$
פוטו כלכליסט

פסגת הפחד: מסלולי הטיול הקטלניים והמפחידים ביותר בעולם

מדרגות חלקלקות, סולמות רעועים, או משטחי עץ רקובים - יש מסלולי טיול שלא ממש מומלץ לעבור, אבל יש כאלו שמתעקשים על מנה מוגברת של אנדרנלין

שירות כלכליסט 16:5213.10.17
צילום: שאטרסטוק
1.
Half Dome, Mist Trail, קליפורניה: על פי אתר המסלולים של הפארק הלאומי יוסמיטי, מעל 60 אנשים נהרגו במסלול האלף דום (חצי כיפה) בעשר השנים האחרונות, לבדן. מרבית התאונות אירעו כשהסלע היה רטוב מהגשם. כבלים מפלדה אמנם אמורים לסייע למטפסים בחלק העליון של הטיפוס, אבל הגשם הופך את האזור לחלקלק ביותר.
צילום: שאטרסטוק
2.
הר חואה שאן (Mount Hua Shan), סין: מסלול זה מורכב מכמה משטחי עץ רקובים שמוסמרו לצדי הצוק עם מסמרים חלודים, בגובה מאות מטרים מעל הקרקע. לפי הסיפורים, בסביבות מאה אנשים נהרגים במסלול בכל שנה, אך אין נתונים רשמיים בעניין. המספר נשמע הגיוני בהתחשב בכך שבשלב מסוים במסלול אפילו לוחות העץ נעלמים, והמטיילים חייבים להסתמך על חורים קטנים הנקובים באבן.
צילום: שאטרסטוק
3.
Striding Edge, בריטניה: אחד ממסלולי הטיולים המסובכים ביותר בבריטניה. החלק המסוכן ביותר הוא ככל הנראה העלייה לעבר Swirral Edge, שהיא חלקלקה ביותר, בייחוד כשהרוח נושבת.
צילום: שאטרסטוק
4.
קמיניטו דל ריי (El Caminito del Rey), ספרד: מסלול זה, שפירוש שמו הוא הדרך הקטנה של המלך, תלוי בגובה 30.5 מטרים באוויר. הוא נבנה לפני עשרה עשורים, וחלקים מהדרך כבר התחילו להתפורר, והיא הפכה כתוצאה מכך למסוכנת ביותר. עד כדי כך שהמסלול נסגר לפני כמה שנים לאחר שארבעה מטיילים הרפתקניים נפלו למותם ב-2000. המסלול תוקן מאז, חוזק ונפתח מחדש. הוא אמנם בטוח יותר כעת, אך בכל זאת מנהלי הפארק לא מאפשרים יותר מ-600 מבקרים בשנה.
צילום: שאטרסטוק
5.
סלע שראגבולטון (Kjeragbolten ), הר שראג (Kjerag), נורבגיה: הטיפוס על הר שראג אינו קשה במיוחד, אך הטיפוס לסלע שראגבולטון הוא בעייתי יותר. הסלע דחוס בין שני צוקים בגובה של 300 מטרים. עד כה עוד אף אחד לא נפל מהסלע,
צילום: שאטרסטוק
6.
ויה פראטה (Via Ferrata), איטליה ואוסטריה: המסלולים של ויה פראטה, שפירוש שמם באיטלקית הוא כבישי הברזל, נבנו לראשונה על ידי חיילים במהלך מלחמת העולם הראשונה. מדובר למעשה בכבלים ממתכת שטמונים בתוך צוקים תלולים והמטיילים אמורים לחבר עצמם אליהם כדי להימנע ממוות בטוח. אין נתונים רשמיים על מספר ההרוגים, אך המסלול בהחלט גבה חיים
צילום: שאטרסטוק
7.
הר געש פקאיה (Pacaya Volcano), גואטמלה: פקאיה הוא הר געש פעיל, כלומר הוא עלול להתפרץ בכל רגע. כך קרה ב-2010 כשהתפרצות גבתה את חייהם של שלושה מטיילים. התפרצות נוספת שלוש שנים לאחר מכן גרמה ללאבה לזרום במורד אחד הצדדים של ההר, ובשנה שעברה נפלט אפר חם. אך כל זאת לא גורם למטיילים להתרחק מההר, אפילו לא העובדה שהחום הגבוה עלול לגרום לסוליות הנעליים להינמס. בצד החיובי, חלק מהמטפסים נהנים לצלות מרשמלו בצד ההר.
צילום: שאטרסטוק
8.
הואינה פיצ'ו (Huayna Picchu), פרו: המסלול ידוע בשל "מדרגות המוות" הכלולות בו, שמקורן בימי האינקה. המקום אמנם שמור היטב אך אין מעקות והלחות הופכת את המסלול לחלק. לא דווחו על מקרי מוות כתוצאה מנפילות מהמדרגות, אך שני מטיילים כן נהרגו במהלך המסלול.
צילום: שאטרסטוק
9.
Angel's Landing, יוטה: המסלול עצמו מתון יחסית, אך מה שהופך אותו למסוכן הוא היותו צר מאד. עד כדי כך שבעלייה האחרונה, רק אדם אחד יכול לעבור, כשמשני הצדדים תהום בעומק של יותר מ-300 מטרים.
צילום: שאטרסטוק
10.
הרי דרקנסברג (Drakensberg Traverse), דרום אפריקה: לפי השמועות, כל כך הרבה אנשים נהרגו במסלול הזה באורך 65 ק"מ, שהרשויות הפסיקו לספור. בכל מקרה, בכל שנה מדווחים מקרי מוות חדשים במקום. החלק המסוכן ביותר במסלול הזה נמצא כבר בתחילתו, אז המטיילים צריכים לטפס בשני סולמות רעועים לרכס צר שהמסלול בו מורכב מעקבות של בעלי חיים וסלעים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x