עובדי מזרחי טפחות: ההנהלה מתנכלת לעובדים ששבתו
בכתב תביעה שהגיש ועד עובדי הבנק נטען שההנהלה מנעה ממי שהשתתפו בשביתה להיבחר לעובדים מצטיינים והפחיתה את מספר הדרגות שקיבלו; מזרחי טפחות: "טענות סרק"
ועד עובדי בנק מזרחי טפחות טוען כי הנהלת הבנק מתנכלת לעובדים שלקחו חלק בשביתה שהתקיימה בבנק בחודש אוגוסט ו"מחסלת איתם חשבונות" לכאורה. כך עולה מכתב תביעה שהגישו העובדים לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בשבוע שעבר. בית הדין צפוי לדון בתביעה בעוד כשבועיים.
- ועד עובדי בנק אגוד השבית שוב את כל הסניפים
- מיזוג מזרחי-אגוד: לא לשפוך את התחרות עם המים
- כחלון: "נראה לי מוזר שמיזוג בין מזרחי טפחות לאגוד אושר. זו טעות"
לפי כתב התביעה, אחת הדרכים שבהן בחרה ההנהלה להתנכל למי ששבת היא באמצעות צמצום מספר העובדים המצטיינים לשנת 2017, וצמצום מספר הדרגות שניתנו לעובדים ששבתו. מכתב התביעה עולה כי מעיון ברשימת 164 העובדים המצטיינים שנבחרו על ידי המנכ"ל – מעל 97% מהם לא השתתפו בשביתה וכ־80% ממצטייני החטיבות לשנת 2017 לא השתתפו בשביתה. בשביתה עצמה לקחו חלק כ־80% מתוך 4,300 עובדי הבנק שתחת ההסכם הקיבוצי, כך על פי נתונים שנמסרו מהוועד.
עוד נטען כי עובדים ששנים ארוכות מקבלים מדי שנה דרגות, לא קיבלו אותן הפעם, "זאת בניגוד להתחייבות הבנק המפורשת לבצע מהלך דרגות זהה למהלכי הדרגות שבוצעו בשנים האחרונות בבנק בהם חולקו דרגות ל־90%–95% מעובדי הבנק. בפועל מספר הדרגות שחולקו היה נמוך באופן משמעותי", כך לפי כתב התביעה. ב־2017 הבנק חילק פחות 950 דרגות בהשוואה לשנה שקדמה לה.
העובדים מציינים לדוגמה את סניף מרום נווה ברמת גן שבו חולקו דרגות של השלמה לשכר מינימום לשלושה עובדים שלא השתתפו בשביתה, בעוד שעובד רביעי שכן השתתף בה והיה זקוק גם הוא להשלמה לשכר מינימום – לא קיבל.
באוגוסט התקיימה שביתה חריגה מאוד בנוף המערכת הבנקאית, שביתה ארוכה יחסית בת כשבועיים, שהביאה אף לדחיית מועד פרסומו של דו"ח הרבעון השני של הבנק. הרקע לשביתה היה עיכוב החתימה על הסכמי השכר בבנק לשנים 2016–2017 כאשר בשל בוררות בנוגע להסכם השכר לשנים 2005–2015 נוצר מצב שלפיו לטענת העובדים שכרם הבסיסי לא התעדכן למעלה מעשור.
בדצמבר האחרון נחתם בבנק הסכם קיבוצי עם ארגון העובדים בנוגע לשנים 2016–2021. הוחלט כי ישרור שקט תעשייתי מלא, סוכם על תוספות שכר קבועות ודיפרנציאליות כמו גם על כך שהעובדים יירתמו לסייע להצלחת המהלכים למיזוג או רכישה של בנק אחר (המיזוג הצפוי ככל שיאושר עם בנק אגוד).
בנוגע להסכם השכר לשנים 2005–2015 עוד מתנהלת בוררות בין הבנק לבין ארגון העובדים כאשר צפוי כי במהלך החודש הקרוב בוררות זו תגיעה לסיומה.
מהבנק נמסר בתגובה כי "במזרחי טפחות קיים הסכם קיבוצי חתום עד לשנת 2021, הכולל התחייבות לשקט תעשייתי מלא עד לתום התקופה. ועד העובדים בבנק בחר לפנות לבית הדין לעבודה בטענות סרק. הבנק ימסור את תגובתו לטענות אלו בבית הדין".