מתרחבת המחאה נגד הענקת חסינות לנתניהו: 100 יזמים הצטרפו
במכתב שגיבשה הקבוצה לח"כים נכתב: "אל תתנו יד לפגיעה בשלטון החוק. זכרו לשמור על מה שנשבעתם עבורו"; היזם ד"ר שמעון אקהויז: "הניסיון לפגוע בדמוקרטיה מפחיד אותי"; מטה המאבק למען הדמוקרטיה, מקדם שביתה ביום חמישי הבא בארגונים במשק הישראלי
קבוצה של 100 יזמים ויזמיות ישראלים, רובם מתחום ההייטק, הצטרפו למחאה נגד חסינות לראש הממשלה בנימין נתניהו הסוחפת אחריה סקטורים שלמים במדינה.
- "לא כל חקיקה בתחום המשפט היא קץ הדמוקרטיה – ולא ניתן להסתיר פגמים"
- מחאת האקדמאים: 134 פרופסורים ודוקטורים חתמו על עצומה להקמת "קואליציה למען שלטון החוק"
- בכירי עורכי הדין בישראל בכינוס חירום: "זוהי שעת חירום, שלטון החוק בסכנה"
במכתב שגיבשה הקבוצה לח"כים נכתב: "הרגע שבו חלום הופך למציאות תוצרת ישראלית הוא שיא בחיינו היזמים. המחשבה והצפייה באיבוד אבני היסוד של המדינה הכל כך אהובה עלינו - הינה מחשבה שלא תאפשר לנו להביט מהצד בפסיביות חסרת מעש. אל תתנו יד לפגיעה בשלטון החוק. זכרו לשמור על מה שנשבעתם עבורו.
"הפגיעה בשלטון החוק. אנו רוצים להמשיך ליצר פיתוח ישראלי, לייצר מקומות עבודה, מרכזי תעסוקה ופיתוח ולהשאיר את המוחות הישראלים בארץ, להביא לעידוד הייצור בישראל, ובעיקר לעודד את הדורות הבאים ליזמות, לחלום ולהגשים. אנו רוצים להמשיך להראות לעולם שלמרות גודלה של המדינה - היא מרכז מוח, יצירה והגשמה הכי גדול בעולם".
יוזמי המכתב הם איילת קרסו-שטנברג ודורון מרקו, מייסדי חברת הפוד-טק ג'יני. ד"ר שמעון אקהויז, יזם ומשקיע ותיק אמר ל"כלכליסט": "המדינה יקרה לי. אני ילד שצמח במעברה כילד לניצולי שואה, המדינה היטיבה עמי ואני קצת תורם לה. הניסיון לפגוע בדמוקרטיה מפחיד אותי".
היזם דב מורן, אמנם לא חתום על המכתב, אך הוא מצטרף לרוח הדברים ואמר ל"כלכליסט": "אני תומך בכל צעד כזה. אני מקווה שחברי הכנסת מקשיבים לקולות, וצריך להבין שההסתייגות אינה פוליטית ואינה נגד ראש ממשלה כזה או אחר או נגד מפלגה כזו או אחרת, אלא נועדה להבטיח דמוקרטיה. אנשים ערכיים חייבים להתבטא בעניין".
מטה המאבק למען הדמוקרטיה, שהוקם לפני כשבועיים על ידי פעילים חברתיים, מקדם שביתה שמתוכננת ליום חמישי הבא בארגונים במשק הישראלי. בין המצטרפים לשביתה נמצא הבעלים של קניון דיזנגוף סנטר ופירמת עורכי הדין שיבולת המונה כ־300 עובדים.
אלון פילץ, הבעלים של דיזינגוף סנטר בתל אביב, אמר ל"כלכליסט", כי "פגיעה מכוונת בבית המשפט העליון היא לא דבר נורמלי או הגיוני. מלחמתו של נתניהו על זכאותו היא זכות, אבל הצרת צעדי בית המשפט תוך כדי צעדי הגנתו היא בלתי נסבלת. החלטתי, כאקט סמלי, להצטרף למהלך השביתה, כי נדרש כאן צעד מחאתי. אני משבית את מטה החברה, לא מדובר בהשבתה של הקניון".
עורכת הדין שלי בלאט זק, מפירמת עורכי הדין שיבולת ושות', המעסיקה כ-300 עובדים, אמרה ל"כלכליסט": "זה לא מאבק של ימין ושמאל אלא פגיעה בדמוקרטיה ובשומרי הסף שלה וזה גרם לנו להשתתף במחאה. נכון שיש כאן שאלה כלכלית גבוהה עבור הפירמה, אבל ניתנה אפשרות להצטרף למחאת השביתה סמפר אופנים, ולאו דווקא בהשבתה מלאה. ניתן לשבות בין שעה לשעתיים תוך כינוס העובדים להרצאה בנושא דמוקרטיה, ויש השבתה מלאה לכל היום. ההצטרפות שלנו עקרונית. בכל מקרה לא ננכה שכר מעובדים ועובדות שיבחרו להביע מחאתם".
בין 100 היזמים והיזמיות שהצטרפו למחאה האחרונה נגד חוק החסינות ופסקת ההתגברות נמצאים אילת קרסו שטרנברג, דורון מרקו, אל"מ במיל יואב רוזנברג, ד"ר שמעון אקהויז, רונן אקהויז, שמעון וייס, ד"ר אילן סמיש, יקי ינאי, רונן קלר, עומר שליאר, רון ויסברג, לילך רוטשילד, זהר בארי, דני ואבי רייק ורבים אחרים.
אילת קרסו, מייסדת חברת הפוד טק ג'יני, ומיוזמות המכתב, אמרה, כי "אנו יזמים ויזמיות אשר חולמים את מדינת ישראל ונרגשים ליצור ולפתח בה, להשקיע בה ולתת את כולנו, ועל כן ניתן הכל כדי לשמור עליה ועל אבני היסוד שלה כמדינה דמוקרטית".