המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה יפעל להשגת הסדר עם מוסד אקדמאי אחר
השופט איתן אורנשטיין מינה את ד"ר שלמה נס ועו"ד רענן קליר כבעלי תפקיד למרכז, בו לומדים 3,700 סטודנטים, וביקש מהם לפעול להשגת הסדר עם מוסד אחר שיקלוט את הסטודנטים והעובדים ויאפשר את המשך הפעילות. המרכז הגיש בקשה להקפאת הליכים לאחר שצבר חובות בסך 84 מיליון שקל
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, מינה היום (א') את ד"ר שלמה נס ועו"ד רענן קליר כבעלי תפקיד למרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה, בו לומדים 3,700 סטודנטים. השופט הסמיך את השניים לפעול להשגת הסדר עם מוסד אקדמאי אחר, אשר יקלוט את הסטודנטים והעובדים ויאפשר את המשך הפעילות של המכללה שנקלעה לחובות בסך 84 מיליון שקל.
השופט כתב בהחלטתו כי שוכנע ש"לעת הזאת אין מקום לתת צו הקפאת הליכים, אלא נכון יהיה למנות בעלי תפקיד מטעם בית המשפט אשר יובילו וימשיכו את המהלך שנקטה החברה להתקשר עם מוסד אקדמי אשר יקלוט את הסטודנטים והעובדים ויאפשר את המשך הפעילות של המכללה במתכונתה הנוכחית או אחרת. בית משפט מצפה שכול הגורמים, ובהם המועצה להשכלה גבוהה ורשם ההקדשות - אך לא רק הם - יטו שכם למימוש אפשרות כאמור, תוך שישימו מול עיניהם את טובת הסטודנטים והעובדים".
מהדיון שנערך בנושא גורלו של המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה עלה כי כונס הנכסים הרשמי לא מתנגד למתן צו הקפאת הליכים, וגם הסגל והעובדים, המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש, תמכו בבקשת הקפאת ההליכים שהגיש המרכז. "הסגל והעובדים תומכים בהקפאה, הכל כדי לאפשר מציאת פיתרון לטובת כלל הגורמים תוך מזעור הנזקים של אלפי הסטודנטים, שכן הסטודנטים הם לב המכללה ולב הבעיה".
- המלצת הרשם: לפרק את המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה
- המרכז האקדמי באור יהודה נקלע לחובות של 84 מיליון שקל, מבקש הקפאת הליכים
- אושרו בהליך מזורז: התחדשות עירונית באור יהודה ובגבעת שמואל, שכונה חדשה באום אל פאחם
בנק הפועלים, המיוצג על ידי עו"ד מור נרדיה, לא התנגד גם הוא למתן צו שכזה.
בכלכליסט נחשף בשבוע שעבר כי המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה הגיש בקשה להקפאת הליכים. זאת, לאחר שצבר חובות. המרכז ביקש מבית המשפט להוציא צו הקפאת הליכים לצורך יישום תוכנית הבראה, וביקש למנות כנאמן את נס ונאמן נוסף. המרכז הוא מוסד אקדמי לא מתוקצב, המאוגד כחברה לתועלת הציבור ומשמש כמכללה ללימודי תואר ראשון ושני במגוון מסלולים.
רשם ההקדשות: לפרק
במסגרת בקשת הקפאת ההליכים נטען, באמצעות עוה"ד שי גליקמן ועו"ד יונתן גמרניק כי "נכון למועד הגשת הבקשה, כ-3,000 סטודנטים הלומדים במרכז האקדמי וכ-700 סטודנטים חדשים שנרשמו לשנת הלימודים הקרובה מצויים בחוסר ודאות מוחלט ביחס לעצם היתכנות שנת הלימודים הקרובה, האמורה להיפתח בחודש הקרוב, ומשכך הדחיפות העצומה במציאת פתרון מיידי כבר בימים הקרובים אשר ימנע את זריקתם לרחוב".
מנגד, רשם ההקדשות (שהינו חלק מרשות התאגידים) הגיש בסוף השבוע תגובה בה ציין כי הוא בעד להכניס את המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה (חברה לתועלת הציבור) להליך של פירוק ולמנות לו מפרק זמני שיבצע חקירות. רשם ההקדשות טען במסגרת תגובה שהגיש בסוף השבוע לבית משפט כי הליך של פירוק ומינוי מפרק זמני למרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה מתאים יותר מאשר להכניס המרכז להליך הקפאת הליכים, וכי המרכז העניק כביכול הטבות חריגות ליזם אבי ביתן ולקרובי משפחתו.
רשם ההקדשות טוען כי "לאור הצורך להעמיק את החקירות באשר להתנהלותם של גורמים שונים, סבור הרשם כי הליך הפירוק ומינוי מפרק זמני יאפשרו להשיג את כול מטרות ההליך". בין השאר טען הרשם, באמצעות עו"ד תמר בן עמי, כי במסגרת בדיקתו נתגלו ליקויים חמורים בהתנהלות המרכז שהינה חברה לתועלת הציבור ומוסדותיה. "התנהלות בלתי תקינה זו באה לידי ביטוי בהטבות ובתנאים החריגים שניתנו ליזם המרכז, לקרובי משפחתו ולחברה הנמצאת בבעלות עקיפה של היזם. נראה כי התנהלות זו תרמה לקריסתה הכלכלית של החברה. הרשם סבור כי המטרה שלשמה הוגשה הבקשה, קרי לצורך קליטת פעילות המרכז על ידי מוסד אקדמאי אחר והמשך הפעלת המרכז כעסק חי עד לקליטת הפעילות כאמור, יכולה להיות מושגת אף במסגרת הליך מינוי מפרק זמני... טענת המרכז כאילו הליך פירוק יחייב את הפסקת פעילות המרכז באופן מיידי תוך פגיעה בסטודנטים ובעובדי המרכז איננה נכונה".