$
בארץ

המכרז תקוע והמרכז הרפואי שיבא מתנהל כבר חצי שנה ללא מנהל קבוע

פרופ' זאב רוטשטיין, שמונה למנכ"ל הדסה לפני כחצי שנה, נוהג לפתוח כל בוקר בלשכת המנכ"ל הריקה של המרכז שניהל במשך 11 שנה, ובינתיים לשיבא אין מנהל קבוע. במרכז הרפואי טוענים כי הוא עדיין מעורב בניהול השוטף, רוטשטיין מכחיש; במקביל הוא מונה לדירקטור בקבוצת עזרא

ספי קרופסקי 06:5001.06.16

כחצי שנה לאחר שפרופ' זאב רוטשטיין עזב את תפקידו כמנהל של המרכז הרפואי שיבא, טרם מונה למרכז הרפואי הגדול בישראל מנהל חדש. גורמים בשיבא אומרים כי חרף מינויו של פרופ' רוטשטיין למנהל בית החולים הדסה, שנמצא כעת בהליך הבראה, הוא עדיין מעורב בנעשה במרכז הרפואי שניהל במשך יותר מ־11 שנה.

 

נכון לעכשיו המכרז לתפקיד מתעכב בנציבות שירות המדינה אף שדרכו של עוזר מנהל בית החולים, פרופ' יצחק קרייס, נסללה לתפקיד לאחר שהמועמד הנוסף, פרופ' ארי שמיס, הסיר את מועמדותו לפני כחודשיים.

 

לפני כשנה, כשפרופ' רוטשטיין עוד היה בגדר מועמד לנהל את הדסה, שהוא בית חולים פרטי, פורסם כי הוא דורש שהמעבר שלו לבית החולים בירושלים ייעשה ללא הקדמת פרישתו משירות המדינה בשנתיים, אלא דרך חופשה ללא תשלום. עוד פורסם כי מנהל שיבא לשעבר ביקש לא למנות במקומו מנכ"ל קבוע, אלא ממלא מקום בלבד לפרק זמן של שנה לפחות. לפי אחת הסברות, בקשתו של פרופ' רוטשטיין נועדה להכשיר את מינויו של פרופ' קרייס לתפקיד. הסיבה לכך ככל הנראה היא שלפני שנה פרופי קרייס לא עמד בקריטריונים הניהוליים של נציבות שירות המדינה לתפקיד. בקשתו של פרופ' רוטשטיין לחל"ת לא התקבלה לבסוף.

 

פרופ' רוטשטיין נחשב למנהל דומיננטי מאוד שלא חושש להתעמת עם פקידים בכירים במערכת הציבורית. בראיון פרידה שנערך באפריל האחרון לביטאון שיבא נשאל על הדבר, וענה: "אני מניח שיש חלק גדול מאוד גם לאופי שלי, לצורה הלוחמנית שבה ניסיתי להשיג את ההישגים. אבל אסור לשכוח שלאופי כזה יש גם צדדים חיוביים: הרצון להצליח, הרדיפה אחר העשייה. אף פעם לא היתה לי יותר מדי סבלנות להמתנה, לסחבת שניסו לכפות עליי ועל המערכת". הוא הוסיף: "אותי אף פעם לא עניינו הפקידים או הרגולטורים. תמיד התמקדתי בעשייה בתוך שיבא ובדרכים לקדם את בית החולים בכל תחום לטובת הטיפול בחולים המגיעים אלינו".

 

ביה"ח שיבא. רוטשטיין עדיין לא התנתק לגמרי ביה"ח שיבא. רוטשטיין עדיין לא התנתק לגמרי צילום: תומי הרפז

 

באותו הראיון התייחס פרופ' רוטשטיין גם למעבר להדסה וסיפר כי מצא "בהדסה נרגנות שמעולם לא הכרתי כמותה בשיבא. זה לא קל להתרגל לעובדה שאתה מחוץ לשיבא. בינתיים, בעיקר כדי לשמור על השפיות, אני פותח את הבוקר בסיבוב קצר בשיבא ואז עולה לירושלים". לשכתו של רוטשטיין בשיבא נותרה מיותמת וטרם אוכלסה על ידי ממלא מקום המנהל, פרופ' שלמה נוי.

 

נוסף על כך, בסוף מאי הופיע פרופ' רוטשטיין באירוע חניכת אגף הנשים והיולדות החדש במרכז הרפואי שיבא עם שר הבריאות יעקב ליצמן. "יש כאן נבחרת צעירה של מצטיינים, ידע מקצועי גבוה, מסירות שאין שנייה לה, יחס, אהבה ותמיכה בזולת שרק שיבאים יודעים לתת", אמר באירוע.

 

בינתיים בהדסה נתקל פרופ' רוטשטיין בביקורת חלקית מצד ועדי הרופאים. במכתב ששיגרו באחרונה ראשי הוועדים לרופאים בבית החולים הם הביעו תמיכה בחלק ממהלכיו של המנהל החדש, אך גם הלינו על הקפאת עשרות מינויים אקדמיים. "מעבר להפרה בוטה של הסכם ההבראה זו פגיעה אנושה בשכבת רופאי העתיד של הדסה, שאחרי עמל של שנים הגיעו לקידום של משרת מרצה, מרצה בכיר ופרופסור", הם כתבו. ואולם, לאחר פרסום המכתב — בין שבעקבותיו ובין שלא — נודע כי הופשרו חלק מהמינויים.

 

מהדסה נמסר: "תוצאות פעילותו של פרופ׳ רוטשטיין מאז נכנס לתפקיד לפני כמאה ימים מדברות בעד עצמן. בין היתר, בתם מאבק ממושך העבירה המדינה את כל הכספים להם התחייבה במסגרת הסכם ההבראה, נמחקה הערת עסק חי והתקבל אישור ניהול תקין. בנוסף, המרכז החל להפעיל שני מכשירי MRI בשלוש משמרות ליום ומכשיר pet-CT חדש נוסף, לטובת קיצור תורים. הדסה תמשיך להתייעל, להגדיל פעילות לצד צמצום הגרעון, בדרך לעצמאות כלכלית. פרופ׳ רוטשטיין מחויב להדסה ופועל מבוקר עד ערב כדי להבטיח את הצלחתו. מטבע הדברים, השינויים ההכרחיים העמוקים אותם הוא מוביל לטובת הבראת הדסה, כואבים וישנם מי שאינם מעוניינים בהם. פרופ׳ רוטשטיין ניהל את בית החולים שיבא לאורך עשרות שנים, רק טבעי כי יש בליבו פינה חמה למקום ולאנשים שהיו לו בית לאורך תקופה כל כך ארוכה.

 

משלים הכנסה: רוטשטיין ישמש גם דירקטור בקבוצת נטו

 

נוסף לעבודתו כמנהל בית החולים הדסה הנמצא בימים אלו בהליך הבראה, פרופ' זאב רוטשטיין מונה לדירקטור חיצוני בחברת נטו מלינדה שבשליטת נטו אחזקות של משפחת עזרא, העוסקת בייצור, יבוא, שיווק והפצה של מוצרי מזון.

 

עדי עזרא. מבעלי השליטה בנטו עדי עזרא. מבעלי השליטה בנטו צילום: שוקה כהן

 

לפני יותר משנתיים התפטר רוטשטיין מתפקיד דומה בחברת האחים נאוי בעקבות דרישת נציבות שירות המדינה ומשרד הבריאות לעשות זאת.

 

באותה תקופה ניהל רוטשטיין את המרכז הרפואי שיבא שנמצא בבעלות המדינה. כעת הוא מנהל את בית החולים הדסה שאינו בבעלות המדינה, מה שעשוי לאפשר לו לכהן כדירקטור חיצוני בניגוד למקרה הקודם. רוטשטיין שימש דירקטור חיצוני בחברת נטו — שנטו מלינדה היא חברה־בת שלה — עד 2010, לאחר שכיהן בתפקיד במשך שש שנים, התקופה המקסימלית המותרת בחוק. קודם לכן, בשנים 1997–2002 כיהן רוטשטיין כחבר דירקטוריון טיבון ויל, גם היא מקבוצת נטו. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x