודה המוכשר והצעיר שלה להעדיף את העבודה על פני החיים הפרטיים, כשהתוצאה הסופית והבלתי נמנעת היא ירידה בביצועים ועובדים אומללים. הדברים האלה לא נאמרו על ידי עובד ממורמר לשעבר בעמק הסיליקון, אלא מדובר דווקא בדעתו של דסטין מוסקוביץ', אחד ממייסדי פייסבוק והמנכ"ל הנוכחי של סטארט – אפ ניהול המשימות, אסאנה (Asana). "בעצב עמוק אני מבחין בתרבות האינטנסיבית הנוכחית בתעשייה הטכנולוגית", כתב במאמר שפורסם ביום חמישי ב- Medium.com, תחת הכותרת "לעבוד קשה, לחיות טוב". כותרת המשנה ממשיכה את הקו: "אמזון אינה החברה היחידה ששוחקת את העובדים עם ציפיות לא הגיוניות. בוא נשבור את המעגל".

"המסקנה האינטלקטואלית שלי היא שלא רק שהחברות הללו הורסות את החיים האישיים של העובדים הן גם לא מקבלות דבר בתמורה", הוא כתב. מוסקוביץ' משתמש כדוגמה במועמד לעבודה באסאנה, שסיפר על המנהג במקום העבודה הקודם שלו להציע לעובדים ארוחת ערב מאוחרת כך שימשיכו לעבוד לתוך הלילה. "גישה מסוג זה, לא רק שהיא פוגעת בעובדים הצעירים שמוכנים לעשות יותר כדי לעמוד בציפיות, אלא היא יוצרת אפליה נגד מבוגרים ונשים, בכך שבאופן ישיר היא מפלה נגד אנשים שלא יכולים לעמוד בלוח זמנים כזה".

 

מחאת ארגוני העובדים במשרדי אמזון, ארכיון מחאת ארגוני העובדים במשרדי אמזון, ארכיון צילום: בלומברג

 

בהמשך המאמר מתבסס מוסקוביץ על מחקר שערך חלוץ תעשיית הרכב, הנרי פורד, אשר הגיע למסקנה שפחות שעות עבודה מגבירות את התפוקה של העובדים. "תוצאות המחקר ברורות: מעבר ל-40 או 50 שעות עבודה בשבוע, התמורה השולית כתוצאה מהעבודה הנוספת פוחתת במהירות והופכת לשלילית", כתב עוד מוסקוביץ'.

 

אם כך, מדוע כל כך הרבה חברות טכנולוגיה מעבידות את העובדים כל כך קשה? "זה כנראה שילוב מסוים בין חוסר הכרה של המחקר, חשיבה שהוא שגוי או לא רלוונטי להם (הם טועים) או הבנה שרבים תופסים את ההתנהלות הזו כסימן לאינטנסיביות ולמוטיבציה של הצוות".

 

מוסקוביץ כלל במאמר תמונה שלו מ-2006, שבה הוא נראה שמנמן יותר מהיום. לדבריו זו "הייתה שנה נהדרת לפייסבוק, אחת הגרועות עבורי כבן אדם". הוא מתאר כיצד באותה תקופה שתה בעיקר משקאות מוגזים ולעיתים קרובות ויתר על שינה ואוכל. לדבריו, שינוי סדר העדיפויות הזה לא היה פוגע בהצלחה של פייסבוק. "אני מאמין שהייתי דווקא יותר אפקטיבי, מנהיג טוב יותר ועובד ממוקד יותר. הייתי סובל מפחות התקפי חרדה ומבעיות בריאות כרוניות, כמו גב תפוס באופן קבוע בשנות ה-20 המוקדמות שלי. הייתי מפתח פחות ריבים קטנוניים עם חבריי לעבודה, מכיוון שבאופן כללי הייתי מרוכז יותר...והייתי מאושר יותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x