ישראל צורפה כמשקיפה לכוח המשימה הבינלאומי למאבק בהלבנת הון
ההצטרפות לארגון ה-FATF, החל מיוני השנה, תאפשר לישראל לקחת חלק בעיצוב המדיניות העולמית בתחום המאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור
ההצטרפות לארגון תאפשר לישראל לקחת חלק בעיצוב המדיניות העולמית בתחום המאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור, לה כפופות כל המדינות. עוד תסייע ההצטרפות, כך משרד המשפטים, לכלכלה ולסקטור העסקי בישראל, כשתעניק למדינה מעין תו תקן המשדר חוסן פיננסי ואטרקטיביות להשקעות. בנוסף היא תשפר את שיתופי הפעולה בין ישראל לבין מדינות אחרות במישור הפיננסי, המודיעיני ובמישור העזרה המשפטית.
ה-FATF הוא כוח משימה בינלאומי מוביל שהוקם בשנת 1989 על ידי מדינות ה- G7. הארגון פועל לקידום המאבק בהלבנת הון ומימון טרור הן ברמה המדינתית והן ברמה הבינלאומית, זאת, בין היתר, באמצעות קביעתם של כללים מחייבים הקובעים כיצד על מדינות לפעול על מנת למגר פעילות של הלבנת הון ומימון טרור המבוצעת בשטחן. מדינות שאינן עומדות בסטנדרטים נכללות ב"רשימה השחורה". בארגון חברות 34 מדינות ושני ארגונים אזוריים.
ראש הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ד"ר שלומית ווגמן-רטנר מסרה: "ההחלטה משקפת את תרומתה וחיוניותה של ישראל למאבק הגלובלי בהלבנת הון ומימון טרור ועל המוניטין של ישראל כמדינה מובילה ובעלת מומחיות בתחום. החלטה זו מעידה על המאמצים הרבים שנעשו ע"י מכלול הגורמים בישראל – גופי האכיפה, הרגולטורים הפיננסיים, משרד המשפטים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, על מנת לחזק את משטר איסור הלבנת ההון בישראל ולהתאימו להמלצות ולכללים הבינלאומיים. יחד עם זאת, על מדינת ישראל לפעול ולתקן במהירות את הליקויים שנותרו במשטר, על מנת לעמוד בהצלחה בביקורת הבינלאומית, כתנאי להשלמת הצטרפותה המלאה לארגון".
שרת המשפטים, איילת שקד, מסרה: "ישראל תמשיך בשיתוף הפעולה הפורה עם הגופים הבינלאומיים העוסקים במאבק בתופעות אלה וכן תמשיך בחיזוק המסגרת החקיקתית למאבק בהלבנת הון ומימון טרור, וזאת על מנת לשפר את התמודדותה של ישראל עם איומי פשיעה והטרור מולם היא ניצבת".