התעשייה האווירית תפצה את בואינג ב־27 מיליון דולר
לטענת בואינג, מחירם של חלקי המטוסים שנקנו מהתעשייה האווירית היה גבוה מתמחור השוק
התעשייה האווירית (תע"א) תפצה את בואינג ב־27 מיליון דולר בעקבות הסכם פשרה בין השתיים. הסכם הפשרה נסב על מחירם הסופי של תתי־מכלולים (חלקי מטוסים) שמייצרת התעשייה האווירית למטוסי הבואינג 787, כך עולה מדוחותיה הכספיים של החברה לרבעון השלישי שהתפרסמו שלשום.
- מנכ"ל בואינג על עסקת הענק עם אל-על: "היתה תחרות קשה מאיירבוס"
- אל על חתמה על מזכר הבנות עם בואינג לרכישת 15 מטוסי דרימליינר חדשים
- חילופי הנהגה בבואינג - בחרה במנכ"ל חדש משורות החברה
תע"א מייצרת חלקי מכלולים בין היתר לשוק מטוסי הנוסעים הגדולים שבו פועלות כיום חברות בואינג האמריקאית ואיירבס האירופאית.
החל משנת 2007 משמשת תע"א כקבלן של בואינג ומייצרת עבורה מכלולי מבנה זנב ורכיבי כנף למטוסי בואינג מדגם 777 ומכלולי מבנה בסיס למטוסי בואינג מדגם 787. בסך הכל הסתכמו הכנסותיה של תע"א מבואניג בגין ייצור רכיבים בשנים 2014 ו־2013 בכ־217 ובכ־214 מיליון דולר, בהתאמה, שיעור של כ־ 6% מהכנסות החברה בכל אחת משנים אלו. ב־ 2010 הסכימו החברות שהמחיר שישולם על ידי בואינג לחברה יהיה מחיר ביניים, עד שהצדדים יסכימו על מחיר סופי בהתאם לתנאי החוזה.
בסוף 2014 פנתה בואינג לתע"א בדרישה לקבוע מחיר סופי ודרשה שיוחזר לה סכום כולל של כ־52 מיליון דולר, זאת מכיוון שלטענתה המחיר שתע"א גבתה היה גבוה משמעותית ממחיר השוק.
נכון למועד חתימת הדו"חות השנתיים לשנת 2014 דחתה תע"א את דרישת בואינג. אולם בדו"חות הרבעון השלישי של 2014 הודיעה התעשייה האווירית כי תפריש 27 מיליון דולר בגין הפסד הכרוך בהסכם הפשרה.