$
בארץ

רשות החברות: הליך בחירות פגום לדירקטוריון נמל חיפה

בתגובה לעתירה שהגישה ההסתדרות לבג"ץ על עיכובים במינוי נציגי עובדים לדירקטוריונים, טוענים ברשות שבנמל חיפה עברו על חוק החברות

הדס גליקו וליאור גוטמן 08:1221.10.15

רשות החברות הממשלתיות הגיבה לעתירה לבג"ץ שהגישה נגדה ההסתדרות בחודש יוני האחרון. בעתירה, המלינה על עיכובים במינוי נציגי עובדים לדירקטוריונים בחברות הממשלתיות, טוענת ההסתדרות כי הרשות נוקטת סחבת במינוי נציגי עובדים לשורת חברות ובהן דירקטוריון נמל חיפה.

 

הרשות טוענת בתגובה כי הליך הבחירה פגום, מכיוון שעובדי הנמל בחרו שני מועמדים בלבד לעומת שישה כפי שמחייב חוק החברות הממשלתיות — מה ששולל את שיקול דעת שרי הממשלה המשתתפים בהליך הבחירה (במקרה הנוכחי, האוצר והתחבורה), והופך אותם ל"חותמת גומי" בעל כורחם.

בהסתדרות טוענים בעתירה כי התקנה המחייבת גיבוש רשימה בת שישה נציגים לוקה בחוסר סבירות קיצוני, שכן אי אפשר להבטיח התמודדות של לפחות שישה עובדים בכל מערכת בחירות, והתקנה נועדה לקבוע רף מקסימלי של מועמדים.

 

נמל חיפה נמל חיפה צילום: בלומברג

 

חוק החברות הממשלתיות קובע כי בחברה ממשלתית המעסיקה לפחות מאה עובדים (והיא אינה בנק), מספר הדירקטורים מקרב העובדים יהיה שניים. על פי החוק, שישה מועמדים ייבחרו כנציגים על ידי העובדים, והשרים הרלבנטיים לענייני החברה ימנו את שני הדירקטורים מבין הנציגים הללו. רשות החברות, מצדה, מגבשת חוות דעת בנוגע למועמדים עבור השרים המשתתפים בהליך.

 

דירקטוריון נמל חיפה עבר בשנה האחרונה זעזועים רבים, בין השאר בשל סכסוך מתמשך בין היו"ר משה עברי למנכ"ל המכהן מנדי זלצמן, שבמהלכו ניסו להדיח זה את זה. כמו כן, במאי האחרון ביקשה רשות החברות לזמן את שושנה ברוקנר, אחת מחברות הדירקטוריון, לשימוע לפני הדחה בטענה של פעילות שאינה תקינה. לאחר בדיקה הוחלט להשאירה בתפקידה, אולם האווירה בדירקטוריון נותרה מתוחה. עם זאת, הנמל סיים את 2014 ברווח נקי של כ־61 מיליון שקל, לעומת כ־34 מיליון שקל בלבד בסוף 2013.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x