$
מעסיקים

לא מה שחשבתם: מה עובדים באמת רוצים

איזון בין חיים אישיים למשפחה אמנם חשוב אבל מסתבר שמרביתנו מעדיפים לעבוד מ-9:00 עד 17:00 ולהגיע למשרד על פני עבודה מהבית

מעין מנלה 08:0517.10.16
אמזון הכריזה לאחרונה שהיא בוחנת מעבר לשבוע עבודה של 30 שעות, Airbnb מעניקה לעובדים 2,000 דולר בשנה כדי שיטיילו ונטפליקס מציעה לעובדים חופשת לידה של שנה. מעסיקים מנסים למשוך ולשמר את העובדים הטובים ביותר ולשם כך מציעים הטבות יצירתיות שונות אך האם הם משיגים את המטרה? מה באמת חשוב לעובדים בבחירת מקום העבודה?

 

1. כולם רוצים יותר כסף אבל יסתפקו בהטבות

 

רוב האנשים בעולם עובדים כדי להתפרנס ולכן, השכר הוא הגורם החשוב ביותר עבור עובדים בני כל הדורות בבחירת מקום העבודה שלהם. עם זאת, לא כל המעסיקים יכולים להציע את השכר הגבוה ביותר לעובדיהם ועל כן הם מציעים הטבות ותמריצים - החל מתוכניות פנסיה, חופשות לידה ועד ארוחות מגוונות בחדר האוכל וטיסות לחו"ל. מסתבר שכדי למשוך עובדים טובים, השכר הוא אמנם החשוב ביותר אך הטבות ותמריצים גם כן יכולים להיות יעילים. למעשה, לפי סקר של גלאסדור 57% מהעובדים מדרגים הטבות כאחד מהגורמים החשובים ביותר בהחלטה אם לקבל או לדחות הצעת עבודה ו-80% יעדיפו הטבות על פני העלאה בשכר. ההטבות החשובות ביותר עבור העובדים לפי אותו הסקר הן תוכנית פנסיה אטרקטיבית, חופשות וביטוחי בריאות.

 

2. גמישות בעבודה? לא תודה

 

איזון בין החיים הפרטיים לבין העבודה וגמישות במשרה נחשבים לחשובים ביותר עבור העובדים אפילו יותר מהשכר לפי חלק מהסקרים. עם זאת, מחקר חדש מראה שמרבית העובדים דווקא מעדיפים לעבוד בימי השבוע בין השעות 9 בבוקר ל-17:00 אחה"צ. המחקר שנערך על ידי פרינסטון והארווארד ופורסם על ידי הרשות האמריקאית למחקר כלכלי מצא כי הטבה של קביעת שעות העבודה אינה אטרקטיבית בעיני מרבית העובדים. החוקרים הציעו לעובדים משרה של חמישה ימים בשבוע בין 9 ל-5 או משרה עם אותו היקף שעות אך שבה יוכלו לקבוע בעצמם את שעות העבודה והשכר בה מעט יותר נמוך. נמצא כי גברים ונשים כאחד לא הסכימו להפחתה זעומה בשכר כדי שיוכלו לקבוע בעצמם את שעות העבודה.

הרצון בקרב הצעירים לעבוד מהבית פחת בשנים האחרונות הרצון בקרב הצעירים לעבוד מהבית פחת בשנים האחרונות צילום: שאטרסטוק

 

3. לא ממש רוצים לעבוד מהבית

 

אחת ההטבות שנחשבת האטרקטיביות ביותר עבור עובדים היא האפשרות לעבוד מהבית. אותו הסקר שמצא כי מרבית העובדים לא מסכימים להפחתת שכר לשם קביעת שעות העבודה מצא כי עובדים יסכימו לקיצוץ של 8% בשכר בשביל האפשרות לעבוד מהבית. נשים נוטות יותר להסכים לשכר נמוך יותר בשביל אפשרות זו. עם זאת, סקר אחר מראה כי דווקא הצעירים בני דור ה-Z ודור ה-Y נוטים יותר ויותר לרצות לעבוד במשרד ולא מרחוק. הסקר, (Future of Workplace) הראה כי הרצון של בני הדור הצעיר לעבוד במשרד מסורתי עלה בשנים האחרונות ב-20%. בעוד שבשנת 2014 רק 16% מהצעירים רצו לעבוד במשרד (בניגוד לעבודה מהבית) הרי שהיום מדובר כבר ב-36%. רבים מבני דור ה-Y גם כן שינו את דעתם ו-37% מהם מעדיפים לעבוד במשרד בהשוואה ל-27% לפני שנתיים. אחד ההסברים האפשריים לתופעה הוא שבני הדור הצעיר זקוקים לפידבק תמידי והנחיה מצד המנהלים שלהם. בפועל אגב, בישראל, פחות ממחצית מהחברות (46%) מאפשרות עבודה מהבית וברובן, האישור לעבוד מהבית תלוי באישור מנהל ובתפקיד העובד.

 

4. אפשרויות קידום והתפתחות מקצועית

 

סקר אחר סקר מראים שבמיוחד עבור העובדים הצעירים, אפשרויות התפתחות מקצועית וקידום הם גורמים בעלי חשיבות גבוהה בבחירת מקום עבודה. למעשה, לפי סקר של גאלופ שנערך לאחרונה 87% מבני דור ה-Y רואים באפשרויות התפתחות מבחינה מקצועית כגורם החשוב ביותר בעבודה פוטנציאלית. בנוסף, לפי הסקר, כאשר עובדים מרוצים מתוכנית הפיתוח המקצועית במקום עבודתם הם ייטו יותר להישאר לעבוד בו. בישראל מרבית החברות (60%), מאפשרות יציאה ללימודים בין אם מדובר בתוכניות ניהול, לימודים בתחום הרלוונטי לעיסוקו של העובד או לימודים כלליים וגם משתתפות בשכר הלימוד.

 

5. משמעות בעבודה

 

משמעות והזדהות עם ערכי החברה מהווים שיקול מרכזי עבור רבים בעת בחירת מקום עבודה. למעשה, לפי סקר של דלויט, מחצית מבני דור ה-Y טוענים כי יסכימו לשכר נמוך יותר כדי לעבוד במקום שהם מזדהים עם ערכיו. מרביתם (70%) מאמינים שמקום עבודתם הנוכחי תואם את ערכיהם האישיים וכמחצית מהם העידו כי סרבו לבצע משימה בעבודה כי עמדה בניגוד לערכים בהם הם מאמינים. עם זאת, לפי סקר עולמי של חברת SAP החשיבות של משמעות בעבודה אינה גבוהה בבחירת מקום עבודה. רק 18% מהעובדים ציינו כי הם מעוניינים ב'עבודה עם משמעות' כאשר נשאלו "מה חשוב לך במקום העבודה?". בקרב בני דור ה-Y שיעור העובדים שמחפשים משמעות בעבודה נמוך עוד יותר (14%).
בטל שלח
    לכל התגובות
    x