$
בארץ

כחלון: להגביל את שכר הבכירים במגזר הפיננסי ל-2.5 מיליון שקל

כך במכתב שר האוצר ליו"ר ועדת הכספים, משה גפני, ובשונה מההצעה המקורית של שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד, שציינה הגבלה של 3.5 מיליון שקל; גפני מעוניין להוריד את ההגבלה יותר, ואף נקב בסכום של 1.5 מיליון; הצעת החוק בעניין תידון מחר בוועדה

עמרי מילמן ורוני זינגר 19:0915.03.16

שר האוצר משה כחלון שלח היום (ג') מכתב ליו"ר ועדת הכספים, משה גפני, בו הוא מציין כי לעמדתו יש להגביל בהצעת החוק את שכר הבכירים במגזר הפיננסי ל-2.5 מיליון שקל בשנה. זאת בשונה מההצעה המקורית של שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד, שציינה הגבלה של 3.5 מיליון שקל. גפני מעוניין להוריד את ההגבלה יותר, ואף נקב בעבר בסכום של 1.5 מיליון שקל.

 

 

 

במכתב ציין כחלון כי "איך ניתן להצדיק שכר כה מנותק מן המציאות שעומד בסתירה למומחים ומומחיות, כמו נגידת בנק ישראל, ראשי מערכת הביטחון, מנכ"ל הביטוח הלאומי, ומנהלים ומנהלות בכירים במשק". הצעת החוק אמורה לעלות מחר לשולחן ועדת הכספים.

 

 

 צילום: לע"מ

 

כחלון כתב עוד כי "האם יימצא מבחן אובייקטיבי אחד אשר מצדיק את הפערים הללו בסמכות או באחריות? שהרי מה שונה אחריותם של בכירי המגזר הפיננסי ממפקדי החטיבות הלוחמות ואגפי המטה הכללי? כמה עולה סמכותם ואחריותם ביחס למנהלי בתי החולים הציבוריים?".

 

 

 

כחלון הסביר כי העמדה שהוצגה על ידי הדרג המקצועי של האוצר, לפיה יש להגביל את השכר לגובה של 3.5 מיליון בשנה ייצגה את התקרה שנקבעה בממשלה הקודמת ולא מייצגת את עמדתו.

 

עוד כתב כחלון כי "שכר הבכירים במגזר הפיננסי הוא ביטוי מוחשי לתופעה של הפערים החברתיים ההולכים וגדלים בחברה. רק לאחרונה פורסם באמצע התקשורת כי בכירים במגזר הפיננסי מרוויחים שכר שנתי הכולל הטבות, מענקים ובונוסים המגיעים לעתים מעל ל-8 מיליון שקל בשנה. סכום חסר הצדקה ומנופח מעבר לכל פרופורציה. מדובר לעיתים בפי מאה ויותר מהשכר הממוצע במשק".

 

 

הצעת החוק באה לקבוע תקרה נורמטיבית שכן גופים המעוניינים בכך יכולים לעבור את תקרת השכר, כאשר הם נדרשים לשלם מס על הסכום שמעבר לתקרה שתאושר בסופו של דבר. בנוסף מנגנון אישור השכר צפוי להיות מורכב יותר ויצריך את אישור ועדת התגמול או ועדת הביקורת הפנימית של אותו הגוף ואת אישור הדירקטוריון והאסיפה הכללית.

 

 

בשיחה עם "כלכליסט" הערב אמר גפני כי למרות המכתב ששיגר כחלון, הוא עדיין לא יודע אם יקבל את ההצעה. גפני דרש בשבועות אחרונים להוריד עוד יותר את תקרת השכר ובשלב מסוים אף דיבר על הגבלה של 1.5 מיליון שקל. באוצר התנגדו לרדת ממיליון דולר כלומר, מ-3.5 מיליון שקל, אך באחרונה השתכנעו באגף שוק ההון לרדת ל-3 מיליון.

 

בשלב זה נראה היה כאילו מתפתח קרב בין שר האוצר ליו"ר ועדת הכספים מי יהיה חתום על הורדה נמוכה יותר של תקרת שכר הבכירים. גפני אמר עוד כי "אני אחליט בלילה, אחרי שאקבל תשובות למספר נושאים אחרים", ואפשר שהתכוון בכך לשורה של מחלוקות שמתקיימות בינו לבין משרד האוצר בנושאים שונים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x