$
משפט

פרסום ראשון

משיבה מלחמה: יבמ הגישה תביעה נגדית נגד כיל בסך 185 מיליון שקל

זאת לאחר שבדצמבר הגישה כיל תביעה בסך 1.1 מיליארד שקל נגד יבמ, שהגישה במקביל כתב הגנה וביקשה לדחות את תביעת החברה נגדה: "מצבה של כיל והירידה ברווחיה הם שהביאו אותה להחלטה על ביטול הפרוייקט". תגובת כיל: "אנו שוללים מכל וכל את הטענות"

כמעט 3 חודשים לאחר שכימיקלים לישראל הגישה נגד יבמ תביעת ענק בסך 1.1 מיליארד שקל , יבמ משיבה מלחמה.

 

אתמול הגישה יבמ באמצעות עו"ד ישראל לשם תביעה נגדית כנגד כימיקלים לישראל בסך 185 מיליון שקל וכתב הגנה במסגרתו ביקשה לדחות תביעת הענק נגדה.

 

מנכ"ל כיל לשעבר סטפן בורגס. בתביעת יב"מ נטען שעזיבתו הוא הסיבה העיקרית לביטול הפרוייקט מנכ"ל כיל לשעבר סטפן בורגס. בתביעת יב"מ נטען שעזיבתו הוא הסיבה העיקרית לביטול הפרוייקט צילום: עמית שעל

 

במסגרת התביעה הנגדית טוענת יבמ כי "התביעה שבנדון היא תביעה פשוטה. יבמ סיפקה שירותים לכיל, כיל הבטיחה לשלם עבורם על פי חוזים חתומים שבין הצדדים, אך כיל מתחמקת מלשלם בגין שירותים אלו. כיל נהגה בחוסר תום לב", נטען. יבמ מציינת כי בינה לכיל נקשרה שורת הסכמים לביצוע פרוייקט הרמוניזציה".

 

בספטמבר 2016 הודיעה כיל ליבמ באופן חד צדדי ובלי התראה מראש על הפסקת הפרוייקט. כיל קיבלה את החלטתה לסיים את הפרוייקט באופן חד צדדי לחלוטין. היא לא עירבה את יבמ בהחלטתה. עד סמוך למועד הפסקת הפרוייקט, כיל לא התלוננה על טיב השירותים שסופקו לה על ידי יבמ".

 

עוד טוענת יבמ בתיעה הנגדית שהגישה נגד כיל כי "גם כשהחליטה על הפסקת הפרוייקט, לא עשתה כן בשל הפרתו על ידי יבמ. כיל היתה רשאית בהתאם להסכם להפסיק את הפרוייקט בהעידר עילה וכך עשתה. היא לא טענה כל טענה כלפי יבמ. היא לא טענה כי ההסכם הופר או כי הפרוייקט היה בלתי מוצלח. מעבר לעובדה שכיל נמנעה מלשלם ליבמ את הכספים להם היא זכאית וניהלה עמה מומ בחוסר תום לב הרי שהפסקת הפרוייקט באופן חד צדדי והפרסומים בתקשורת הסבו נזקים חמורים ופגיעה בשמה הטוב של יבמ ובמונטין שלה".

 

במקביל, הגישה יבמ כתב הגנה חריף בו טענה כי "מצבה של כיל והירידה ברווחיה הם שהביאו אותה להחלטה על ביטול הפרוייקט. הסיבות לביטול הפרוייקט אינן קשורות ליבמ כלל. הסיבה העיקרית לביטול היתה היפרדותה של כיל מסטפן בורגס, מנכ"ל כיל לשעבר. זמן קצר מאוד לאחר שכיל נפרדה מבורגס החליטה כיל גם להיפרד מהפרוייקט. נימוקיו של דירקטוריון כיל שהחליט על הפסקת הפרוייקט לא התייחסו כלל להפרה כלשהיא של יבמ. אותם נימוקים כן התייחסו למחסור של כיל במזומנים, ולמחשבות שניות בדבר נחיצות הפרוייקט לאור מצב עסקיה של כיל", נטען.

 

במסגרת התביעה נגד יבמ בחודש שעבר, טענה כימיקלים לישראל באמצעות עו"ד רון ברקמן כי יבמ ביצעה עבורה פרוייקט שכשל שהסב לכימיקלים לישראל נזק כספי של כ-300 מיליון דולר. החברה ציינה כי היא קונצרן גלובלי הפועל באמצעות עשרות חברות הפרוסות בכול רחבי העולם, "ברבות השנים, כתוצאה מרכישה מתמדת של חברות ומיזוגים, התרבו מערכות המידע המשמשות את חברות הקונצרן. מציאות זו, שבה חברות הקונצרן פועלות באמצעות מערכות מידע מבוזרות הכבידה על יכולתה של כיל לנהל באופן מיטבי ויעיל את עסקיה".

 

על רקע זה, נטען בתביעה שבשנת 2012 החליטה כיל לבחון את האפשרות ליצור פלטפורמת מידע אחידה והרמונית באמצעות יישומה של מערכת מידע גלובלית אחת. כיל מגדירה את זה בתביעה כפרוייקט ההרמוניזציה. עוד נטען כי יבמ היא אחת החברות המובילות ביישום מערכות מידע בקונצרן בסדר הגודל של כיל.

 

"יבמ המליצה על הפרוייקט ומצאה שהוא מתאים לכיל ובר ביצוע. הנהלת כיל אימצה את הפרוייקט והגדירה אותו כפרוייקט אסטרטגי אשר נועד להבטיח את יכולתה של החברה לצמוח ולשגשג בעתיד. כיל שכרה את שירותיה של יבמ על מנת שיבמ תוביל את הפרוייקט מן המסד עד הטפחות ובהסתמך על מצגיה כי יש לה מיומנות מקצועית, ידע וכוח אדם הדרושים לשם כך. בין כיל ליבמ נכרתה מערכת הסכמים. כל אחד משלבי הפרוייקט בוצע על ידי יבמ באופן כושל".

 

בסיכומו של דבר, נטען בתביעה, כיל לא קיבלה "שבריר מערכת וכתוצאה מכשלון הפרוייקט מחקה את מלוא סכום

ההשקעה שלה בפרוייקט, סכום עתק המסתכם בכמעט 300 מיליון דולר ואשר למעלה מ-100 מיליון דולר מתוכו שילמה כיל ליבמ מכח מערכת ההסכמים".

 

מהתביעה עולה כי הצדדיים ניסו במשך שנה בהליך גישור להגיע להסכמות, אולם הגישור לא צלח. כאמור, בכתב ההגנה דוחה בתוקף יבמ הטענות נגדה.

 

מכיל נמסר בתגובה: אנו שוללים מכל וכל את הטענות וסומכים את ידנו על החלטות בית המשפט.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x