תע"א תחכיר לגרמניה מערכות כלי טיס מאוישים מרחוק ב-600 מיליון דולר
ה-Heron TP הוא כלי טיס השוקל כ-5.7 טונות ויכול לשאת מעל ל-2 טונות, מגיע לרום של 40 אלף רגל ומסוגל לשהות באוויר 30 שעות ברציפות
התעשייה האווירית חתמה אתמול (ד') עם חברת Airbus על הסכם להחכרת מערכות כטמ"מ (כלי טיס מאוישים מרחוק) מסוג Heron TP למשרד הביטחון הגרמני. ההסכם הוא ל-9 שנים וההכנסות של תע"א יסתכמו ב-600 מיליון דולר. עבור ממשלת גרמניה מדובר בהוצאה של מיליארד יורו והיא תלויה באישור תקציב המדינה הגרמני עד סוף השנה.
- אלה שלושת המועמדים הסופיים למנכ״ל התעשייה האווירית
- היקף הייצוא הביטחוני ב-2017 זינק ב-40% ל-9.2 מיליארד דולר
- תע"א חנכה סניף חדש בברלין: "מדינות אירופה החליטו להגדיל את תקציב הרכש הביטחוני"
זו עסקת יצוא ראשונה של כלי הטיס הבלתי מאויש הזה המשמש את חיל האוויר, ונושא את השם "איתן".
החכרת המערכות תיעשה באמצעות Airbus לממשלה הגרמנית כקבלן ראשי. Airbus אחראית לניהול הפרויקט על כל היבטיו, ולתמיכה בתפעול המערכת ואחזקתה לאורך תקופת ההסכם.
ה-Heron TP הוא כלי טיס השוקל כ-5.7 טונות ויכול לשאת מעל ל-2 טונות, מגיע לרום של 40 אלף רגל ומסוגל לשהות באוויר 30 שעות ברציפות. היכולת האלה בלעדיות לתעשייה האווירית וחברות אמריקאיות.
דגם קטן מוקדם יותר של כלי הטייס הישראלי מכונה Heron 1 ומשמש את חיל האוויר הגרמני מאז 2010, בין היתר באפגניסטן ומאלי.
מנכ"ל התעשייה האווירית, יוסי וייס, אמר ל"כלכליסט" כי העסקה נחתמה לאחר משא ומתן שהחל לפני כ-6 שנים. "בלי שימוש מבצעי בצה"ל, יכולת השיווק מוגבלת. העובדה שהוא נבחר על ידי הגרמנים אומרת הרבה".
שאול שחר, סמנכ"ל בתעשייה האווירית ומנהל חטיבת כלי טיס צבאיים הוסיף: "ה-Heron TP יעניק לגרמניה עליונות אווירית ברמה אחרת מזו הקיימת כיום, בשל רמת הביצועים הגבוהה של המערכת".