יצרני הרכב הגדולים בארה"ב ואירופה חוזרים לפעילות חלקית
לפי הודעות היצרנים כדוגמת פולקסווגן ורולס רויס, הם נערכים לחידוש הייצור במפעלים. אולם ההגעה לקיבולת ייצור מלאה עשויה לקחת עוד חודשים
יצרני הרכב הגדולים נערכים לחידוש הייצור במפעלים בארה"ב ובאירופה כך לפי שורת הודעות שפרסמו השבוע, אך עד הגעה לקיבולת ייצור מלאה, עשויים לקחת עוד חודשים. לפי הודעות היצרנים, הייצור במפעלים יתחיל באופן מצומצם ומבוקר, תוך הקפדה על אמצעי הגנה לעובדים.
- מצטרפת לגל: גם רולס רויס משביתה את המפעל בגלל הקורונה
- לטראמפ אין ברירה: ארה"ב מחזרת אחרי מקסיקו כדי לאתחל את תעשיית הרכב
- דיווחים בארה"ב: חברות השכרת הרכב הגדולות בסכנת קריסה
לפי הצהרת פולקסווגן, היצרנית החלה לייצר מחדש אתמול (א') במפעל החברה הראשי בוולפסבורג, אך קיבולת היצור של המפעל עומדת כעת על כ-10% עד 15% מיכולת הייצור הרגילה. בגלל הגבלת יכולת הייצור, המפעל בוולפסבורג שנחשב לגדול באירופה, צפוי לייצר השבוע כ-1,400 מכוניות בלבד - בעיקר מדגמי פולקסווגן גולף.
בדומה לרוב יצרני הרכב - גם בפולקסווגן מתמודדים עם בעיות הקשורות במחסור בחלקי חילוף ורכיבי יצור המיועדים להגיע מספקיות של היצרנית ברחבי העולם. במקביל יחל היום, ה-27 באפריל, הייצור גם במפעלים נוספים של פולקסוגן בספרד ורוסיה.
במקביל מודיעה גם רולס רויס הבריטית שהפסיקה לייצר מכוניות לפני מעל חודש כי היא חוזרת ליצור מכוניות בבריטניה בתחילת השבוע הבא, כמו גם ב.מ.וו. בבריטניה צפויה להתחיל מחדש בעוד כשבועיים, גם ייצור מכוניות יגואר ולנד רובר - ואילו בצרפת, החל ייצור מחדש של רנו ושל מכוניות טויוטה, המייצרת את היאריס במפעלי החברה בצרפת.
לחצים על טראמפ
במקביל נערכת גם תעשיית הרכב האמריקאית, על מלוא כובד משקלה לחידוש היצור, זאת לאחר לא מעט לחצים שהופעלו על ממשל טראמפ לאשר ליצרני הרכב לשוב ולייצר. תעשיית הרכב האמריקאית מורכבת הן מיצרנים זרים כדוגמת פולקסווגן וב.מ.וו אשר זוכות למענקים נדיבים מן הממשל האמריקאי כדי להקים מפעלים בעיקר באזור דרום ארה"ב -במדינות כדוגמת קרוליינה וטנסי- שם יתחדש בעוד מספר ימים הייצור שלהן.
בשונה מיצרני הרכב שאינם אמריקאים - היצרנים האמריקאים כדוגמת פורד, קרייזלר ושברולט הממוקמים באופן מסורתי במדינות צפוניות יותר - ובאזור דטרויט ומישיגן - כבר זכו להקלות מן הממשל האמריקאי שאיפשרו להן לפתוח בשבועות האחרונים פסי ייצור. במהלך מאי צפויות היצרניות לשוב לקיבולת ייצור סבירה. לרעתה של תעשיית הרכב האמריקאית עומדת העובדה שבין 2008 ל-2014 נקלעה התעשייה למשבר שדרש "חבילת חילוץ" שהיקפה הגיע בשעתו לכ-80 מיליארד דולר.
כעת הממשל האמריקאי לא יעניק ליצרני הרכב חבילת חילוץ נוספת, משמע הם יזכו למענקים ממשלתיים שאינם מיועדים "רק" לתעשיית הרכב האמריקאית אלא להחייאת הכלכלה האמריקאית בכללותה - משמע המענקים יהיו קטנים משמעותית. בתגובה, כבר הודיעה ג'נרל מוטורס אתמול כי תשעה עד להודעה חדשה חלוקת דיבידנד. יצרניות רכב אמריקאיות נוספות צפויות לפעול באופן דומה.