בלעדי לכלכליסט
מחשש לפגיעה בפיצויים: לאומי קיצר את זמן ההודעה על פרישה
הדירקטוריון החליט לקצר את התקופה שבה על עובדי הבנק להודיע על התפטרות משישה חודשים לשלושה. זאת בעקבות פניות רבות ממנהלים ששקלו למהר ולהודיע על עזיבה, מחשש שהגבלת השכר החדשה שתחל באוקטובר תפגע להם בפיצויים
דירקטוריון בנק לאומי קיים אתמול ישיבת חירום, שבה הוחלט להפחית את תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בהסכמים של בכירי הבנק מ־6 חודשים ל־3 חודשים. זאת במטרה לאפשר למנהלים לחמוק מפגיעה בחבילות הפרישה שלהם בעקבות המגבלות החדשות על שכר בכירי ענף הפיננסים, שייכנסו לתוקפן באוקטובר.
- גם אנטרופי מתעלמת מחוק שכר הבכירים: ממליצה לאשר שכר מנכ"ל הראל
- לא סופרים את החוק החדש: מנכ"ל הראל יקבל 3.5 מיליון שקל
- מגבלת השכר בבנקים: האותיות הקטנות והשאלות הפתוחות
הרקע להחלטה הוא פניות של עובדים ששאלו על השלכות החוק, והביאו את הנהלת הבנק להתייעץ עם משפטנים, שהסבירו כי תקופת ההודעה המוקדמת מעבר לפרק זמן של חודש היא בבחינת הטבה לעובד. לכן הדירקטוריון הנחה להסביר לעובדים כי אלו שיחפצו בכך יוכלו לקצר את תקופת ההודעה כדי להימנע מפגיעה בפיצויים, אך מצפה מהם לתקופת הודעה של שלושה חודשים לפחות.
במסגרת החוק נקבעה תקרה חדשה לשכר הבכירים של 2.5 מיליון שקל בשנה. בשל כך מנהלי אגפים רבים בבנקים הגדולים הזדרזו בימים האחרונים להודיע על רצונם לפרוש כדי לא לאבד מחבילות הפרישה שלהם, שככל הידוע נכללות בתקרה שמציב החוק.
לפי הערכות, זו גם הסיבה שמיהר מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן להודיע על פרישתו. קינן בניגוד ליתר בכירי בנק הפועלים מחזיק בתקופת הודעה מוקדמת של חצי שנה, בעוד שיתר הבכירים מחזיקים בתקופת של שלושה חודשים. בלאומי, לעומת זאת, לכל דרג ההנהלה תקופת הודעה מוקדמת של חצי שנה.
בענף מספרים כי הבנקים בוחנים האפשרות המשפטית שלפיה המנהלים יפרשו, יקבלו את חבילות הפיצויים, ולאחר מכן יועסקו בשנית, אם כי ככל הנראה ברגע שבמשרד האוצר יעלו על הפטנט הזה, הוא צפוי לרדת מהפרק.
חוק שכר הבכירים החדש קובע כי שכר הבכירים במגזר הפיננסי לא יכול לעלות על פי 35 מהשכר הנמוך ביותר בחברה שלהם, וכי אם הוא עולה על 2.5 מיליון שקל — החברה תידרש לשלם מס כפול על החריגה. עם זאת, לא נקבע מנגנון ענישה ספציפי לחברות שיפרו את החוק.