כמה ירוויח עו"ד ארז מפירוק החברות של אור?
ישנן תשע מדרגות והגבוהה שבהן גוזרת למפרק שכר של 11%-12% משיעור חלוקה של 80% ומעלה מתוך הנשייה. כלומר, יש קשר ישיר בין גובה הסכום שיוחזר לנושים, לגובה שכרו של בעל התפקיד
החברות של ענבל אור קיבלו צו פירוק רק אתמול, ולנאמן עו"ד איתן ארז שמונה על ידי בית המשפט ומונה על ידו גם לתפקיד המפרק עוד יש עבודה רבה לפניו כך שעוד לא ברור מה יהיה שכרו בסוף ההליך. מה שכן ברור כבר עכשיו — בשכרו, יהיה אשר יהיה, ישאו הנושים.
- עו"ד איתן ארז: "הנזק הכלכלי שאור הסבה נאמד ב-150-100 מיליון שקל"
- הנאמן על המכתב של ענבל אור לשופט: "ניסיון למשוך זמן ולשלוף שפן ברגע האחרון"
- ביהמ"ש האריך את הקפאת ההליכים לחברות של ענבל אור
לפי תקנות החברות — כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם — לבעל תפקיד — נאמן או מפרק — ישנם שלושה מסלולים אפשריים לבקש שכר טרחה מבית המשפט. המסלול הראשון הוא שכר ניהול, שבמסגרתו השכר נקבע אחת לשלושה חודשים והוא נגזר באחוזים מהכנסות החברות שנתקבלו במזומן. המסלול השני הוא שכר מימוש, שאינו פופולרי בקרב בעלי תפקידים שכן בניגוד לשכר ניהול הוא אינו מתחדש כל שלושה חודשים. שכר זה נגזר כאחוזים מתקבולי מכירת הנכסים. המסלול השלישי והרווחי ביותר הוא שכר טרחה לפי חלוקה לנושים בפועל והוא מוכר בשם תקנה 8א' — תקנה שמעוררת ביקורת ציבורית גדולה בשל סכומי העתק שמרוויחים בעלי התפקידים בזכותה.
לפי התקנה הזו, בעל התפקיד מקבל שכר באחוזים מתוך הכסף שחילק לנושים.
ישנן תשע מדרגות והגבוהה שבהן גוזרת למפרק שכר של 11%—12% משיעור חלוקה של 80% ומעלה מתוך הנשייה. כלומר, יש קשר ישיר בין גובה הסכום שיוחזר לנושים, לגובה שכרו של בעל התפקיד.
המטרה ברורה: לתמרץ את בעל התפקיד למקסם את ההחזר לנושים כדי לגזור קופון שמן יותר.