מבחן רכב
סקודה סופרב נמתחת מעבר לקבוצת מכוניות המנהלים
החידוש העיקרי בסופרב המחודשת הוא החלפת מנוע - שכעת מפיק 190 כוחות סוס. גם מערכות הבטיחות שלה שודרגו. הסופרב זו מכונית שעליה לשדר מאסיביות, כבדות, תחושה של התנהלות מהירה בדממה. את זה היא עושה היטב
סקודה סופרב נחשבת לדגם בעל חשיבות גבוהה מאוד עבור היצרנית הצ'כית, וגם עבור שוק הרכב הישראלי: מדובר במכונית הראשונה של סקודה שמתחרה בפלח שוק מאוד מוגדר, של מכוניות מנהלים, אך גם מצליחה לפרוץ את גבולות הקבוצה, כלומר יש לה גם ניחוח של עממיות.
- הסמויות החדשות: משטרת ישראל מצטיידת ברכבי סקודה סופרב
- החל שיווק סקודה סופרב החדשה בישראל
- איכותית, אבל לא אליטיסטית
לסקודה סופרב היו בישראל "אויבים טבעיים" - מכוניות מנהלים היברידיות, למשל יונדאי סונטה, אך ברשות המיסים הוחלט לבטל את הטבת המס לרכב היברידי גדול, וכך סופרב נותרה כמעט ללא אויבים, מה שהופך אותה, כמעט בעל כורחה, לרכב הבולט בקטגוריה.
בפועל, עם היברידי או בלי היברידי, זה עובד: כבר לא מעט שנים שגם חברי כנסת וגם שרים בישראל בוחרים בסקודה סופרב כדי לשדר תדמית עממית, אך גם ליהנות ממרווח נאה לרגליים. כעת הגיע הזמן לרענן את סופרב שמאז הצגתה חלפו לא מעט שנים.
כמו תמיד בסקודה, הרענון מבוצע תוך התחשבות מלאה בחברים לקבוצה, כלומר במותגי הרכב האחרים של קבוצת פולקסווגן. אם לדייק: כדי לא לפגוע בהם מחד ולהמשיך ולשמר את הנישה של סקודה מאידך. חיצונית, בסקודה נזהרים מלהשתולל אך מקפידים לקחת את סופרב למקום מעט גבוה יותר: במקום סמל מאחור, כעת יש כיתוב מודגש. במקום פנסים רגילים מקדימה, יש כעת פנסי LED. סופר המחודשת גם ארוכה יותר: שמונה מילימטרים תוספת, אך בסיס הגלגלים המכובד נותר זהה.
סקודה מבטיחה גרסת כלאיים, כזו שמסוגלת לנסוע מעל 50 קילומטרים בכוח חשמל אך לעת עתה, היא מסתפקת בהחלפה של המנועים הקיימים, זכר כואב לתקנות איכות הסביבה האירופיות שנכנסו לתוקף אשתקד. תא הנוסעים מהווה עבור סקודה נקודת דילמה: עם מה שעובד לא מתעסקים, אך את מה שעובד חייבים לחדש.
המתכון מוכר: יותר מסכים, המסכים יותר גדולים, מערכות הבטיחות משתדרגות כך שכעת ניתן לגרור קרוואן בבטחה, אם מישהו עם סופרב יבחר לגרור קרוואן. יש גם מערכת בקרת שיט אדפטיבית שעובדת עם מערכת הניווט, כלומר היא יודעת לאן המכונית נוסעת ואיזו מהירות לקבוע מראש. ספק אם מערכת כזו תהיה רלוונטית לישראל. השינוי העיקרי הוא במנועים: מנוע ה-1.4 הישן נחשב כעת מזהם, לכן הוא ישודך בעתיד למערכת הנעה חשמלית.
בינתיים, יש מנוע 1.5 וגם מנוע 2.0 שמחליף את מנוע ה-2.0 הקודם. המנוע החדש מפיק 190 כוחות סוס ומחליף מספר מנועים קודמים. התהליך מבלבל, במיוחד עבור סקודה. לפי היצרנית רק 18% מהלקוחות באירופה הם פרטיים. היתר ציים, חבל לסבך את ציי הרכב עם מגוון גרסאות, אז יש אחת, שמפיקה 190 כוחות סוס.
סופרב המחודשת אינה מכונית ספורט, היא גם לא צריכה להיות. היא צריכה לשדר מאסיביות, כבדות, תחושה של התנהלות מהירה בדממה. את זה היא עושה היטב. גם בסופרב המחודשת עדיין יש את תחושת הניתוק מהכביש והסביבה הודות לבידוד רעשים מעולה ויכולת לספוג מהמורות שגם שר התחבורה העתידי של מדינת ישראל לא יצליח לתקן. המחיר הוא רכות מעט מוגזמת בסיבובים. עם זה אפשר לחיות. בסופו של דבר, סופרב החדשה תגיע לישראל בקרוב ותציע ללקוחות את אותו הדבר, קצת יותר טוב.
סקודה סופרב
מנוע: בנזין, נפח 1995 סמ"ק, הספק מרבי 190 כ"ס, מומנט מרבי 32.6 קג"מ.
ביצועים: מהירות מרבית 230 קמ"ש, זינוק ל 100 קמ"ש 9.7 שניות
צריכת דלק: נתוני יצרן 13 ק"מ לליטר.
בטיחות: 7 כריות אוויר, 5 כוכבים במבחן ריסוק פומבי. סייען בלימה, בקרת שיוט אדפטיבית
מחיר: טרם נקבע
אהבנו: מרווחת, נאה
אהבנו פחות: רכה מדי
מתחרות: ניסאן אלטימה
לסיכום: עם מה שעובד לא מתעסקים. סופרב עובדת