האמריקאים מחפשים ביטחון אנרגטי במזה"ת
מאחורי הביקור של נציג מחלקת המדינה האמריקאית בישראל עומד מאמץ עולמי לשינוי הדרך בה מתנהל סקטור האנרגיה העולמי, לצד יצירת ביטחון אנרגטי בסיטואציה גיאו־פוליטית שברירית
נציג מחלקת המדינה בנושא הגז עמוס הוכשטיין מנסה בביקורו במזרח התיכון לפעול להבטחת תחרותיות בשוק האנרגיה על רקע המצב הגיאו־פוליטי השברירי באזור.
- נציג מחלקת המדינה האמריקאית נפגש עם שטייניץ כדי לקדם את מתווה הגז
- סוכנות העולמית לאנרגיה: "עודף ההיצע בשוק הנפט ייעלם במחצית השנייה של 2016"
הבטחת הביטחון האנרגטי הזה היא בעלת חשיבות בין היתר בשל דרישה הולכת וגוברת לאנרגיה משווקים מתעוררים כמו סין והודו, אי־היציבות בקרב חלק מיצרניות האנרגיה הגורמת לקשיים באספקה, והאיום של כוחות מזוינים של טרור כגון דאעש על מקורות הפקת הנפט.
בנוסף עלתה קרנו של הגז הטבעי בשנים האחרונות כתוספת מזהמת פחות ומשתלמת יותר לתמהיל האנרגיה העולמי, במיוחד לאחר המטרות להגבלת פליטת גזי החממה שנקבעו בוועידת האקלים בדצמבר 2015 בפריז.
בשנים האחרונות נעשה מאמץ עולמי בקרב מדינות רבות לשנות את הדרך שבה מתנהל סקטור האנרגיה. בנציבות האיחוד האירופי, לדוגמה, קמה ועדה משותפת תחת הכותרת "איחוד אנרגיה". האיחוד אמור לספק את המכניזם האפשרי לניהול יחסים בינלאומיים בנושאים הקשורים לאנרגיה ולשינויי אקלים, וחשיבותו במערך האיחוד האירופי הולכת וגוברת במהירות. אם ינוהל נכון, שיתוף פעולה להבטחת ביטחון האנרגיה בין מדינות עשוי לשאת עמו פוטנציאל רב ליצירת תשתית אזורית יציבה.