$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

העסקה סגורה? הוועדה למכירת מניות תעש תתכנס שוב מחר

הוועדה הממשלתית תתכנס למרות שלפני שלושה חודשים הודיע האוצר כי היא כבר אישרה את העסקה למכירת החברה לאלביט; לדברי גורם ממשלתי, עלו במהלך סגירת ההסכם נקודות נוספות שדרשו הכרעה

אמיתי גזית 19:0316.06.18

הוועדה הממשלתית למכירת מניות המדינה של תעש מערכות תכונס מחר (א') לאישור ההסכם שנרקם עם אלביט לקניית החברה. ל"כלכליסט" נודע כי הוועדה מכונסת על אף שלפני שלושה חודשים הודיע משרד האוצר כי הוועדה כבר אישרה את הסכם המכירה לאחר משא ומתן שניהל החשב הכללי רוני חזקיהו.

 

 

 

אלא שכעת מתברר כי בשלושת החודשים שחלפו המשיך המשא ומתן, ונראה כי כעת הושגו הסכמות חדשות, שאינן ידועות בשלב זה.

יעקב קווינט יעקב קווינט צילום: בשמת איבי

 

הוועדה למכירת מניות המדינה היא מעין ועדת מכרזים המלווה את הליך המכירה ומאשרת אותו. בראשה עומד מנהל רשות החברות יעקב (ינקי) קווינט, וחברים בה גם נציגי רשות החברות, החשכ"ל רוני חזקיהו ויועצים משפטיים.

 

גורם ממשלתי הבקיא בפרטים מסר לכלכליסט כי הסיבה לכינוסה של הוועדה היא ש"במסגרת סגירת ההסכם עם אלביט עלו נקודות נוספות שדרשו הכרעה". לדבריו, "לא מדובר בדברים מהותיים, אבל סוגיות שצריכות לעלות לדיון ולקבל את אישור הוועדה".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה לפניית "כלכליסט" כי "טרם הסתיים תהליך האישור הסופי של הוועדה. לאחר אישור הוועדה, ככל שזה יהיה רלוונטי, נפרסם את ההסכמות ותנאי המכירה".

 

לעומת זאת, בהודעה של משרד האוצר במרץ השנה נמסר כי לאחר כמה חודשי משא ומתן עם אלביט הגיעו הצדדים להסכם על תנאי המכירה, לפיו אלביט תשלם 1.8 מיליארד, ועשויה להוסיף עוד כ-100 מיליון בהתאם לתוצאות עסקיות. המועד הצפוי להשלמת העסקה הוא ה-1 ביולי 2018.

 

אלביט מצידה התחייבה לפנות שטח מפעל תעש ברמת השרון ומתחמים נוספים, כדי לאפשר לרשות מקרקעי ישראל לפתח בהם שכונות מגורים חדשות. על פי אותו דיווח אלביט התחייבה בהסכם להקים מפעל חדש לתעש מערכות ברמת בקע בנגב. באותה עת בירך שר האוצר משה כחלון על ההסכם ואמר כי "הסיכום שהושג היום ממשיך את מדיניות משרד האוצר לפינוי שטחים באזורי הביקוש לטובת הציבור. מעבר המפעלים לנגב יאפשר את בנייתן של אלפי יחידות דיור בלב אזורי הביקוש, לצד חיזוק התעשייה והתעסוקה בנגב".

 

עיכובים באישור העסקה

ההחלטה על הפרטת תעש התקבל ב-2013, ב-2015 החלה רשות החברות הממשלתית ליישם את ההחלטה, וההליך כולו אמור היה להסתיים ב-2016. אלא שהדיונים בין גופי הממשלה האמונים על ההפרטה התעכב וכך גם המשא ומתן עם אלביט שהפכה מהרה למועמדת היחידה לרכישת החברה.

 

לאחר אישור הוועדה, אלביט אמורה להגיש לממונה על ההגבלים העסקיים עו"ד מיכל הלפרין בקשה לאישור העסקה. רכישת תעש תהפוך את אלביט לבעלת נתח השוק השני בגודלו בישראל בתחום הביטחוני אחרי רפאל, בעוד שכיום התעשייה האווירית נחשבת שנייה, ואלביט שלישית. ב-2016 הסתכמו מכירות רפאל למשרד הביטחון ב–3.5 מיליארד שקל; מכירות תע"א הסתכמו ב–2.9 מיליארד שקל; מכירות אלביט למשרד הביטחון הסתכמו ב–2.2 מיליארד שקל; מכירות תעש הסתכמו ב–1.21 מיליארד שקל.

 

 

 

ברשות להגבלים עסקיים יבחנו בעיקר תחומים שבהם יש חפיפה בין הפעילויות של אלביט ותעש כדי לוודא שהמתחרות לא ייפגעו מהמיזוג. גורמים שונים במערכת הביטחון מעריכים כי הלפרין נוטה לאשר את עסקת המכירה.

 

מהרשות להגבלים עסקיים לא התקבלה תגובה בעניין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x