$
כתבות תיירות

כמות הנוסעים צנחה ואייר ברלין הודיעה על חדלות פירעון

מספר הנוסעים בחברת התעופה השנייה בגודלה בגרמניה צנח ב־24% ביולי לעומת החודש המקביל אשתקד. מפעילתה אתיחד הודיעה כי תחדל להעביר לה מימון. ממשלת גרמניה ולופטהאנזה יפעלו ביחד להצלתה. לפי אחד הדיווחים, איזיג'ט מעוניינת ברכישת נכסים של אייר ברלין

שירות כלכליסט וליאור גוטמן 14:3715.08.17
חברת התעופה אייר ברלין הודיעה היום (ג') על חדלות פירעון, לאחר שאתיחד, שמחזיקה ב־29% ממניות החברה, הודיעה כי תחדל להעביר לה מימון. הודעת אייר ברלין מסכנת אלפי משרות בגרמניה, שבועות ספורים לפני הבחירות הכלליות.

 

ממשלת גרמניה ולופטהאנזה, חברת התעופה הגדולה בגרמניה, הודיעו כי ישתפו פעולה כדי למנוע את קריסתה של אייר ברלין. בהודעת לופטהאנזה נכתב כי שיתוף הפעולה שהתקיים עד כה עם חברות תעופה אירופיות אחרות, לרבות אוסטריאן איירליינס המתחרה, יימשך כמתוכנן.

 

 צילום: בלומברג

 

לופטהאנזה וחברת תעופה נוספת, ששמה לא צוין, נמצאות ב"משא ומתן מתקדם" לחילוץ חלקי של אייר ברלין, בעסקה שפרטיה ייסגרו בשבועות הקרובים, כך דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג. בהמשך דווח ברויטרס כי חברת התעופה הנוספת היא איזיג'ט הבריטית והיא מעוניינת לרכוש נכסים של אייר ברלין תוך התמקדות בחלונות הזמנים (slots) שמוקצים לה. "המטרה היא להרחיק את חברת ריאנאייר", מסר הגורם המצוטט.

 

ממשלת גרמניה תתמוך באייר ברלין במהלך הדיונים ותספק הלוואה קצרת מועד בגובה 150 מיליון דולר כדי לתמוך בהמשך פעילותה של חברת התעופה.

 

מבחינת השוק בישראל לא צפוי להירשם שינוי מהותי - לפי נתוני רשות שדות התעופה ביולי האחרון כ-20 אלף נוסעים השתמשו בשירותי החברה, שיעור נמוך יחסית של כ-0.91% מנפח הפעילות בנתב"ג.

 

"התפתחות מאכזבת מאוד"

 

אייר ברלין, חברת התעופה השנייה בגודלה בגרמניה, לא הצליחה להתחרות במחיריהן של חברות הלואו־קוסט באירופה ושמרה על פעילות רק בזכות העברות מזומנים תכופות מאתיחד. היום הודיעה אתיחד כי לא תעביר יותר מימון לאייר ברלין ולא תערוב להתחייבויותיה. "אתיחד לא יכולה להמשיך לספק מימון שיגדיל את החשיפה שלה לסיכונים", נמסר מהחברה. "ההתפתחות האחרונה מאכזבת מאוד לכל הנוגעים בדבר, במיוחד מכיוון שאתיחד סיפקה תמיכה נרחבת לאייר ברלין כשנתקלה בבעיות נזילות ובמהלך תהליכי הארגון מחדש שעברה בשש השנים האחרונות".

 

אתיחד רכשה 29% ממניות החברה ב־2012 במסגרת אסטרטגיה להגדלת היקף הנוסעים שעוברים באבו דאבי באמצעות רכישת רצף של אחזקות מיעוט. אסטרטגיה זו הובילה לתוצאות הפוכות, ואתיחד רשמה הפסדים בגובה 1.87 מיליון דולר ב־2016. זו הפעם השנייה בארבעה חודשים שאתיחד חדלה להעביר מימון לחברת תעופה אירופית, לאחר שבמאי הפסיקה להזרים מזומנים לאליטליה, שהודיעה כתוצאה על פשיטת רגל.

 

בשש השנים האחרונות רשמה אייר ברלין הפסד מצרפי בגובה כ־2.7 מיליארד יורו וצברה חובות בהיקף 1.2 מיליארד יורו. עבור 2016 דיווחה אייר ברלין על הפסד של 780 מיליון יורו.

 

מספר הנוסעים באייר ברלין נמצא במגמת צניחה ועמד בחודש יולי על 2.4 מיליון נוסעים, צניחה של 24% לעומת החודש המקביל אשתקד. תפוסת המושבים ירדה נפלה מ־83.6% ל־82.4% בשבעת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה ב־2016.

 

 

 

הצניחה מוסברת בחלקה בצמצום צי המטוסים של החברה והקטנת היצע הנתיבים. המצב החמיר בעקבות שינויים בלוח הטיסות במרץ האחרון, שהובילו לזינוק במספר הביטולים והעיכובים ולפגיעה בתדמית החברה. כתוצאה, נאלצה אייר ברלין לשלם פיצויים בגובה מיליוני יורו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x