$
משפט

נחשף בכלכליסט

"אביב טלמור השתמש בכספי לקוחות להקמת רשת מסועפות של חברות פורקס"

כך טוען המפרק הזמני של חברת יוטרייד בבקשה להכריז על הבעלים של בית ההשקעות, שפעילותו הוקפאה על ידי רשות ני"ע בחשד שמדובר בפירמידת משקיעים, כפושט רגל

תומר גנון 11:0020.01.16

"אביב טלמור שלח ידו לכספי הלקוחות על מנת להקים רשת מסועפת של חברות מסחר בפורקס ברחבי העולם". כך טוען המפרק הזמני של בית ההשקעות יוטרייד שבבעלות טלמור, אשר פעילותו הוקפאה על ידי רשות ניירות ערך בחשד שמדובר בפירמידת משקיעים. מערך החברות הבינלאומי שהקים טלמור, והמפרק הזמני עו"ד אלעד עפארי ממשרד כהן וילצ'יק טוען שמומן בכספי המשקיעים בישראל, נחשף לראשונה ב"כלכליסט".

 

מדובר בין היתר בחמש חברות שהפעיל טלמור (1Binary ו-Optinow הפועלות בתחום האופציות הבינאריות ו-PlusFN, Algo+ ו-algo banque הפועלות בתחום הפורקס) שרשומות במקלט המס אנגווילה (Anguilla) שבאיים הקריביים; חברת פורקס נוספת בלימסול שבקפריסין (skyfx); אחת נוספת העוסקות בפורקס באוסטרליה (FXTG); וחברת אופציות בינאריות נוספת (Capital Option) הפועלת מוורשה שבפולין ומקפריסין. על פי חשיפת "כלכליסט", החברות של טלמור קיימו פעילות גם בלונדון שבאנגליה וברומניה. הן גם היו אמורות להתחיל בפעילות ב-2015 בדובאי ובסין.

 

"תחת ניצוחו של טלמור", כתב המפרק לבית המשפט המחוזי בת"א במסגרת בקשה להכריז כפושט רגל על טלמור, "הוקמה רשת מסועפת של חברות חובקות עולם, כאשר כל חברה ברשת קיבלה לידיה תחום אחריות אחר (מסחר, שיווק, מכירות, פיתוח וכו'), ואשר כולן פועלות למעשה כאורגן אחד. למעשה, כל חברה בפני עצמה אינה יכולה לעמוד, ורק כאשר מצרפים אותה לכל יתר החברות (או לרובן) מסוגלת היא להעניק את השירותים אשר לשמם הוקמה".

 

אביב טלמור. לא נמצא בארץ אביב טלמור. לא נמצא בארץ צילום: יריב כץ

 

"גם מבחינה כספית היו החברות תלויות ושלובות זו בזו", מוסיף המפרק. "בתוך כל עץ החברות שהוקם ע"י טלמור, קיימות רק חברות בודדות אשר מסוגלות (פוטנציאלית) לייצר הכנסה בפועל (הן חברות המסחר, בדגש על החברות המצויות תחת רגולציה בקפריסין ובאוסטרליה), ואילו יתר החברות אמורות לתמוך בחברות שמספקות הכנסה, כנגד תשלומים בגין שירותיהן. יתרה מכך, סוגיית 'הכיסוי' (באמצעות ספק נזילות), והעובדה אשר נתגלתה למפרק הזמני כי קיימות חברות בקבוצה אשר שימשו כ'כיסוי' עבור חברות אחרות - הוביל למצב לפיו חברות בקבוצה ערבו למעשה זו לזו".

 

המפרק מוסיף, כי "קבוצת החברות האמורה מחזיקה חשבונות בנק במקומות שונים בעולם. לידי המפרק הזמני הגיע מידע על קיומם של חשבונות בנק באנגליה, בפולין, באוסטרליה, בסיישל, בבולגריה, במונטנגרו ובשוויץ. יש להניח כי קיימים חשבונות נוספים ברחבי העולם. החקירה בנושאים אלה טרם מוצתה".

 

איפה הכסף?

 

"הקמת כל מערך החברות המסועף שפורט לעיל כרוכה במשאבים רבים", הוסיף המפרק שקיבל מבית המשפט צו כינוס לנכסיו של טלמור. "בהתאם למידע המצוי בידי המפרק הזמני כעת - היו אלה כספי הלקוחות של החברה הישראלית אשר שימשו ומימנו את הקמת מערך החברות המסועף שפורט לעיל, ואת מימון עלויות הפעלתו, לרבות את עלויות התפעול של החברה הישראלית עצמה. די בכך כדי לחייב את החייב במלוא חובות החברה, ואף לייצר זיקה ברורה בין נושי החברה לבין נכסי החייב אשר מומנו ונרכשו מכספם שלהם".

 

על פי רשות ני"ע, טלמור, שעזב את ישראל בחודש ספטמבר, גייס מכ-350 משקיעים בארץ 46 מיליון שקל, אולם בחשבונות החברה אותרו 300 אלף שקל בלבד. השאלה המרכזית שעליה אמור להיחקר טלמור כשיחזור לישראל, אם מרצונו החופשי ואם במקרה שיוצא נגדו צו מעצר בינלאומי, היא לאן נעלמו כספי המשקיעים. כאמור החשד הוא שטלמור, שטען בחודשים האחרונים בפני משקיעים שהשבת הכספים מתעכבת בשל עסקאות עם צד ג', משך חלק מהם לחברות שפעלו בחו"ל כדי לממן את פעילותן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x