$
בארץ

פרסום ראשון

נסללה הדרך לאישור הרפורמה במכון התקנים: כ-300 עובדים יפרשו

פרישת העובדים תיעשה ב-4 פעימות עד מרץ 2021. עלות הפרישה לאוצר: 120 מיליון שקל. הרקע: פתיחתם של מכוני תקנים נוספים לתחרות תקטין את היקף עבודת המכון תקטן

אסנת ניר 12:2806.12.16

נסללה הדרך לאישור הרפורמה במכון התקנים. ל"כלכליסט" נודע כי נקבע מתווה פרישה לכ-300 עובדים ב-4 פעימות עד מרץ 2021.

 

 

  

בדיון מרתוני שהתקיים אמש בלשכתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקון, בין נציגי האוצר, ההסתדרות ומכון התקנים, סוכם על הסדרת נושא פרישת העובדים, שכן על רקע פתיחתם של מכוני תקנים נוספים לתחרות, היקף עבודת המכון תקטן.

 

צמצום מספר העובדים מהווה את ההיבט הנפיץ ביותר סביב ההסכמות על הרפורמה במכון התקנים, שצפויה לצמצם את הריכוזיות במשק ולהוריד את יוקר המחיה. כעת, משלא נותרו מכשולים, המתווה הכללי סוכם ויוצג בוועדה המיוחדת בכנסת ליוקר המחיה בכנסת שמתכנסת מחר אחר הצהריים לאשר את החוק.

 

אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות צילום: נמרוד גליקמן

 

במכון התקנים יש כיום כ-1,100 עובדים. גורמים בכירים המעורבים בתהליך מסרו כי ועד העובדים בראשות סמי שמואל שלום וההסתדרות, שניהלו מאבק נגד פיטורי העובדים הצפויים כתוצאה מפתיחת תקינת היבוא לתחרות, דרשו כי הפיטורים יעשו באופן הדרגתי על פני שבע שנים וכי האוצר, שדרש כי פרישת העובדים תתפרש על פני לא יותר משנתיים-שלוש וכי הסכימו על חבילת סיוע לפרישת העובדים.

 

מטרת הרפורמה המקודמת במסגרת חוק ההסדרים, היא לשבור את המונופול הקיים כיום למכון התקנים בתחום בדיקות יבוא למוצרים, על ידי כך שמעבדות נוספות ומקבילות שיוסמכו יוכלו לאשר עמידה בתקן. מנתוני משרדי האוצר והכלכלה עולה כי הרפורמה צפויה להביא לחיסכון של כחצי מיליארד שקל בשנה לצרכן.

 

הסעיפים המשמעותיים ברפורמה הם אלו שימנעו מיו"ר ועדות התקינה להיות "בעל אינטרס", יצמצמו את כוחם של התעשיינים בוועד הפועל ושבירת מונופול מכון התקנים בתקינה על מוצרים מיובאים.

 

השבוע יתקיימו הדיונים האחרונים במסגרת הוועדה והאישור בקריאה שנייה ושלישית יתקיים במסגרת חוק ההסדרים החודש. הגעה להסכמות בנוגע לסוגיית העובדים מהווה התגברות על מכשול משמעותי בדרך ליישומה של הרפורמה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x