ניסנקורן מאיים: "עובדי רשות השידור והתאגיד ייפגעו? נחריף את הצעדים הארגוניים משמעותית"
יו"ר ההסתדרות דיבר באירוע שבת תרבות בנס ציונה ודרש פיתרון לסוגיית העובדים שיאבדו את משרותיהם בעקבות המתווה שהושג בין כחלון ונתניהו; יחימוביץ': "איפה הוא היה שלוש שנים?"
- ארגון העיתונאים ליועמ"ש: לבטל את המתווה החדש לתאגיד או שנפנה לבג"ץ
- נתניהו רמס את שלטון החוק ומנדלבליט הביט הצידה
- נתניהו נותר שליט החדשות. כל השאר לא מעניין אותו
כחלק ממתווה הפשרה שאימצו השבוע ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון, תוקם חברת חדשות ואקטואליה חדשה שתהיה נפרדת מתאגיד השידור הציבורי. היא תכלול את עובדי החדשות של רשות השידור, כך שלפי ההערכות מרבית עובדי החדשות בתאגיד הנוכחי יפוטרו. בכל מקרה, האוצר יצטרך לחשב את הסדרי הפרישה שעלותם לא ידועה בשלב זה ולו בשל מרכיב הפיצוי לשכר שכל עובד יקבל לאחר שעזב את מקום עבודתו, נקלט בתאגיד ועתה עומד בפני פיטורים מבלי שהתאגיד המקורי בכלל עולה לאוויר
כחלון ומנכ"ל משרדו שי באב"ד התעקשו שלשום כי המסגרת התקציבית תישמר במסגרת ההסכם "בשוטף", ובאב"ד אף טען כי סוגיית הפיצויים טופלה בתיאום עם ניסנקורן.
יו"ר ההסתדרות צפוי להוות גורם משמעותי בסוגיית הפיצויים לעובדים המפוטרים, ולאחר מסיבת העיתונאים שערכו אנשי האוצר ביום חמישי אמר כי "המשחק הציני של הממשלה הוביל לשיסוי של עובדים בעובדים. לא הסכמתי להיות חלק מהמשחק הציני הזה ולא אסכים גם בעתיד. לא הסכמתי להיכנס לשאלת הפלטפורמה בעקביות מאז פרוץ המשבר, לאור השיקולים שעמדו מאחוריה.כן דאגתי ואמשיך לדאוג לעובדים בעקביות. כל מהלך שייקבע לא יושלם לפני שיהיה פתרון למקסימום עובדים אשר ימשיכו לעבוד, ומקסימום תנאי פרישה הולמים. הבהרתי זאת לשר האוצר וראש הממשלה, וכך אעשה".
בשבוע הקרוב אמור בג"ץ לדון בשאלות האם ההסכמה עליה הגיעו נתניהו וכחלון מידתית או חוקית, לרבות לוחות הזמנים הקצרים לשינוי החוק הרלוונטי.
ח"כ שלי יחימוביץ', המתמודדת מול ניסנקורן בבחירות על ראשות ההסתדרות, אמרה בתגובה לדבריו כי "איומי יו"ר ההסתדרות על עיצומים נוכח הפגיעה בעובדי רשות השידור והתאגיד היו יכולים להיות נלעגים אלמלא היו מקוממים. איפה הוא היה שלוש שנים שבהן היה שותף מלא לרמיסת העובדים ולחטא הקדמון של תקדים סגירת מקום עבודה, פיטורי עובדיו, ופתיחתו עם עובדים אחרים? כעת בשידור חוזר מופקרים עובדי התאגיד, וברור כשמש שאלמלא הבחירות להסתדרות לא היה נוקף אצבע לא למענם ולא למען עובדי הרשות, וגם זה אחרי שגורלם של מאות עובדים נחרץ והם יושלכו לרחוב ערב החג".
הערב צפויה להיערך הפגנה מול קריית הממשלה בתל אביב של עובדי התאגיד ועיתונאים נוספים מארגון העיתונאים במחאה על הפגיעה בעובדי התאגיד ובעתיד השידור הציבורי בישראל. אתמול פנה ארגון העיתונאים ליועמ"ש אביחי מנדלבליט לבטל את המתווה החדש או שיפנו בעניין לבג"ץ.
"פשרה רקובה"
בתוך כך סוגיית עתיד השידור הציבורי ממשיכה להסעיר את המערכת הפוליטית. יו"ר מרצ, זהבה גלאון, אמרה היום באירוע שבת תרבות ברמת ישי כי "פשרת נתניהו-כחלון בעניין התאגיד ורשות השידור היא פשרה רקובה. היא תאפשר לנתניהו שליטה פוליטית בשידור הציבורי מתוך רצון להפוך את התקשורת לממושטרת ולצייתנית. זו פגיעה בעיתונות החופשית בישראל מתוך רצון להפוך אותה מכלב השמירה על הדמוקרטיה לפודל שלה".
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) אמרה היום כי "מה שמדאיג אותי בכל מחול השדים, הטרלול, הסחרור סביב התאגיד, זה שראש הממשלה לא מתעסק בבעיות שיש לנו היום כמו ההתעללות בקשישים בבתי אבות, התורים הבלתי אפשריים במערכת הבריאות, 800 אלף הילדים שנמצאים מתחת לקו העוני - הוא מתעסק בכן תאגיד, לא תאגיד ואפילו רצה לגרור אותנו לבחירות בגלל זה כאשר מעט מאוד בכלל יודעים מה ההבדל בין התאגיד לבין רשות השידור. יש כאן ממשלה שעסוקה רק בעצמה".