אורן קובי מגיב לדו"ח החמור של מפרק אדמה: "עסק לגיטימי - לא 'עוקץ' או 'פירמידה'"
בעל השליטה בחברת שיווק הקרקעות החקלאיות שקרסה: "עם כל הכבוד, המינוח שיווק אגרסיבי, גם אם היה זה התואר ההולם, אינו מהווה פעולה בלתי חוקית"
"חברת אדמה ניהלה עסק לגיטימי, פעלה בגיבוי משפטי של משרדי עורכי דין מהשורה הראשונה ולא נערך כל 'עוקץ' או 'פירמידה' – ביטויים שהופרחו בדו"ח הראשוני ללא משפט". כך טוען אורן קובי, בעל השליטה בחברת שיווק הקרקעות החקלאיות שקרסה, בתגובה לדו"ח הראשוני על קריסת החברה שהגיש לבית המשפט המפרק הזמני של החברה, עו"ד חגי אולמן ממשרד יהודה רוה ושות'.
- אורנשטיין נעתר לבקשת עובדי "אדמה": מינה את עו"ד אולמן למפרק של החברות האחיות
- מפרק אדמה דורש מאורן קובי להחזיר את הריינג' רובר
- הרשות להגנת הצרכן משתמשת באדמה לאותת למשווקי קרקע
"מר קובי", נכתב בנוסף בתגובה "דוחה בשתי ידיים טענה המועלת על ידי המנהל המיוחד כי הוא או החברה 'הפילו בפח' את משרדי עורכי הדין מהשורה הראשונה". קובי מבקש מבית המשפט, באמצעות עוה"ד אילן שביט-שטריקס וחן סדבון ממשרד חיים צדוק ושות', לדחות את הבקשה לתת צו כינוס נכסים אישי נגדו, וכן לבטל את צו איסור הפעולה בנכסים שהוטל על אמו.
המפרק הזמני טען בדו"ח הראשוני שהגיש, שקובי הקים חברת שיווק אגרסיבית, המפעילה מניפולציות שיווק ואיום על המתעניינים הפוטנציאליים ברכישת זכויות באדמות חקלאיות, עד חתימת הסכמי השיווק, והעברת כל התמורה, רובה מראש ובמזומן, לחשבונות החברה. זאת זמן רב טרם שכלל קיים הסכם עם מוכר זכויות במקרקעין וללא שקיימת לעתים התאמה (לא בזמן ולא בכמות) בין היקף גיוס הלקוחות, לבין העסקאות שנתגבשו עם מוכרי קרקעות מנגד. מבין הלקוחות שנבדקו על ידיו, לא נמצאה ולו עסקה אחת בה הרוכשים יוצגו על ידי עורך דין מטעמם.
"קיים חשש כבד", כתב אולמן לבית המשפט, "כי לצורך גיבוש הסכם השיווק ולכידת המתעניינים ברשת, נעשתה מניפולציה שיווקית רחבת היקף גם בכל הקשור לסטטוס הנכסים הרלוונטיים ולאפשרויות הגלומות בהן. נזכיר כי מדובר על קרקעות בייעוד חקלאי, אשר לכל היותר יכול הרוכש לקבל זכויות במושע, יחד עם רוכשים רבים אחרים, שאינו מכיר ולמעשה שם עצמו בקבוצת רכישה, עתידית, ללא כל כתובת, ללא כל ניהול וארגון ובלא שקיימת כל ודאות האם כמות הרוכשים שקובצה לה יחד בגוש מסוים, אכן תתאם על פי התוכנית העתידית אם וככל שתהא לכמות היחידות שניתן יהיה להקים במגרש".
לפי הדו"ח הופעל על המתעניינים "לחץ אדיר" וברוב המקרים העסקה נחתמה ביום בו נפגשו הצדדים "מהרגע להרגע". "דומה", כתב אולמן, "כי מרבית הרוכשים, כלל לא הבינו כי בשלב זה, אין בידם כלל ועיקר הסכם רכישה ואין בידם כל בטוחה בנסיבות בהן כל התמורה הקבועה בהסכם כבר שולמה על ידם".
כאמור קובי דוחה את הטענות. "עם כל הכבוד, המינוח שיווק אגרסיבי, גם אם היה זה התואר ההולם, אינו מהווה פעולה בלתי חוקית. בנוסף, לא קיים חוב אישי של קובי לחברה. המנהל המיוחד בחר לתאר את מהות פעילותה של חברת האם כ'מאגר כספי לאורן, ממנו הוא יכול למשוך כספים כאוותה נפשו'. מדובר בתיאור שאינו משפטי ושאינו תואם את מצב הדברים. איו פסול במבנה בו שולטת חברת אם על חברות בנות אחיות. אין שמץ של אי חוקיות במשיכות בעלים מחברה, במיוחד שמדובר בחלוקת דיבידנד בחברה פרטית. המנהל המיוחד בוחר להתעלם בדו"ח מהעברות כספיות שביצעה חברת האם לבנותיה, על מנת לתמוך ולגבות את פעילותן".
"טענת המנהל המיוחד בדבר 'תמונה ברורה של עירוב כספים בין חברות הקבוצה', מוצגת בכוונת מכוון באופן מטעה ומגמתי", נכתב בנוסף. "המנהל המיוחד לא הציג אסמכתא לטענה זו באופן שהיא מוצגת, והעובדות הן כי לא היו טרנזקציות כספיות בין החברות האחיות, בינן לבין עצמן".
בתוך כך, השופט איתן אורנשטיין נעתר לבקשה של עובדי "קבוצת אדמה", ומינה את עו"ד אולמן ממשרד יהודה רוה ושות' למפרק זמני של החברות האחיות בקבוצה.