$
משפט

משפט גירושים: הבעלות על הדירה שונתה בידי הבעל ללא ידיעת אשתו

בדירה התגוררו בני הזוג במשך עשר שנים עד שנפרדו. לטענת האשה לאחר שנפרדה מבעלה היא גילתה שהדירה שבה המשיכה להתגורר עם ילדיה רשומה על שם אמו של הבעל. השופטת שוכנעה שהבעל ואמו שינו את רישומי הבעלות ללא ידיעת האשה והורתה לרשום אותה ע"ש בני הזוג

ענת רואה 08:1217.05.20

פסק דין חריג שניתן לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה הורה להפקיע מסבתא דירה שרשומה על שמה ולרשום אותה בחלקים שווים על שמם של בנה ושל אשתו, שמצויים בהליכי גירושים.

 

בדירה זו התגוררו בני הזוג במשך עשר שנים עד שנפרדו, ואמו של הבעל התגוררה בדירה קטנה יותר. שתי הדירות נרכשו לפני עשור, אך לטענת האשה לאחר שנפרדה מבעלה היא גילתה שהדירה הגדולה שבה המשיכה להתגורר עם ילדיה רשומה על שם הסבתא, והדירה הקטנה שבה שמתגוררת הסבתא רשומה על שם בני הזוג. השופטת שושנה ברגר קבעה כי שוכנעה שהבעל ואמו שינו את רישומי הבעלות על הדירות לפני שנים ללא ידיעת האשה.

 

בני הזוג היו נשואים כ־30 שנה עד פרידתם ב־2018. כמה שבועות לאחר שנפרדו הגישה הסבתא את התביעה לפינוי הכלה והנכדים מהדירה בטענה שהיא שייכת לה. במקביל הגישה הכלה תביעה הצהרתית וביקשה לפסוק שהדירה שייכת לה, בניגוד לרשום בטאבו.

 

השופטת שושנה ברגר השופטת שושנה ברגר צילום: אתר בתי המשפט

 

השופטת קבעה כי האשה הצליחה לסתור את הרישום ולהוכיח שהיא ובעלה הם הבעלים האמיתיים של הדירה הגדולה. כך גם עלה מעדות של אשת המכירות של הפרויקט ושל האדריכלית שסייעה לזוג בתכנון הדירה. על פי פסק הדין, הדירה הגדולה נרשמה על שם בני הזוג, ואילו זמן מה לאחר מכן בוצע שינוי שלא בידיעת

האשה. הגבר החתים את האשה על מסמכי משכנתא, הצהרה לרשויות המס וכדומה, והיא עשתה זאת בלי שקראה את המסמכים, שכן היא סמכה על בעלה זה 20 שנה ולא חשדה בדבר.

 

השופטת פסקה כי מקבלת היא את גרסת האשה שלפיה רכישת הדירה הגדולה יותר היתה בבחינת שיפור דיור של המשפחה, לאחר שהזוג מכר דירה שהיתה שווה 1.5 מיליון שקל ורכש דירה ב־1.7 מיליון שקל. דירת הסבתא נרכשה תמורת 1.1 מיליון שקל.

 

לפיכך קבעה השופטת כי חרף רישום הזכויות בדירה הגדולה על שם הסבתא, הדירה שייכת בחלקים שווים לשני בני הזוג והזכויות בדירה הקטנה שייכות לסבתא.

 

הכלה יוצגה בידי עו"ד טל זלץ, והסבתא בידי עו"ד אנדי שוורץ.

 

x