$
מעסיקים

סטנד-אפ, ערבי דייטים ותחתיות בירה מעוצבות - הדרכים היצירתיות לגיוס עובדי הייטק

המחסור בכוח אדם הוביל לשינוי תפיסה בקרב המעסיקים - השקעה בשיווק, השקת קמפיינים ואירועי גיוס חדשניים שנועדו לייצר עניין ולהשיג 'לידים'. כל אלה אולי יובילו בסופו של דבר גם לאיוש משרות

מעין מנלה 08:1804.01.19

תשכחו משליחת קורות חיים, ראיון עבודה רשמי והמתנה בציפייה לקבלת תשובה מהמעסיק. שילוב של המחסור בעובדים בהייטק, דור צעיר שמגיע לשוק העבודה ומצפה לתקשורת בלתי פורמלית והבנה של המעסיקים שהם חייבים לשנות את תהליכי המיון - מובילים ליצירת כלי גיוס חדשים ובעיקר לשינוי התפיסה. השוק כבר מזמן הפך להיות שוק של מועמדים, אבל עכשיו המעסיקים שינו את התפיסה ומשקיעים בהגיית דרכים יצירתיות ליצירת מערכת יחסים עם מועמדים פוטנציאליים, לאו דווקא בגיוסם המיידי לעבודה בחברה.

 

"אנחנו מבינים היום שאנחנו צריכים לגייס אחרת. להתייחס לטאלנטים כמו לקוחות ולהשתמש במתודולוגיות שיווקיות על מנת לייצר מערכות יחסים שהן אינטרסנטיות - אחרי שגורמים למועמדים להתעניין הם ישאלו מה יכול 'לצאת' להם מזה. הפנייה היא שיווקית ולא לכל פעילות תהיה שורה תחתונה של גיוס עשרים אנשים, אלא ההשקעה היא בבניית מערכת יחסים", אומרת מורן מלח, מנהלת שיווק גיוסי באינטל.

 

"יש מחסור של 10,000 עובדים בשוק ואנחנו רואים שבשנים האחרונות השוק הפך לשוק של מועמדים. יש הרבה יותר חברות גלובליות שנכנסו בנוסף לאפל, אמזון, גוגל ופייסבוק וקונות פה כל מני סטארטאפים. כולם מתחרים על אותו טאלנט. אנחנו מחפשים בעיקר מהנדסי חומרה ויש מחסור מאוד רציני. אנחנו גם שוק סגור, אי אפשר להביא אנשים מחו"ל לכאן ולכן המצוקה היא מצוקה אמיתית. אנחנו המעסיק הכי גדול בישראל בשוק הפרטי ועדיין - אנחנו מבינים שצריך שינוי בתפיסה. הטאלנט שאני רוצה לגייס היום, הוא לא מחפש עבודה - הוא נמצא אצל המתחרים שלי".

 

לכן חברות מוצאות דרכים חדשניות ויצירתיות למשיכת טאלנטים ויצירת עניין. "השיטות המסורתיות לחיפוש עבודה כבר מאוסות וגם קהל המגייסים בגלל התחרות המאוד גדולה בשוק ההייטק, מחפשים דרכים יצירתיות ולא פורמליות להגיע למועמדים ולהנגיש את הדברים", אומר יניב בן ישי, סמנכ"ל שיווק של SQLink. "גם למועמדים נמאס. אין להם כוח להיות אקטיביים בחיפוש עבודה - הם רוצים שיגיעו אליהם, הם מאסו בהצעות לא רלוונטיות, בפניות בלינקדאין - ומדליק אותם להיחשף לדרכים יותר יצירתיות. טאלנט בהייטק רוצה שיחסכו לו זמן - אין לו כוח לכתוב קורות חיים או למלא טפסים, הוא רוצה את כל התהליך כאן ועכשיו".

 

אלה הן הדרכים היצירתיות שמצאו חברות כדי למשוך טאלנטים:

 

1. סינגל מינגל - ערב פנויים פנויות בהייטק שמשמש גם ל'שידוך' חברים שמחפשים עבודה

מדובר בערב שהגיוס בו הוא לא העיקר. "זה אירוע שהמסר בו הוא 'בואו למצוא אהבה, ואולי גם עבודה", אומר בן ישי, והרעיון הגיע מכך שיש דימיון רב בין עולם הדייטינג לעולם חיפוש העבודה. לאירוע מגיעים אנשים מקהילת ההייטק ביחד עם חבר או חברה שנרשמים מראש. במהלך הערב יש פעילות ואווירה של מסיבה. מגייסות של החברה שיזמה את האירוע (SQLink) מסתובבות בין המועמדים במטרה ליצור קשר. בסוף הערב יכולים המשתתפים לסמן את מי שראו במהלך הערב אם מוצא חן בעינייהם ובמידה ויש התאמה יוצרים קשר בין שני האנשים. אותו הדבר גם לגבי חיפוש עבודה, יש טופס שאפשר למלא ואף לפנות למגייסות במקום.

 

 

התיבות בערב סינגל מינגל - אחת למציאת אהבה ואחת למציאת עבודה התיבות בערב סינגל מינגל - אחת למציאת אהבה ואחת למציאת עבודה צילום: רותם רוגובסקי

 

2. ספיד סורסינג - אירוע בסגנון "ספיד-דייטינג"

הספיד סורסינג הוא אירוע גיוס שיוזמת חברת SQLink בו היא מזמינה 10 חברות סטארט-אפ וכ-30 עובדים לראיונות הדדיים של 20 דקות. המועמדים נפגשים עם המנהל המגייס, בדרך כלל ה-CTO של החברה לשיחה ללא קורות חיים במטרה להכיר ואחרי כעשרים דקות עוברים לתחנה הבאה. בסוף היום הזה המועמדים מסמנים את החברות שמעניינות אותם וכך גם החברות - אם יש התאמה אז עושים חיבור וממשיכים אחר כך לתהליך של גיוס. "מצד המועמדים זה משהו חדש וכיפי בו הם פוגשים עשר חברות סטארט-אפ ויכולים לשאול אותם שאלות. מצד המעסיקים זה ראיון א-פורמלי בו הם פוגשים בסביבה ניטרלית את המועמד ומתרשמים ממנו", אומר בן ישי. מכל ערב כזה יוצאות כ-2 עד 3 השמות.

 

 

ערב גיוס עובדים ב-SQLink. המועמדים מאסו בהצעות לא רלוונטיות ערב גיוס עובדים ב-SQLink. המועמדים מאסו בהצעות לא רלוונטיות צילום: רותם רוגובסקי

 

3. ערב סטנד-אפ/ חדר בריחה

ערב שכולל הופעת סטנד-אפ או פעילות כמו ערב בריחה. באינטל ארגנו ערב להנדסאיות לערב שכלל הופעות סטנד-אפ במטרה לעניין אותן לשמוע על אינטל. בקריית גת החברה ארגנה הופעה של אדיר מילר להנדסאיות שרצו לגייס וכללה גם סיור במפעלים. החברה השיגה את המיילים של ההנדסאיות והצליחה לגייס חלק מהן. דרך נוספת של אינטל לגייס טאלנטים הייתה לבנות חדר בריחה לטאלנטים שרק מי שהצליח לפתוח אותו יכול היה להגיע לעבוד בחברה. "הפורמט של ערבי הוואי ובידור מגיע מתוך הרציונל של להשיג את ה'לידים' - פרטים של המועמד, מאיזה עולם תוכן הוא מגיע - כדי שאחר כך נוכל כארגון להמשיך את מערכת היחסים איתם. זה השינוי בתפיסה של איך עושים גיוס - כבר לא מחכים לקורות חיים או עושים 'סורסינג' - אלא בונים מערכת יחסים. למשל לפגישה עם אדיר מילר, היו כאלה שהביאו קורות חיים, אבל הרוב לא", אומרת מלח. 

 

אדיר מילר בערב סטנד-אפ שאירגנה אינטל לגיוס הנדסאיות אדיר מילר בערב סטנד-אפ שאירגנה אינטל לגיוס הנדסאיות

 

4. חלוקת גאדג'טים - כבר לא דוכני סחלב ומלבי

ירידי תעסוקה תמיד כללו מתנות קטנות, פרסים ופינוקים שהעניקו החברות למתעניינים בעבודה, אבל אינטל עלו מדרגה וביריד תעסוקה שנערך לאחרונה חילקו כרטיסי הגרלה שאיפשרו לזכות בפרסים כמו רחפנים, מחשבים ומעבדים - מוצרים שכוללים את הטכנולוגיה של החברה. כמו כן, החברה יזמה האקתון למייקרים להפיכת בית לחכם כאשר הפרס היה בית חכם וגם כך יכלה החברה להשיג 'לידים' של אנשים מוכשרים לגיוס בעתיד. "בירידי התעסוקה מרבית החברות מחלקות מלבי או סחלב, פונות ל'בטן' של האנשים, אבל הפעם הגענו בצורה אחרת - רצינו להנגיש את אינטל ולהביא ערך לטאלנטים", אומרת מלח.

 

 

חלוקת רחפן עם טכנולוגיה של אינטל ביריד תעסוקה חלוקת רחפן עם טכנולוגיה של אינטל ביריד תעסוקה

 

5. תחתיות בירה מעוצבות בפאבים

חברת לייטריקס מגייסת עובדים באמצעות חלוקת תחתיות בירה בברים בירושלים. "הרעיון עם תחתיות הבירה המעוצבות היה להראות לעולם החיצוני אילו דברים מגניבים משתמשים יכולים לעשות עם האפליקציות שלנו. חלקנו קרוב ל-10,000 תחתיות בבארים פופולאריים בירושליים במטרה לגייס מעצבים בוגרי בצלאל, אנשי מדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית ואנשי מארקטינג מכל מני מקומות כולל הר הצופים. תחתית הבירה מאפשרת לנו להראות משהו שאנשים יצרו במוצרים שלנו ומאחור יש קוד שיקשר את מי שמעוניין לחברה", אומר ד"ר זאב פרבמן, מנכ"ל לייטריקס.

 

תחתיות בירה מתוך קמפיין הגיוס של לייטריקס תחתיות בירה מתוך קמפיין הגיוס של לייטריקס צילום: עומר רבינוביץ

 

6. קפה עם המנכ"ל

מנכ"ל מפעל ייצור באינטל החליט להיפגש באופן אישי עם מועמדים שהחליטו לא להגיע לעבוד במפעל. הוא ערך את המפגשים בבית קפה, כדי שזה יהיה במקום ניטראלי במטרה לשכנע חלק מהמועדים להגיע ולעבוד במפעל.

 

7. גיוס באמצעות צ'אט בוואטסאפ

דרך נוספת שמפעילים כבר למעלה משנתיים ב-SQLink היא שיחת צ'ט בוואטסאפ עם מגייסת שיכולה לסייע להתאים אישית את המשרות לצרכי המועמד מבלי שהוא יצטרך לגלוש לאתרי הדרושים. למועמד נשלחת הודעה דומה למודעת דרושים וכשהוא מקיש על הלינק הוא מגיע לשיחה 'לייב' עם מגייסת.  "העיקרון הוא - בוא נקצר תהליכים - המסר למועמד הוא דבר לייב עם מגייסת בוואטסאפ ותעבור תהליך ראשוני בוואטסאפ", אומר בן ישי.

18 תגובות
בטל שלח
  • אטומיםהמסננת שלכם אטומה כמעט לגמרי, מפוצצת בחול מצד אחד ומצד שני יוצאים כמה גרגירים, אז כמובן שיהיה "מחסור" ב-"עובדי הייטק".
    תפתחו מסלולי הכשרה בעולות כספית עם הבטחה לעבודה ותראו איך המחסור בהייטק נעלם כלא היה.
    יואל,(05.01.19)
  • לגיוס צריך שני צדדים לרוב הבעיה עם המיון , תהליכי מפגר עי קבוצת אני כ״א אדם שלמרות ששינו את שמם נשארו הרבה מאחור וממציאים המצאות שאינן רלוונטיות למין אנשים ופוסלים הרבה מועמדים טובים , אותו דבר תהליך הראיונות שמתבצע עי עובדים אחרים , כמה מהם מסוגלים לקבל שטנה מהם או מעשהו שהם רואים בו פוטנציאל לאיום , אחרונים הם המנהלים מדרג הבינים אותן חולשות , הדרך לגייס היא מנהלים בכירים שאינם מאוימים ממועמד שרוצה לעבוד גם אם יש לו ניסיון רב ויכולות מעולות אחד כזה יביא ערך רב לארגון ... אבל אומץ בצד המגייס היום חסר
    מנהלי כ״א ,(05.01.19)
  • להקיא (ל"ת)
    מיקי,(05.01.19)
  • ל-12 - הלחצת אותי עכשיו עם התחזית שלך. עוד שנה בן 45, יבעטו בי??אני גם קצת מוטרד עכשיו לגבי השכר שלי - יוצא רק איזה 200 ש"ח לשעה (וזה לא כי השכר שלי מטורף, אלא האפשרות השנייה). מזל שמנהלי החברה לא שמעו שהם צריכים לבעוט את העובדים שהגיעו לגיל 45, זה היה מרוקן להם חצי חברה!
    שלמה,(04.01.19)
טען עוד
x