היועצת לשעבר של נתניהו, פרח לרנר, תפוטר משירות המדינה ותשלם קנס
לרנר הודתה כי חלק מלקוחותיו של בעלה שכרו את שירותיו כי ידעו שהיא מקורבת לנתניהו ולפיכך הודתה בעבירה של מרמה והפרת אמונים. לרנר תורחק משירות המדינה ל-5 שנים
פרח לרנר, ששימשה יועצת בכירה בלשכת ראש הממשלה, הודתה בעבירה של מרמה והפרת אמונים, תפוטר משירות המדינה, תורחק ממנו ל-5 שנים ותשלם קנס של 20 אלף שקלים. כך עולה מהסדר שאליו הגיעה הפרקליטות עם סנגורה של לרנר, עו"ד רועי בלכר. ההסדר מסיים את ההליכים הפליליים נגד לרנר.
- דיווח: מגעים לעסקת טיעון עם פרח לרנר, יועצת בכירה במשרד רה"מ
- המשטרה: התגבשה תשתית ראייתית להעמיד לדין את גיל שפר בחשד לעבירות מין
- המשטרה הקפיאה נכסים של ארי הרו
על פי הודעת הפרקליטות, לרנר שימשה בין 2009 ל-2015 כיועצת ראש הממשלה לענייני חקיקה וכנסת. היא היוותה גורם מרכזי ומשפיע בעבודת ראש הממשלה ולשכתו ובעבודת הממשלה בכללותה והיה לה משקל משמעותי והשפעה על פגישות של גורמים שונים עם ראש הממשלה והחלטות אחרות שמתקבלות בלשכתו. בעלה, אבי לרנר, עוסק במתן שירותים של יחסי ציבור וקשרי ממשל באמצעות חברת לרנרקום שבבעלותו, המתמחה בחברה הדתית-לאומית.
לרנר הודתה כי חלק מלקוחותיו של בעלה שכרו את שירותיו נוכח ידיעתם כי רעייתו עובדת בלשכת ראש הממשלה ומקורבת לראש הממשלה, ומתוך כוונה כי תהווה "ערך מוסף" בקשרי ממשל ותסייע להם. לרנר ידעה בשני מקרים כי לקוחותיו של בעלה משתמשים בה כ"זרז" או כ"קיצור דרך" במשרד.
על פי ההודעה, לרנר נכנסה לתפקידה ללא עריכת הסדר ניגוד עניינים, זאת בעקבות הצהרתה שאין לה או לבעלה זיקה שעלולה להעמידה בחשש לניגוד עניינים, והתחייבה לעדכן על שינוי במצב זה. אלא שהתברר כי היא נמנעה מלדווח על עיסוקו של בעלה ולא עדכנה על התווספות לקוחותיו העשויים להעמידה במצב של ניגוד עניינים. עם גילוי הדבר, היועצת המשפטית של משרד רה"מ דרשה מלרנר להעביר את רשימת הלקוחות של בעלה, אך לרנר נמנעה מלעשות כן במשך 3 חודשים עד שהתייתר הצורך ברשימה, משום שלרנר היתה צפויה לעזוב את תפקידה במשרד רה"מ, וזאת למרות מספר פניות של היועצת המשפטית אליה. לרנר הודתה כי פעלה במצב של ניגוד עניינים כאשר באה בממשק עם מספר לקוחות של בעלה.
בתום בחינת תיק החקירה הגיעה הפרקליטות למסקנה כי מעשיה של לרנר עולים לכאורה לכדי עבירה של מרמה והפרת אמונים. עם זאת, כך הודעת הפרקליטות, הוחלט
כי במכלול נסיבות העניין – ונוכח אופיים של מעשיה, הגובל בתחום המשמעתי, האינטרס הציבורי ימוצה אם לרנר תסכים להודות במעשיה מיד בתחילת ההליך ותסכים לענישה משמעותית מוסכמת בהליך משמעתי – הכוללת פיטורין ופסילה לשנים ארוכות משירות המדינה, יחד עם ענישה נלווית נוספת. על כן הוחלט על סגירת התיק בהסדר מותנה, שהינה אופציה שהחוק מאפשר כאשר אדם מוכן להודות בעובדות כתב האישום ולקבל אחריות על מעשיו.
לפי ההסדר נגד לרנר תוגש תובענה לבית הדין המשמעתי של נציבות שירות המדינה, במסגרתה היא תודה בשורה של עבירות משמעת, ובכלל זאת תודה בכך שפעלה בניגוד עניינים והשתמשה ביכולתה לעסוק בתפקידה ללא מגבלות כלשהן. במסגרת זו קידמה לרנר בלשכת ראש הממשלה עניינים של כמה לקוחות של בעלה, שניהל משרד יחסי ציבור. העונש המוסכם שביה"ד יתבקש להטיל על לרנר בהסכמה יכלול פיטורין ו-5 שנות פסילה משירות המדינה. בנוסף, במסגרת תנאי ההסדר המותנה, תוטל על לרנר מגבלה בת שנה מלמלא תפקיד בעל אופי ציבורי וכן תחוייב לרנר בקנס בסך 20 אלף שקל.
בעניינו של בעלה, אבי לרנר, טרם התקבלה החלטה. התיק נחקר ע"י משטרת ישראל והוא מטופל ע"י עוה"ד מורן ברטפלד וענת גולדשטיין מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
פרח לרנר מסרה: "לקחתי אחריות על טעויות שנעשו על ידי בתום לב ומתוך חוסר תשומת לב, שנבעה בין היתר מהעבודה האינטנסיבית סביב השעון בלשכת ראש הממשלה. אני פונה היום לדרך חדשה ומאתגרת במגזר הפרטי ואין לי ספק שאמשיך לתרום בדרכי למדינת ישראל בעתיד".
עו"ד בלכר ממשרד קריספין, רובינשטיין, בלכר, מסר בתגובה: "אנו מברכים על החלטתה. כפי שטענו לכל אורך הדרך, לא נפל כל פגם פלילי בהתנהלותה של גב' לרנר. פרח פעלה בתום לב ומתוך כוונות ראויות וענייניות והיא אחת מעובדות הציבור המסורות והחרוצות שנתקלתי בהן בכל עיסוקי המקצועי".