רבבות מפגינים במחאת הלהט"ב: "אפליה פסולה"
"נתניהו בוקר טוב הלהט"ב יצאו לרחוב", כך קראו היום אלפי מפגינים במחאה חברתית נגד האפליה על רקע חוק הפונדקאות. המפגינים חסמו משעות הבוקר את היציאה לאיילון ומשם עברו להפגנה גדולה בשדרות רוטשילד בת"א
אלפי מפגינים יצאו היום לרחובות וקראו לשוויון ואיסור האפליה. חוק הפונדקאות, האוסר על זוגות הומואים ורווקים הליך פונדקאות בישראל, הצית את המחאה ומבחינת מפגינים רבים בקהילת הלהט"ב מדובר בקש ששבר את גב הגמל.
- אלפים ברחבי הארץ מוחים נגד חוק הפונדקאות והאפליה; 3 נעצרו בירושלים ושוחררו לאחר מספר שעות
- כך הוציא חוק הפונדקאות מהארון האידיאולוגי מאות חברות וגופים כלכליים
- הכנסת יצאה לפגרה באקורד צורם; פירות הקיץ: לאומנות ואפליה
"המחאה היא מצטברת, לא רק על עניין הפונדקאות - לא נותנים לנו להתחתן ולא לאמץ ילדים וגם לא מאפשרים פונדקאות בישראל, זה הקש ששבר את גב הגמל", מציין אור קשת שיצא להפגין.
חוק הפונדקאות קובע זכאות לגבר ואישה חשוכי ילדים לגשת להליך פונדקאות בארץ, הליך מוסדר שכרוך בעלות כספית נמוכה באופן משמעותי בהשוואה לחו"ל. דחיית הרחבת החוק גם לזוגות הומואים ורווקים יצרה אצלם תחושה קשה של אפליה כאשר ברקע גם האופציות העומדות לרשותם בחו"ל הצטמצמו.
"הפונדקאות בעבר הייתה פתוחה לזרים במדינות עולם שלישי, כיום רוב המדינות חסמו את האפשרות הזאת לזרים לכן כרגע רק בארה"ב ובקנדה יש אפשרויות לבצע פונדקאות, אך מדובר בהליך יקר מאוד. בישראל זה הרבה יותר אפשרי – אם לזוגות סטרייטים מותר, גם לזוגות הומואים צריך לאפשר, האבחנה ביניהם היא פסולה", מוסיף קשת.
"תמיד יש תחושה של תמיכה בכנסת וברגע האמת מצביעים נגדינו", מציין אדם קפלן.
העלות הכספית של הליך פונדקאות בישראל נאמדת ב-250 אלף שקל בממוצע, בארה"ב אותו הליך כרוך בהוצאה של כחצי מיליון שקל, לא כולל הוצאות נלוות והוספת תשלום על ביטוח בריאות.
חברות רבות וגדולות במשק הביעו תמיכה בצעדי המחאה היום ואפשרו לעובדים להשתתף בהפגנות מבלי שינוכה להם יום חופש.