טרור העפיפונים: אלפי דונמים עלו באש בשמורת כרמיה
12 צוותי כיבוי השתתפו בכיבוי השריפה בשמורה, הנמצאת בתחום המועצה האזורית חוף אשקלון. ההערכה היא כ-2,000 עד 3,000 דונם עלו באש. בשעות אחר-הצהריים פועלים הכוחות בשריפה שפרצה ליד קיבוץ ניר עם. צפו בשידור החי
טרור העפיפונים מרצועת עזה נמשך, למרות הרגיעה: 12 צוותי כיבוי וארבעה מטוסי כיבוי פעלו מאז שעות הצהריים (שבת) בשמורת כרמיה על מנת להשתלט על הלהבות בשריפה גדולה, שפרצה בשל עפיפון תבערה ששוגר מרצועת עזה. מהערכה ראשונית עולה כי בשריפה עלו באש בין 2,000 ל-3,000 דונם בשמורה ובאזור השמורה. במקביל, פרצה שריפה ליד ניר עם.
תנאי השטח בשמורת כרמיה, הנמצאת בתחום המועצה האזורית חוף אשקלון, הקשו מאוד על כוחות הכיבוי להשתלט על הלהבות. בשל כך הוזנקו גם ארבעה מטוסי כיבוי, כדי לסייע לכבאים מהאוויר. גם הרוחות העזות הקשו על פעולות הכיבוי. עשן סמיך כיסה את האזור והיה חשש שהאש תגלוש לעבר החממות של חקלאי מושב נתיב העשרה. זו הפעם הראשונה ששריפה בשל עפיפון תבערה פורצת באזור זה.
מדובר בשריפה השלישית היום שפרצה ביישובי עוטף עזה בשל טרור העפיפונים. הבוקר פרצה שריפה בשל עפיפון תבערה ביער כיסופים. כוחות כיבוי ורכזי ביטחון מהמועצה האזורית אשכול השתלטו על הלהבות.
זמן קצר לאחר מכן התפתחה שריפה בשדה קוצים סמוך לניר עם, שם האש התקרבה מאוד לגדר הקיבוץ. אנשי הכיבוי הצליחו ברגע האחרון למנוע התפשטותה לעבר היישוב.
בשבועות האחרונים משגרים הפלסטינים עפיפוני תבערה, שגורמים לשריפות רבות בעוטף עזה. רק אתמול עפיפוני תבערה ששוגרו מרצועת עזה גרמו לשריפות באזור הקיבוצים מפלסים וכיסופים. צוותי כיבוי השתלטו על הלהבות.
לא רק החקלאים בעוטף עזה נפגעו מההצתות, אלא גם שמורות הטבע והיערות. לפי נתוני הקרן הקיימת לישראל, למעלה מ-2,100 דונם יערות עלו באש, בעיקר ביער בארי וכיסופים הנמצאים סמוך לגבול הרצועה. שדות החיטה של החקלאים משמשים לשטחי המלטה עבור אוכלוסיית הצבאים של האזור, ובאתרי טבע כמו יער בארי ונחל הבשור לאוכלוסיית הזוחלים ייקח זמן רב להשתקם.
האקולוגים במחוז הדרום ביצעו סקר ראשוני של השטח על מנת לאמוד את הנזקים, אבל ברשות הטבע והגנים יודעים שאת מימדי האסון ייקח להם עוד זמן רב להבין ולשקם. "עם קצב כזה של שריפה הלכה כל הצמחייה. חלקים גדולים לא יתאוששו עד הגשם הבא. בית הגידול של החיות הפך לקטן יותר. קצב השריפות הוא כמעט יומיומי. בשנים רגילות יש לנו שריפות פה ושם, אבל השריפה האחרונה בנחל הבשור כילתה כ-3,000 דונם שמורה. זה הולך ומצטבר. זה אומר שהשטח בנחל הבשור גמור עד עונת הגשמים הבאה וכל שטח המרעה לחיות הולך ומצטמצם. השנה אין ספק שאנחנו בכללי משחק אחרים לגמרי. עדיין קשה לדעת מה תהיה ההשפעה על הטבע. אם זה יימשך לתוך הקיץ אנחנו נהיה במצב קשה", אומרים שם.