$
משפט

דיווח שוטף

ביהמ"ש אישר את הסדר הנושים: אורתם סהר תימכר לקבוצת אסייג-אלוני

על פי הסדר הרכישה קבוצת אסייג-אלוני בראשות היזמים רענן אלוני וחנן אסייג, מתחייבת להעביר כ-150 מיליון שקל להסדר הנושים. השופט קבע כי צו ההקפאה ימשיך לחול על כלל הפרויקטים ועל הערבויות הבנקאיות במשך 20 יום וכי ככל שקבוצת אסייג-אלוני תהיה סבורה שאין לה עניין בפרויקטים מסוימים, היא תיידע את ביהמ"ש ואלו יוצאו מהקפאה

נעמי צורף 15:1306.12.16

15:13 - נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין אישר את הסדר הנושים ונתן לו תוקף של פסק דין: אורתם סהר תימכר לקבוצת אלוני-אסייג. בראש הקבוצה עומדים היזמים רענן אלוני וחנן אסייג.

 

על פי הסדר הרכישה קבוצת אסייג-אלוני מתחייבת להעביר כ-150 מיליון שקל להסדר הנושים. התמורות שיגיעו לנושים מורכבות מסכום כספי שנגזר מפעילות החברה, תמורה שתגיע בגין תביעות חוב משפטיות וכספים שנשארו בקופת הנאמנים.

 

אורנשטיין קבע כי צו ההקפאה ימשיך לחול על כלל הפרויקטים ועל הערבויות הבנקאיות במשך 20 יום וכי ככל שקבוצת אסייג-אלוני תהיה סבורה שאין לה עניין בפרויקטים מסוימים היא תיידע את בית המשפט ואלו יוצאו מהקפאה. עוד קבע כי עד מחר בשעה 13:00 יגישו הנאמנים, רו"ח יזהר קנה ועו"ד שאול ברגרזון, עותק של הסדר הנושים לפי תוצאות הדיון והחלטת בית המשפט.   

 

 רענן אלוני, קבוצת אסייג-אלוני רענן אלוני, קבוצת אסייג-אלוני

 

14:25 - לאחר ההפסקה, עו"ד שאול ברגרזון, נאמן אורתם סהר, אמר כי קבוצת אסייג-אלוני שיפרה את הצעתה אך עדיין נשארו מחלוקות. עיקר המחלוקות הוא בעניין מספר הימים שתקבל הרוכשת לבדיקת הפרויקטים. קבוצת אסייג-אלוני מעוניינת לקבל 30 ימי בדיקה, בהם הפרויקטים ישארו בהקפאה והחברה תבחן האם היא מעוניינת לקבל אותם או לשחררם מהחוזה.

 

 

עו"ד יעקב אמסטר, בא כוחה של הקבוצה הסביר כי: "זה לא רק עניין של לבדוק פרויקטים – בפרק הזמן של ההקפאה יש אנדרלמוסיה אדירה מבחינת מצב הפרויקטים. המשמעות של תקופת הזמן הזו היא לאפשר לנו היערכות לוגיסטית כדי להיכנס לעבודה. בהצעה שנתנו יש שיפורים משמעותיים ומדובר בהשקעה אדירה מצידנו".

 

"בראייה הכוללת דומה שיש הסכמה עקרונית למתווה של הסדר נושים ברוח ההצעה הקיימת ובשיפורים שעליהם דובר", אמר השופט אורנשטיין. "אין ספק שיש להעלות על הכתב באופן ברור וסדור את ההצעה האחרונה על מנת שלא תתעוררנה מחלוקות בעתיד. עוד יש לתת את הדעת לאותן הסתייגויות שנאמרו על-ידי הנושים והמציעה".

 

השופט הציע כי עד מחר בשעה 8 בבוקר ימסרו הנאמנים את ההסעה הסופית במידה ותושג הסכמה לגביה, אולם עו"ד אמסטר, בא כוחם של קבוצת אלוני-אסייג, אמר כי הקבוצה לא תזוז בה מהצעתה הנוכחית וכי היא אינה פתוחה לניהול משא ומתן.

 

השופט אורנשטיין פנה לחנן אסייג, מבעלי קבוצת אסייג-אלוני, ואמר: "אני ער לזה שעיקר המחלוקת הוא סביב מספר ימי הבדיקה – אתם מבקשים 30 ואני הצעתי 20. אתה לא צריך לנמק, אתה איש עסקים ויש לך את השיקולים שלך, אתה יכול לענות לי ב'כן' או 'לא'. אני שואל אותך האם תהיו מוכנים לנסות להגיע להסדר".

 

אסייג השיב: "התשובה כרגע היא לא. אנחנו צריכים זמן כדי לבחון את הפרויקטים, ברור שלכל אחד יש את האינטרסים שלו. אני לא ישן כבר שבועיים. אני רוצה לבצע את העסקה אבל כרגע ההצעה נשארת כמו שהיא. אוכל להתייעץ עם שותפי ולהחזיר תשובה סופית עוד כמה דקות".

 

השופט אורנשטיין ביקש כי אסייג יתייעץ עם שותפו, רענן אלוני, ויחזיר את תשובתם לאחר ההפסקה.

  

13:00 - נשיא בית המשפט המחוזי בת"א איתן אורנשטיין ביקש מהצדדים להציע הצעות משופרות ולנסות להגיע להסכמות לאחר ההפסקה.

 

12:40 -  עו"ד אופיר נאור, בא כוחם של מחזיקי האג"ח שהם הנושה הרגיל הגדול ביותר, אמר בדיון בפני נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין, כי ההצעות שעל הפרק לא מספקות אותם. "מההצבעות שקיימנו אתמול עם כלל הנושים הרגילים בהם לא רק מחזיקי האג"ח אלא גם ספקים ומזמיני עבודות, עולה כי 90 אחוז מהנושים הרגילים אמרו לא להצעות", אמר. לטענתו, בהצעות הקיימות המשקיעים לא לוקחים סיכון כספי. "הם לא שמים כסף, לא נרטבים. בחלופה של פירוק אולי נקבל פחות כסף אבל הוא יתקבל באופן מיידי ולא נחלוק אותו עם אף משקיע".

 

אמיר נחום, מנכ"ל אורתם סהר אמיר נחום, מנכ"ל אורתם סהר צילום: אוראל כהן

 

נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופט איתן אורנשטיין, צפוי להכריע הבוקר את גורלה של חברת הבניה אורתם סהר, זאת לאחר שתי הארכות שנתן בית-המשפט ושתי אסיפות נושים שלא התקבלה בהן החלטה.

 

שתי הצעות הרכישה שעומדות על הפרק בפתח הדיון הן של החברות עמרם אברהם חברה לבניין בעמ"מ ואפי קפיטל אחזקות בע"מ המיוצגת על-ידי עו"ד איתן ארז וההצעה של קבוצת אלוני המיוצגת על-ידי עו"ד יעקב אמסטר.

חברת הבנייה אורתם סהר נמצאת בהקפאת הליכים מאז חודש אוקטובר האחרון. בגין חובות והתחייבויות העומדות בהיקף של למעלה ממיליארד שקל. על פי בקשת ההקפאה שהוגשה אז, אורתם-סהר הנדסה מחזיקה בשרשור ב-9 חברות שונות בתחום ייזום הפרויקטים והתשתיות. החובות וההתחייבויות של החברות בקבוצה עומדים על כ-300 מיליון שקל למחזיקי אג"ח, כ-216 מיליון שקל לספקים וקבלני משנה וכ- 433 מיליון שקל ערבויות פיננסיות, ביצוע, טיב וחוק מכר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x