משרד הבריאות מסדיר לראשונה את הפעלת שירותי הבריאות מרחוק
הסדרת הפעילות, שכבר מתבצעת כיום באופן חלקי, תאפשר לקופות החולים לגבות תשלום על שירותי רפואה הניתנים למשל באמצעות הסמארטפון. בעקבות הסדרת הפעילות, קופות החולים ירחיבו את השירות וצפויות למשל לאפשר לחולים מרוחקים גישה קלה יותר לרופאים מומחים
משרד הבריאות מסדיר לראשונה את ההפעלה של שירותי בריאות מרחוק (מה שמכונה בעולם הרפואי - "טלה-רפואה" (TELE-HEALTH)).
מדובר במהלך משמעותי מאוד, שעשויות להיות לו השלכות מהותיות, ולמשל לאפשר לחולים מרוחקים נגישות גבוהה יותר לרופאים מומחים בקצה השני של המדינה.
- מנכ"ל כללית: "הנוסחה החדשה של ליצמן רק מסיטה גירעונות בין הקופות"
- מכבי ומאוחדת יוצאות לקרב נגד הנוסחה החדשה של ליצמן
- ליצמן שם מקלות בהגדלת עצמאות בתיה"ח הממשלתיים
במשרד מגדירים שירות טלה-רפואה כ"מפגש המתבצע באמצעים טכנולוגיים ובאמצעות תקשורת אלקטרונית לצורך מתן שירות בריאות בין מטופל למטפל מזוהים, לא בהכרח בחפיפת מקום וזמן".
בחוזר ששיגר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הוא מבהיר כי "שירותי בריאות מרחוק עשויים לשפר את השירות הניתן למטופלים, אך יחד עם זאת קיימות שאלות מורכבות בהיבטים המקצועיים, הטכנולוגיים, המשפטיים והכלכליים. מדובר במגוון שירותים, השונים במהותם זה מזה ולפיכך יש צורך בבחינה פרטנית של כל שירות בריאות מרחוק, ככל שירות רפואי חדשני".
מטרת החוזר הוא לקבוע "אמות מידה למתן שירותי בריאות מרחוק, לצורך הבטחת שירות בריאות איכותי, נגיש וזמין למטופלים", כאשר לראשונה מאפשר המשרד לקופות החולים לגבות מחיר עבור שירות זה ומסדיר את כללי ההפעלתו.