פרשנות
הפריימריז בעבודה: החברתיים והחדשים גברו על הוותיקים
צמרת הרשימה מהווה ניצחון ליו"ר גבאי שתמך בשמולי, יחימוביץ', בפרץ, שפיר ובר לב; תבוסת כבל מסמנת את דעיכת ההמלצות העתידיות של "ועדת הטייקונים" בראשותו
תוצאות הפריימריז במפלגת העבודה שפורסמו הלילה (ב') מסמנים סוג של מהפך במפלגת העבודה: הדור הצעיר, שני חברי הכנסת המזוהים עם המחאה החברתית איציק שמולי וסתיו שפיר, זכו בשני המקומות הראשונים בבחירות המקדימות. כמו כן, היא מסמנת ניצחון ליו"ר אבי גבאי שנלחם לנוכח השפל בסקרים.
- הפריימריז בעבודה: שמולי ושפיר בראש, כבל רק 15
- נתניהו: "לא אלך לממשלה עם גנץ, ארכיב ממשלת ימין"
- פריימריז במפלגת העבודה: "אווירה שקטה, נעימה, קצת עצובה ופחות חגיגית"
שמולי זכה לאהדה ציבורית ומפלגתית רבה בשל מאבקיו החברתיים מאז נבחר לכנסת. בקדנציה האחרונה הוביל את המאבק למען הקשישים. הוא נתמך על ידי הקבוצות והמחנות השונים במפלגה ובעיקר על ידי יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן והמנגנון של פעילי ההסתדרות, על ידי יו"ר המפלגה גבאי ואחרים.
שפיר נתמכה בעיקר על ידי הכוחות הבלתי מאורגנים, בזכות מאבקיה להגברת השקיפות בתקציב המדינה, נגד העברות תקציבים פוליטיים, ולמען הוזלת מחירי הדיור והשכירות. שפיר ושמולי נאבקו על המקום הראשון. רק אתמול טענה שפיר כי האוצר מפעיל לחצים על גורמי כוח במפלגתה כדי למנוע את בחירתה. מדבריה עלה כי הלחצים הופעלו גם על פעילי ההסתדרות.
ח"כ שלי יחימוביץ שכיכבה בעבר בראש הרשימה, וכיום משמשת כיו"ר האופוזיציה, זכתה במקום השלישי. יחימוביץ' זכתה לתמיכתו של גבאי, שבו היא תמכה בקרב על ראשות מפלגת העבודה. האחרון תמך בעבר במאבקה של יחימוביץ' נגד ניסנקורן על ראשות ההסתדרות.
גבאי יכול לסמן "וי" לאחר שכל הצמרת שנבחרה סומנה על ידו בסרטון תמיכה שהופץ בימים האחרונים: שמולי, שפיר, יחימוביץ', עמיר פרץ, עמר בר לב ומרב מיכאלי.
תוצאות הפריימריז הן בלא ספק ניצחון לגבאי שנלחם על מקומו בראשות המפלגה לנוכח הקריאות להדחתו. ח"כ איתן כבל, שהיה בן בריתה של יחימוביץ' בבחירות להסתדרות, קרא באחרונה להדחתו של גבאי. ובסוף: לפי המסתמן כבל מודח מרשימת העבודה לאחר שצנח לאמצע העשיריה השנייה.
כבל כשל במלחמה על חייו הפוליטיים
כבל, נלחם על חייו בחודש האחרון אך בלא הצלחה. הוא יפרוש מהכנסת אם העבודה לא תעלה במספר המנדטים שלה. עימו ידעכו המלצותיה של "ועדת הטייקונים", ועדת החקירה למתן אשראי לוווים גדולים שהוא עמד בראשה. הוועדה צפויה לפרסם את המלצותיה בסוף מרץ 2019. כמה מבכיריה לא יכהנו בכנסת הבאה: כבל, איילת נחמיאס ורבין (עבודה) ודב חנין (הרשימה המשותפת). לא ברור עד כמה היתר - משה גפני (יהדות התורה) שלא הופיע לישיבות הוועדה; יואב קיש (ליכוד); רועי פולקמן (כולנו); יצחק וקנין (ש"ס) שמונה כשר הדתות וכבר לא מכהן בוועדה; וחיים ילין (יש עתיד) - יקדמו את ההמלצות. גם אם יהיו המלצות חשובות כמו הגברת הצינון עבור הרגולטורים לקראת מעברם לעבוד אצל הטייקונים, או הקמת ועדת משנה חסויה שתעקוב אחר מתן האשראי לללווים גדולים, או מתן סמכויות לועדת חקירה פרלמנטרית - אזי לא בטוח שהן יקודמו בקנדציה הבאה. פשוט לא נראה שיהיה מי שיעשה זאת.
ח"כ רויטל סויד שנחשבה מקורבת לעמיר פרץ זכתה במקום ה-7 שהוא המקום התשיעי ברשימה לאחר שגבאי עצמו יהיה במקום הראשון (ומיועד לו גם שריון במקום השני). יאיא פינק מראשי "לובי 99" שפרש באחרונה מתפקידו, ולשעבר ראש המטה של יחימוביץ', צבר הצלחה כשהעפיל למקום ה-9 ברשימה – שכרגע לא נראה ריאלי.
למקומות לא ריאליים כעת נבחרו: מיכל בירן - 9 בפריימריז ו-13 ברשימה; כבל - 15 ברשימה, מקום אחד לפני סלח סעד שיהיה לאחר השריונים במקום ה-17; לאה פדידה - מקום 19 ברשימה; נחמן שי - מקום 21; ויוסי יונה במקום ה-26.