$
משפט

כך תתבעו את חברת החשמל על נזקי ההפסקות הממושכות

האוכל שנזרק, ימי העבודה האבודים או מכשירי חשמל שהתקלקלו - כל אלה יכולים להוות עילה לתביעה נגד חברת החשמל בגין התקלות. מדריך

עו"ד תומר בכר 11:5529.10.15

האוכל שנזרק, המים הקרים, החשיכה והקור. כל אלה הם נזקים שמצטרפים לעגמת הנפש הרבה שנגרמה למשפחות רבות בשבוע האחרון בעקבות התקלות באספקת החשמל והיעדר הנכונות מצד חברת החשמל לתקן אותן בזריזות. כיצד ניתן לקבל פיצוי על הנזקים? מדריך.

 

בימים האחרונים אנו עדים להפסקות חשמל ארוכות למדי בעקבות פגעי מזג האוויר החורפי. במקומות רבים בארץ, חברת החשמל מתעכבת מאד במתן פתרון לבעיה, מה שגורם לכך שעשרות אלפי בתי אב נותרים מנותקים מזרם החשמל. מצב זה גורם לנזקים שבמקרים מסוימים עלולים להיות כבדים ביותר וכן לעוגמת נפש לא קטנה. די אם נציין את כמויות האוכל שנזרקו מהמקררים, את הקור שנאלצים בני המשפחה לסבול, המקלחות במים הקרים ועוד.

 

מתקנים את נזקי הסופה השבוע מתקנים את נזקי הסופה השבוע צילום: יובל חן

 

במדריך זה נענה על השאלות השכיחות ששואלים עצמם אותם נפגעי הפסקת החשמל וננסה לעשות קצת סדר באופן שבו ניתן לתבוע פיצוי מתאים.

 

האם אפשר לתבוע את חברת חשמל?

 

כל מי שנגרם לו נזק בעקבות הפסקת החשמל שנמשכה פרק זמן בלתי סביר יכול לתבוע את חברת החשמל, אם התקלה לא טופלה. זמן סביר בתנאי מזג אוויר סוער לא אמור לעלות, לדעתי, על מספר שעות בודדות. מקרים שבהם לא תוקנה התקלה במשך שעות רבות, בהחלט אינם סבירים ויכולים להוות עילת תביעה.

 

מה אפשר לתבוע?

 

כל מי שנפגע יכול לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב הפסקת החשמל הארוכה. החל מאובדן של אוכל במקרר ובמקפיא ועד לנזקים כבדים יותר כמו קלקול של מכשירי חשמל וכל נזק שנגרם בעקבות אותו קלקול של מכשירי החשמל הללו, הפסד ימי עבודה וכו'.

 

ידוע על מקרים שבהם עלולים להיגרם נזקים כבדים יותר מאלו שתוארו לעיל. כך לדוגמא, כאשר נגרם נזק גופני של ממש לאלו התלויים בחשמל לצורך הפעלת מכונות רפואיות כאלה ואחרות כגון קשישים, נכים וכו'. במקרים כאלה, יכול מי שנפגע להגיש תביעת נזיקין על נזקי הגוף שנגרמו לו בעקבות הפסקת החשמל הממושכת.

 

איך תובעים?

 

כל מי שנגרם לו נזק רשאי להגיש תביעה לבית המשפט. סוג בית המשפט נקבע בהתאם לגובה הנזק. כשהנזק אינו עולה על 33,800 שקל התביעות צריכות להיות מוגשות לבית המשפט לתביעות קטנות.

 

אם מדובר בנזקים מעל סכום זה (בדרך כלל עסקים שונים שנפגעו בשל כך שלא יכלו לתת שירות במשך שעות רבות) יש להגיש את התביעה לבית משפט השלום, שם יידרש התובע לנהל הליך משפטי רגיל, ארוך ומסובך יותר מזה המתנהל בבית המשפט לתביעות קטנות. גם האגרה אותה יידרש לשלם התובע תהיה גבוהה יותר מזו הנדרשת לצורך ניהול תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות.

 

חשוב לציין בעניין זה כי בפני ביהמ"ש לתביעות קטנות אין אפשרות להיות מיוצגים ע"י עורך דין, בעוד שבמסגרת ההליך בפני בימ"ש השלום, קיימת זכות לשני הצדדים להיות מיוצגים ע"י עו"ד.

 

מה צריך לצרף לתביעה?

 

בכתב התביעה צריך לפרט בדיוק כמה זמן הייתה הפסקת חשמל ומה הנזקים שנגרמו. יש לצרף לכתב התביעה אסמכתאות שמעידות על גובה הנזק. למשל, תמונות של הנזקים, חשבונית של קניית האוכל החדש במקום האוכל שהתקלקל, חשבונית בגין תיקון מכשירי החשמל שהתקלקלו, תלושי שכר במקרה של אבדן ימי עבודה וכו'. במידה שהיו שיחות עם מוקד חברת החשמל, רצוי לשמור תיעוד שלהן ולצרפו גם כן לתביעה על מנת להראות שהיה דיווח על התקלה בשעה מסויימת אך היא לא תוקנה תוך זמן סביר.

 

נסכם בכך שיש תקווה: אם חוויתם הפסקת חשמל ארוכה מהרגיל, אשר גרמה לכם לנזקים כאלה ואחרים, יש מה לעשות. זכותכם המלאה לתבוע פיצוי מחברת החשמל. כל מה שצריך הוא לנהל נכון את התביעה בבתי המשפט המתאימים. שיהיה בהצלחה.

 

* עו"ד תומר בכר בעל משרד העוסק בדיני נזיקין

 

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x